ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:37
 

#PoliticsBlog Η εβδομάδα των παθών του Νίκαρου και η... φυσική δικαιοσύνη

= ΤΡΙΤΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Καθόλου απίθανη δεν φαντάζει η σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών πριν από το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί.

Ο αξιόπιστος κύριος Πάμπος από το Μέγαρο με ενημέρωσε πρόσφατα ότι το θέμα βρίσκεται σε τροχιά σχεδιασμού. Όπως μάλιστα μου είπε "η αρχική ιδέα για κάλεσμα των Αρχηγών μετά σούβλας αποκλείστηκε τόσο αυθόρμητα όσο αυθόρμητα διατυπώθηκε".

"Ο Πρόεδρος πάντως φαίνεται κουρασμένος και νομίζω πως μάλλον κουράζεται στην ιδέα των όσων των περιμένουν μετά το Πάσχα. Η εβδομάδα των δικών του παθών αρχίζει μετά την Ανάσταση αφού θα πρέπει να έχει απανωτά και συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον μουλαρωμένο και κρύο πια Ακιντζί" μου είπε.

Ο κύριος Πάμπος μου επανέλαβε κάτι που μου είχε πει και πιο παλιά, πως τα Συμβούλια γενικά τα φοβούνται οι Πρόεδροι. "Έρχονται όλοι λένε τα δικά τους ανέξοδα και περιμένουν μετά από τον Πρόεδρο να τηρήσει αποφάσεις που πολλές φορές δεν έχουν καμιά σχέση με τις εξελίξεις στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων" μου είπε σημειώνοντας πως τα λόγια αυτά δεν ήταν δικά του αλλά κάποιου πρώην προέδρου. Όπως είναι καλά γνωστόν ο κύριος Πάμπος είναι παλαιότερος και του Αναστασιάδη και του Χριστόφια ίσως και του Παπαδόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η τελευταία κουβέντα του κυρίου Πάμπου πριν πάει να επιβλέψει τις πασχαλινές προετοιμασίες ήταν πως "είναι σοβαρή η ανησυχία το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί να μετατραπεί αίφνης σε Μυστικό Δείπνο με παρενέργειες που πολλοί φοβούνται πως θα τις βρούμε μπροστά μας. Και αυτό παρά την λεπτομερή προετοιμασία που γίνεται από την ομάδα του Νίκαρου, αφού όλοι φοβούνται ότι ο Ερντογάν δεν αποκλείεται να ετοιμάζει κίνηση ματ μέσω Ακιντζί".

 

Νέο σύμμαχο βρήκε το δίδυμο Κωστάκη και Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μίλησε για οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που πολεμά τους δύο αξιωματούχους. Μιλώντας στο ΡΙΚ αναφέρθηκε στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για αύξηση του προσωπικού της Νομικής Υπηρεσίας που αρνείται να εκπληρώσει το υπουργείο Οικονομικών και σε σοβαρές υποθέσεις που τις χειρίζεται μόνο ένας δικηγόρος και σε άλλες των οποίων η διερεύνηση παραμένει στην αφάνεια. Αναφέρθηκε ακόμα και στην υπόθεση του ΟΠΑΠ που δεν ερευνήθηκε εις βάθος.

Δικηγόρος που άκουσε τις δηλώσεις του Φαίδωνος σχολίαζε χθες πως αν έχει κάποιος ευθύνη για την ιεράρχηση των υποθέσεων που πρέπει να εξεταστούν κατά προτεραιότητα είναι οι ίδιοι οι αξιωματούχοι και δη ο Γενικός Εισαγγελέας.

"Πρόσφατα έγιναν προσλήψεις στη Νομική Υπηρεσία. Γιατί δεν προχωρούν οι υποθέσεις; Μήπως επειδή όσοι έχουν προσληφθεί δεν ήσαν οι κατάλληλοι; Κι αν αυτό συμβαίνει ποιος πρέπει να το χειριστεί; Μήπως ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας ή οι ανώτεροι συνεργάτες του οι οποίοι αξιολογούν την εργασία τους;"

Τα ερωτήματα του δικηγόρου, όπως ο ίδιος είπε δεν τέθηκαν χωρίς λόγο, αφού αυτός γνωρίζει και πρόσωπα και πράγματα.

Συνάδελφος του που βρισκόταν στο δικηγορικό πηγαδάκι άρπαξε την ευκαιρία για να κάνει και το δικό του σχόλιο:

"Απ' όσα γράφτηκαν πέθανε και ο Φουάτ Αλ Ζαγιέτ που γνωστός για τις μίζες με τον Τσοχατζόπουλο για τους TOR-M1 και τα ρωσικά άρματα και για ένα δάνειο ενός εκατομμυρίου από την Μαρφίν Λαϊκή. Είναι ο δεύτερος θάνατος σημαντικού παίχτη του μεγάλου σκανδάλου της οικονομίας μετά τον Βγενόπουλο. Άραγε ο Γενικός Εισαγγελέας περιμένει να προσλάβει και άλλο προσωπικό για να προχωρήσουν οι έρευνες για την Οικονομία ή περιμένει την φύση να αποδώσει την δική της δικαιοσύνη;"

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X