ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η απόδραση της μεγάλης κυρίας και η θυσία της Ιφιγένειας

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλο πονοκέφαλο προκαλούν στον Λόφο τα ρίχτερ που καταγράφονται στην Παιδεία. Η βροντερή φωνή των εκπαιδευτικών που ζήτησαν εν χορώ την παραίτηση Χαμπιαούρη είναι αλήθεια ότι δημιούργησαν ένα βαρύ προηγούμενο το οποίο δύσκολα μπορούν να προσπεράσουν και ο υπουργός της Παιδείας και «ο μάστρος» του, Healthy Nic.

Οι παρενέργειες της δυναμικής εκδήλωσης των εκπαιδευτικών έφθασαν και στην Πινδάρου αλλά και στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Όπως πληροφορούμε στην Πινδάρου ακούστηκε πως «δεν ανέμεναν ποτέ ο Φίλιος να μετατραπεί σε πιόνι του ΑΚΕΛ» ενώ στο κόμμα του λαού γινόταν την Παρασκευή λόγος για ανέλπιστη επιτυχία και τριπλή νίκη, αφού οι αντιδρώντες εκπαιδευτικοί είχαν τριπλό στόχο: «Τον αχώνευτο υπουργό, την κυβέρνηση και τον κυβερνήτη αλλά και τον προκαθήμενο που ανακατεύεται σε όλα».

«Θα χρειαστούν τεράστιες θυσίες για να τα ξαναβρεί ο Αναστασιάδης με τους εκπαιδευτικούς και πολύ φοβούμαι ότι μια από αυτές θα είναι ο ίδιος ο Χαμπιαούρης. Ήδη στα μάτια μου μοιάζει με σύγχρονη Ιφιγένεια» μου έλεγε πολιτικός με προσβάσεις και στον Λόφο και στην Πινδάρου.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του «εάν ο Χαμπιαούρης δεν καταφέρει να εκτονώσει την κατάσταση μέχρι τέλος του μήνα, η θυσία θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος, παρά το ότι ο Αναστασιάδης παρουσιάζεται πως ούτε να ακούσει μπορεί για τέτοιο ενδεχόμενο». Και μου εξήγησε πως ο Πρόεδρος δεν μπορεί να έχει άλλους πονοκεφάλους εκτός από αυτούς που του φέρνει η Λουτ. «Εξάλλου, σημείωσε, ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση θα έχει να ασχοληθεί με τα εσωτερικά προβλήματα τη στιγμή που θα ετοιμάζεται για το Κραν Μοντάνα δύο».

Ωστόσο, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκπλήξεων. Όπως μου είπε «εκείνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η ενεργοποίηση του τρίτου πόλου της εκπαίδευσης που είναι οι οργανωμένοι γονείς και τα παιδιά τους. Μετά τις αποκαλύψεις του γενικού ελεγκτή και την ένταση που καλλιέργησαν κάποιοι συνδικαλιστές υπάρχει μεγάλη αντίδραση μεταξύ των γονιών οπότε πολλά μπορεί να παιχθούν». Και κατέληξε: «Εδώ λοιπόν θα δείξει ο Χαμπιαούρης πόσα έμαθε τόσα χρόνια στην έδρα, κι αν είχε καλή επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών του, κάτι που μάλλον δεν πέτυχε με τους ίδιους τους συναδέλφους του».

Μια μεγάλη κυρία, όχι του λαϊκού τραγουδιού, ούτε του θεάτρου, αλλά του κρατικού κατεστημένου έχει τις τελευταίες ημέρες χαθεί από προσώπου γης. Πολλοί είναι αυτοί που την αναζητούν, αφού ο ρόλος της είναι όχι απλά σημαντικός αλλά θεσμικός στις κοσμοϊστορικές εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας και δη στον Συνεργατισμό. Κάποιος μάλιστα, όνομα και μη χωριό, είπε ότι θα άναβε και λαμπάδα στην Παναγία του Κύκκου προκειμένου να βρεθεί και να κάνει μία έστω τοσοδούλα δηλωσούλα για όσα σοβαρά έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην οικονομία. Από αυτό τον τελευταίο άκουσα την Παρασκευή ότι έγινε το θαύμα! Η μεγάλη κυρία θεάθηκε, μου είπε, στο νησί των ανέμων να παραθερίζει με καπελαρία και άλλα καλοκαιρινά αξεσουάρ και με ύφος «ανάθεμα τον που χρωστεί τζαι από έσιει να πιερώσει»...

Πληροφορίες μου από το mykonosTV που έσπευσε να πάρει δηλώσεις από τη μεγάλη κυρία για τα κόκκινα δάνεια αναφέρουν πως αυτή τους κοίταξε σχεδόν χαμένη και απάντησε πως το μόνο κόκκινο που μπορούσε να σχολιάσει ήταν το δέρμα της που ταλαιπωρήθηκε από τον καυτό μυκονιάτικο ήλιο.

Σύμφωνα με μια άλλη πληροφορία μου, μετά τη Μύκονο η μεγάλη κυρία θα βάλει πλώρη για την Τήνο. «Να ανάψει ένα κερί και να ευχηθεί με την επιστροφή της στην Κύπρο να μην την θυμάται και να μην την ψάχνει κανένας», όπως μου λέχθηκε.

KOYΪΖ: Αληθεύει ότι έπεσε γραμμή «απόλυτη και ξεκάθαρη» ότι το ΑΚΕΛ δεν τοποθετείται αρνητικά στο γλωσσάρι που ταλαιπωρεί δημοσιογράφους, πολιτικούς και άλλους; Και μάλιστα από τα ανώτατα δώματα της Εζεκία Παπαϊωάννου; Αληθεύει και το επιχείρημα που επιστρατεύτηκε, ότι «το κόμμα μας χρησιμοποιεί ήδη τις περισσότερες λέξεις που εισηγείται το γλωσσάρι;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X