ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:23
 

#PoliticsBlog Εν αναμονή της Χρυστάλλας και ένα άστρο που πάει να δύσει

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί οι δημοσιογράφοι να λέμε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, ωστόσο αυτό τον Αύγουστο μάλλον θα έχουμε αρκετές. Εκτός από τον διάλογο (λέμε τώρα) στην παιδεία που μας τροφοδοτεί με αρκετά ευτράπελα αρχίζουν σήμερα και οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε ο Κωστάκης για την διερεύνηση της κατάρρευσης του Συνεργατισμού. Και θα είναι μάλιστα ανοικτές για το κοινό σε ένα ευρύχωρο, όπως ακούω, χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία", στην αίθουσα "Κερύνεια" με κλιματισμό βεβαία. Στις 9.00 η τριμελής υπό τον δικαστή Αρέστη θα ακροασθεί τον Γεώργιο Στροβολίδη και στις 10.30 τον Μάριο Κληρίδη. Μετά το μεσημέρι, εάν θα θέλατε να συνεχίσετε σε δροσερό περιβάλλον τη βόλτα σας στην περιοχή προτείνω το mall και το Ikea.

Νέες ακροάσεις θα υπάρξουν και στις 6,7 και 8 Αυγούστου.

Δυστυχώς δεν έχω μάθει εάν και πότε θα δώσει τη δική της, προσωπική μαρτυρία η Διοικήτρια Χρυστάλλα και κατά πόσον ειδικά για εκείνη την ημέρα θα γίνονται προκρατήσεις. Εύχομαι να μην είναι μακριά η μέρα αυτή. Εγώ σκέφτομαι να σταθώ από τις 6 έξω από την πόρτα για να βρω καλή θέση. Και επειδή οι καλοθελητές θα έχετε ήδη σκεφτεί πως η έγνοια μου είναι να δω το χρώμα που πήρε η Διοικήτρια στη Μύκονο ή αν έχει αλλάξει ανταύγειες, σας διαψεύδω κατηγορηματικά. Μόνο μια έγνοια έχω: να ακούσω πόσα πολλά γνωρίζει για πολλούς και πόσα είναι έτοιμη να αποκαλύψει.

Στο άλλο μεγάλο, ανοικτό μέτωπο, αυτό της παιδείας έκανε νέα, θεαματική είσοδο μέσω facebook ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις. Με νέα ανάρτησή του "έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του και τους λίγους εκπαιδευτικούς που μέχρι σήμερα τηρούσαν στάση ανοχής", όπως έλεγε χθες συντεχνιακός.

Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έγραψε: "Ο κ. Σωκράτους είπε ότι "τα εργασιακά ζητήματα δεν αφορούν τους γονείς". Μα τόσο καιρό μας έλεγαν ότι ο αγώνας αφορά τη δημόσια παιδεία και όχι "εργασιακά θέματα". Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τελικά "περί χρημάτων (υπό μορφή ωρών εργασίας) ο αγών"."
Οι απαντήσεις από εκπαιδευτικούς κυρίως και όλες με αρνητικό σχολιασμό ήσαν απανωτές. Πολλά likes συγκέντρωσε η ανάρτηση-απάντηση του Χάρη Χάρη Χαραλάμπους της ΠΟΕΔ: "Συνάδελφοι είμαι πολύ κουρασμένος για να ασχοληθώ άλλο μαζί του. Ο άνθρωπος πεθαίνει για σημασία! Μην του δώσετε ούτε εσείς άλλη, αγνοήστε τον, δεν την αξίζει!"

Κάποιος άλλος έγραψε: "Ο Γ.Ε. Μιχ-αηδί-λης ώρα 8:30 (εν ώρα εργασίας) ποστάρει στο fb. Έτσι δουλειά κάμνω την 1000 χρόνια".

Διαβάστε μια πολύ μικρή επιλογή από τα δεκάδες μηνύματα που φανερώνουν ότι το άστρο του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις μάλλον πάει να δύσει, τουλάχιστον μεταξύ των εκπαιδευτικών:
"Τελικά, ακόμα κι αν έχεις δίκαιο Οδυσσέα Μιχαηλίδη έχεις καταντήσει όπως την Κατίνα της γειτονιάς. 1) Δεν έχεις δώσει την έρευνα που πλήρωσε ο φορολογούμενος στη δημοσιότητα 2)Παρεμβαινεις στο διάλογο, ενώ ουσιαστικά το έργο σου έχει τελειώσει με την επιστολή στο ΥΠΠ. Επιτέλους ή βούλωσε το ή γίνε καθαρός."

"Διερωτώμαι γιατί έχετε τόση εμπάθεια απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο;;;;Γιατί κύριε ΓΕ της Δημοκρατίας;;;;"

"Παιχνίδια με τις λέξεις... Γιατί; Για δημιουργία εντυπώσεων μήπως; Αποσπασματική, μονοδιάστατη και σαφώς καθόλου αμερόληπτη ερμηνεία της λέξης/φράσης, κατά την ταπεινή μου άποψη. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει από άτομα, που βρίσκονται σε δημόσια αξιώματα.

"Λυπάμαι αλλά είστε κι εσείς κατευθυνόμενος. Είχα πιστέψει εσφαλμένα ότι θα θέλατε να διαφανεί η πραγματική αλήθεια. Κρίμα κε. Οδυσσέα... Μας απογοητεύσατε. Και είχα σχηματίσει άλλη γνώμη για εσάς μέχρι τώρα, την οποία διαψεύσατε πανηγυρικά. Είστε τουλάχιστον άδικος και διαφαίνεται μια προσωπική διαμάχη, επιπέδου χαμηλότερου από αυτών της τάξης μου (Είμαι νηπιαγωγός) η οποία δε σας τιμά καθόλου και δρα ενάντια στη δημόσια παιδεία, γιατί βρίσκεστε σε θέση ισχύος. Κρίμα..."

"Υποβιβάζετε το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή κύριε. Έχετε χάσει προ πολλού τη σοβαρότητα και κάθε αίσθηση του μέτρου...Εσείς αλήθεια περί τίνος ποιείτε το βρώμικο αυτό πόλεμο εναντίον των εκπαιδευτικών;"

"Όλα εδώ πληρώνονται.. Μια μέρα θα έρθει και η σειρά σου.. Που εδώ και ένα μήνα ξυπνάς τζιαι δεν κάμνεις άλλην δουλειά που το να διασύρεις τους εκπαιδευτικούς. Τι ξέρεις εσύ από εκπαίδευση εκτός από τα λογιστικά;;; Σε είχαμε και ψηλά.. Κάνε τα λογιστικά σου και άσε τις αναρτήσεις μίσους. Σε άλλη χώρα (ανεπτυγμένη) θα είχες πάρει πόδι μέχρι τώρα για "hate speech"!!!!"


"Άσε τις ειρωνίες κύριε Γενικέ και συγκεντρώθου στα καθήκοντά σου. Βρες ποιοι φταίνε για τη διάλυση του συνεργατισμού και την απορροφησή του από μια τράπεζα με πολύ λιγότερους πελάτες, της οποίας η βιωσιμότητα δεν είναι καθόλου βέβαιη."

"Μόνον για γέλια ο συγκεκριμένος. Πλήρης αποκαθήλωση της αυθεντίας. Και εις ανώτερα. Στην Κύπρο ζεις δεν υπάρχει ελπίς.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X