ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:11
 

#PoliticsBlog Ένα ηχηρό όχι, μια ψυχρολουσία, τα φαντάσματα και οι εξωγήινοι...

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ψυχρολουσία αλλά καθόλου ευχάριστη αν και εν μέσω καύσωνα, ήταν τελικά το αποτέλεσμα των επεμβάσεων του Healthy Nic στα της Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί του απάντησαν, όπως και στον Χαμπιαούρη ένα ηχηρό «όχι» που όπως σχολίασε κάποιος «ο Νίκαρος θα το θυμάται με άγχος όπως θυμάται το ηρωικό Όχι του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η εσπευσμένη απόσυρση των προτάσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς φανερώνει το μέγεθος της ενόχλησης».

Πολιτικός αναλυτής με τον οποίο τα λέμε συχνά-πυκνά υποστήριξε πως η επιλογή του Healthy Nic να παρέμβει δεν ήταν και η σοφότερη. «Μπορεί να το έπραξε υπό το βάρος της μεγάλης κοινωνικής πίεσης που ασκεί η αντίδραση των εκπαιδευτικών και η προγραμματιζόμενη για την Τρίτη πορεία τους. Αν πετύχαινε συναίνεση ίσως η παρέμβασή του να χαρακτηριζόταν ως αναγκαίο κακό, αλλά και πάλι δεν θα έκρυβε τις ευθύνες αυτού που διόρισε να διαχειριστεί το μέγα θέμα. Η παταγώδης όμως αποτυχία της προεδρικής παρέμβασης έκανε στην ουσία ρεζίλι και τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον υπουργό του και έδωσε λαβή στην αντιπολίτευση να αναμοχλεύσει με περισσότερο ενθουσιασμό τις αντιδράσεις» υποστήριξε πολιτικός του Κέντρου. Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Θα πρέπει επιτέλους ο Πρόεδρος να αποφασίσει να διοικήσει και να βρει και τον τρόπο να είναι και αποτελεσματικός. Άμα δεν καταφέρνει να βρει τη χρυσή τομή στην Παιδεία, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και σκορπά ελπίδες, θα τα καταφέρει στα σοβαρότερα και δη στο Κυπριακό όπου οι απειλές είναι και τεράστιες και αδυσώπητες;», διερωτήθηκε.

Κάποιοι έχουν ανησυχήσει με τις δημόσιες αναφορές στην Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό. Πλέον αναφέρονται και ξεκάθαρα και με στοιχεία ονόματα και όσο να ’ναι οι ευθύνες μαζεύονται και συγκεκριμενοποιούνται. Πηγή μου από κυβερνητικό πόστο μου έλεγε προχθές ότι ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την πίεση που ασκείται και μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ, κυρίως των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων στο διαδίκτυο αλλά και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. «Τα σχόλια κυρίως στο Facebook και σε λιγότερο βαθμό στο Twitter έχουν καταντήσει πραγματική μάστιγα για κάποιους που έχουν αναθέσει ειδικά καθήκοντα σε παρατρεχάμενους για να τα παρακολουθούν και σε κάποιες περιπτώσεις να απαντούν», μου ανέφερε.

Η έγνοια λοιπόν είναι πως με τις αναφορές σε ονόματα κάποιοι δεν διστάζουν να «δικάσουν» και να «καταδικάσουν» πολύ πριν από το πόρισμα της Επιτροπής και τις αποφάσεις του γενικού εισαγγελέα. Κάποιος συνάδελφος μάλιστα σχολίασε δημόσια πως από τη στιγμή που για τα μεγάλα εγκλήματα της Οικονομίας, περιλαμβανομένου και αυτού του Συνεργατισμού, δεν βλέπουμε κανένα αρμόδιο να εντοπίζει ενόχους, «λες και όλα έγιναν είτε από φαντάσματα είτε από εξωγήινους», κινδυνεύουν όλοι να θεωρηθούν κάποια στιγμή ένοχοι είτε είναι, είτε όχι.

«Η ευθύνη και της Επιτροπής και του γενικού εισαγγελέα και κατ’ επέκταση της Πολιτείας είναι τεράστια στην αποκάλυψη όσων ευθύνονται» συνέχισε ο συνάδελφος και πρόσθεσε πως οι δημόσιες ακροάσεις ικανοποιούν αρκετά το δημόσιο αίσθημα ότι έγινε καλή αρχή, «αρκεί να φανεί ότι θα έχουμε και καλό τέλος με ονόματα και...διευθύνσεις» όπως είπε.
Θα έχουμε άραγε;

Αληθεύει ότι ο Χάρης ετοιμάζει ήδη τα στοιχεία που θέλει να καταθέσει στην Επιτροπή; Όπως μαθαίνω έχει απαντήσεις για όλα, ειδικά για όσα του καταλόγισε ο γενικός ελεγκτής. Πολλοί είναι αυτοί που αδημονούν για τη δική του κατάθεση μαζί και ένας πολιτικός αρχηγός που ελπίζει να δοθούν απαντήσεις και εκ μέρους του... Σε πολιτικό πηγαδάκι, σε δροσερό στέκι στο κέντρο της Λευκωσίας, λέχθηκε προχθές ότι ένα κόμμα ήταν έτοιμο να εκδώσει ανακοίνωση για όσα αναφέρθηκαν στην Ερευνητική Επιτροπή αλλά αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με την επέμβαση ψύχραιμου υψηλόβαθμου στελέχους. Σε κάποιο άλλο κόμμα ενέδωσαν στον πειρασμό και η ανακοίνωση εκδόθηκε «μετά πολλών επαίνων», όπως μου ειπώθηκε.

Κάποιοι πάντως αναμένουν με μεγάλη αγωνία την εμφάνιση ενώπιον της Επιτροπής της διοικήτριας Χρυστάλλας αλλά και εκπροσώπων από πολιτικά κόμματα που «έχουν πράγματα να πουν». Προς το παρόν τα φώτα της δημοσιότητας θα μονοπωλήσει ξανά τη Δευτέρα ο Οδυσσέας-Τσάκ Νόρις ο οποίος θα δώσει το δεύτερο μέρος της κατάθεσής του...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός ενοχλήθηκε πολύ, πάρα πολύ, από τη συνάντηση που είχε ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς με τον αρχηγό του στρατού των ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα; Φρόντισε μάλιστα να κοινοποιήσει και στον Αναστασιάδη την ενόχλησή του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X