ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:38
 

#PoliticsBlog Η έκπληξη στην Άντρη και οι άλλες εκπλήξεις του Healthy

= ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί ο κόσμος να ήρθε άνω κάτω με όσα συμβαίνουν στην Παιδεία και στην αστυνομία. Ωστόσο η ερώτηση που απασχολεί πολλούς, πάρα πολλούς τις τελευταίες μέρες αφορά άλλο θέμα:

Θα κατέβει, δεν θα κατέβει υποψήφια για τις ευρωεκλογές η Άννα Βίσση; Της έγινε ή όχι πρόταση;
Όλο το παρασκήνιο στην αυριανή στήλη.

Ο κύβος ερρίφθη και οι εκπαιδευτικοί κατέρχονται στην πολυπόθητη για πολλούς απεργία. Είναι σίγουρο πως έχουν αντιληφθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί γιατί θα απεργήσουν;

Η απόφαση για απεργιακά μέτρα έφερε και την οριστική ρήξη με την κυβέρνηση και προσωπικά τον Healthy Nic ο οποίος τους το φύλαγε. Πόσο να τα κρατάει ο άνθρωπος; Ήθελε από καιρό να κηρύξει τον πόλεμο αλλά τον κρατούσαν. την μία οι υπουργοί του, την άλλη οι υποσχέσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών ότι είναι κοντά να τα βρουν, οι επιθέσεις των κομμάτων...
Χθες δεν άντεξε και έβγαλε την πολεμική ιαχή που τρεμόπαιζε στο στήθος του. Λίγο μετά την έκπληξη στην κυρία Άντρη για τα 70χρονά της (ο Θεός να της δίνει χαρούμενα χρόνια) βγήκε με μια άλλη έκπληξη και άφησε άφωνους και τους 12.000 εκπαιδευτικούς της γνωστής πορείας και τους συνδικαλιστές τους και όλο τον πολιτικό κόσμο. Εν ολίγοις δήλωσε με αγωνιστικό οίστρο που έχει χρόνια να δούμε σε αυτό τον τόπο το γνωστό, αν και λίγο αριστερίστικο: "Εμείς θα τους νικήσουμε, όσοι και να 'ναι, όποιοι και να 'ναι".
Για την ιστορία τα είπε ακριβώς έτσι αναφερόμενος στην εξαγγελθείσα απεργία των εκπαιδευτικών: "Θα τους αντιμετωπίσουμε. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε – και θέλω να το καταστήσω σαφές – σε εκβιασμούς του οποιουδήποτε συνδικαλιστή. Η Κυβέρνηση εντέλλεται και εκλέγεται από τον λαό για να κυβερνήσει και όχι να κυβερνηθεί από συνδικαλιστές, οι οποίοι τη μια μέρα συναινούν και την επομένη αναιρούν τα όσα έχουν συμφωνήσει".

Ούπς! Ο Healthy πήρε το όπλο του! Και αποφάσισε επιτέλους να κυβερνήσει. Έτσι είπε τουλάχιστον! Τώρα αυτό είναι καλό;

Πάντως βρήκε καλή ατάκα. Ότι η κυβέρνηση κυβερνά και δεν κυβερνάται! Και έπεισε...
Θυμήθηκε ακόμα πως η Κύπρος έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό στην Ευρώπη για την Παιδεία, τους καλύτερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς, τον ολιγότερο διδακτικό χρόνο "αλλά, το χείριστο, τα χειρότερα μαθησιακά αποτελέσματα"!
Άργησε λίγο αλλά τα βρήκε...

Ας δούμε λοιπόν πως θα κυβερνήσει ο Healthy λοιπόν και πώς θα αντιμετωπίσει τους πιστοποιημένους πια εχθρούς του Λόφου, εκπαιδευτικούς.

Αληθεύει πως ιδιαίτερα με έναν, από τους τρεις αρχηγούς των εκπαιδευτικών, ο Healthy νιώθει ιδιαίτερα προδομένος;
Εκείνο που έγκυρα μαθαίνω είναι πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
Δεν είναι και λίγο να σου χαλάει το όνειρο η παράταξη που αγάπησες...

O Healthy Nic είχε χθες και μια τρίτη, τεράστια έκπληξη. Θυμήθηκε πως η απονομή χάριτος σε παιδεραστή θα προκαλούσε προβλήματα στο θύμα του και την οικογένειά του. Και με επίσημη ανακοίνωση, αφού επιβεβαίωσε πως η απόφαση λήφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Κωστάκη, εξέφρασε τη λύπη του και είπε πως θα προσπαθήσουν από κοινού να μην το ξανακάνουν.
Αληθεύει πως ο συγκεκριμένος παιδεραστής δεν είναι ο μόνος που έλαβε προεδρική χάρη από τον Healthy;
Όντως υπάρχουν και άλλοι πέντε που ευνοήθηκαν από προεδρική χάρη και έτυχαν μείωση της ποινής τους;
Και καλά ο Healthy βρισκόταν σε άλλο κόσμο τον τελευταίο καιρό, στις μακρινές και εξωτικές Σευχέλλες. Οι άλλοι τόσοι πολλοί και καλοπληρωμένοι σύμβουλοι του που βρίσκονταν; Και αυτού και του Κωστάκη, μη σας πω και του Ιωνά! Δεν βρέθηκε ένας σύμβουλος να πάρει στα χέρια του τη λίστα των καταδίκων, να διαβάσουν σε ποιους θα απονεμηθεί η γενναιόδωρη Προεδρική χάρη;
Έχασαν άραγε τα χαρτιά, όπως τότε με την Χρυσταλλού;
Μα που βρίσκονταν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, αλλού;

Ας σταματήσω όμως με τις ομοιοκταληξίες γιατί θα με καταλάβει κλαυσίγελως. Φτάνει που αποφάσισε η παρέα του Λόφου πως ήρθε η ώρα να κυβερνήσει. Πίνω σ'αυτό και αναμένω!

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X