ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα κέρδη και οι... ζημιές του Νίκαρου στη Νέα Υόρκη

= ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Διέλυσε το σφυρί της Wall Street o Νίκαρος, σπάζοντας το στην κυριολεξία σε δύο κομμάτια! Το βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ποικιλία σχολίων, για τον... δυναμισμό μέχρι και την "κακαουσκία" του Νίκαρου. Κάποιοι μάλιστα μίλησαν και για την εμπειρία του και την εκπαίδευση του με τασάκια...

Ωστόσο το χιούμορ του Νίκαρου θριάμβευσε άλλη μια φορά, αφού έβαλε το βίντεο της... καταστροφής στο Twitter και ακομπλεξάριστα έγραψε: "Μου είπαν να χτυπήσω δυνατά και το έπραξα..."

Από τα σχόλια που γράφτηκαν στο Twitter και στο Facebook ξεχώρισαν δύο. Το ένα έγραφε ότι θα πρέπει να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη και στο Κυπριακό και το άλλο έθετε το ερώτημα: "παλιά έριχνες τασάκια, τις προάλλες πιστόλι και τώρα σφυρί. Θέλεις να μας στείλεις κάποιο μήνυμα για τις εκλογές;"

Κάποιοι σχολίασαν και το γεγονός ότι η μέρα που ο Νίκαρος κτύπησε το καμπανάκι δεν ήταν άσχημη από το σπάσιμο του σφυριού αλλά από τους δείκτες της Wall Street για του οποίους ο Νίκαρος δεν υπήρξε γουρλής, αφού είχαν πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Για την ιστορία από τους πρώτους που κοινοποίησαν την ανάρτηση του Νίκαρου ήταν η Ειρένα Γεωργιάδου της Ελληνικής Τράπεζας.

 

Σύμφωνα με πηγή μου από τη Νέα Υόρκη οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Νίκαρου στέφθηκαν με επιτυχία. Όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι με τις καλές εντυπώσεις που άφησε και αυτός και οι υπουργοί του στο οικονομικό φόρουμ για τις επενδύσεις αλλά και στη συνάντηση με τον Γκιουντέρες.

Για την τελευταία είχα μάλιστα ιδιαίτερη πληροφόρηση από πηγή μου που υποστηρίζει ότι ο Νίκαρος κατάφερε να επανατοποθετήσει το θέμα του διαλόγου στο Κυπριακό και να εξασφαλίσει την στήριξη του ΓΓ του ΟΗΕ στα λογικά αιτήματα της πλευράς μας. "Μια φράση που με τη σωστή ανάγνωση σημαίνει επιτυχία, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, εάν και όταν επαναρχίσει ο διάλογος και υποβληθούν ξανά οι τουρκικές προθέσεις και θέσεις" όπως μου ανέφερε η πηγή μου στη Νέα Υόρκη.

 

Στη Λευκωσία πάντως δίνεται έντονη μάχη για επανέναρξη του διαλόγου με ικανοποίηση της απαίτησης του Μουσταφά για "διόρθωση του λάθους στη Βουλή". Η πρόταση του Φούλη να τροποποιηθεί η απόφαση για τον εορτασμό του δημοψηφίσματος για την Ένωση και να δοθεί στον υπουργό Παιδείας η εξουσία να αποφασίζει ποιες εθνικές γιορτές θα γιορτάζονται στα σχολεία "τρέχει με χίλια" προς έγκριση από την Ολομέλεια. Το ΑΚΕΛ έχει αποσύρει τις ενστάσεις του για την εξουσία που θα δοθεί στον υπ. Παιδείας "ο οποίος επιλέγεται και από τον Αρχιεπίσκοπο" και έβαλε νερό στο κρασί του προκειμένου να ικανοποιηθεί ο Μουσταφά και να επιστρέψει στον διάλογο.

Την κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Παιδείας να πάει το θέμα στην Ολομέλεια για ψήφιση ακολούθησε μάχη δηλώσεων, ανακοινώσεων και χαρακτηρισμών. Τα κόμματα του Ενδιάμεσου επιμένουν ότι τον μόνο που εξυπηρετεί η τροποποίηση είναι τον Μουσταφά και διερωτώνται τι άλλα θα ζητήσει μετά και από αυτή του τη νίκη και την επέμβαση στη Βουλή και στα σχολεία.

Από πηγή μου στον ΔΗΣΥ (όχι την Μάνταμ του Φούλη) ενημερώθηκα ότι ο Νίκος Τορναρίτης χθες επικαιροποίησε στα σενάρια του για χειρισμό της υπόθεσης, αφού γνωρίζει πως στους δικούς του ώμους θα πέσει πάλι η ευθύνη"...

 

 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση