ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η κρίση στη Δικαιοσύνη, οι δικαστές και οι νέες περιπέτειες του Healthy

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21 ΙΑΝΟΥΡΊΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την περασμένη εβδομάδα η Κύπρος πέρασε και περνάει ακόμα, μία από τις πιο ηλεκτρισμένες περιόδους για έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς της δημόσιας ζωής, τη Δικαιοσύνη. Μετά τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη με ονόματα δικαστών του Ανωτάτου και των παιδιών τους που εργάζονται στο δικηγορικό Πολυβίου και Χρυσαφίνη, τις απαντήσεις που δόθηκαν, τη δήλωση του γενικού εισαγγελέα που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του αδελφού του ήρθε και η ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου που χαρακτηρίστηκε ποντιοπιλατική.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν έντονα ήταν και η στάση του Healthy ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ένιπτε τας χείρας του και ως άλλος Νέρωνας αντίκριζε «σχεδόν χαμογελαστός» τη Δικαιοσύνη να... καίγεται. Τι συνέβη άραγε και από τη διάκριση των εξουσιών ο Heatlhy με συνοπτικές διαδικασίες εμφανίστηκε με έτοιμα νομοσχέδια για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης; Εντάξει, η μία αιτιολογία είναι πως τα νομοσχέδια ήταν σχεδόν έτοιμα, στο πλαίσιο των εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων του κράτους που επιχειρεί ο Healthy. Η άλλη αιτιολογία που άκουσα, από έμπιστη μου πηγή στον Λόφο, είναι πως τα νομοσχέδια όχι μόνο επισπεύστηκαν, αλλά ολοκληρώθηκαν σε χρόνο για ρεκόρ Γκίνες. Κι αυτό για να προλάβουν την αντιπροσωπεία της Greco που φθάνει στις 7, 8 Φεβρουαρίου. Γι’ αυτό και ο Ιωνάς τρέχοντας ως πρωταθλητής θα πάρει έτοιμα τα νομοσχέδια στον Healthy τη Δευτέρα. Ναι, τη Δευτέρα!

Η πηγή μου επέμενε πως τα προβλήματα τώρα θα αναδειχθούν, αφού στον Λόφο έχουν φθάσει τα κακά μαντάτα από τους δικαστές του Ανωτάτου. Δεν πρόκειται λέει να δεχθούν να διορίζει ο Healthy τους Εφέτες του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που θα δημιουργηθεί, το οποίο θα ελέγχει το τριτοβάθμιο, νέο, Ανώτατο Δικαστήριο. Οι δικαστές του Ανωτάτου θέλουν να διορίζουν τους Εφέτες, τελεία και παύλα. Τριβές σημειώνονται και για τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στο οποίο προβλέπεται να συμμετέχουν δικαστές από το Ανώτατο, το Εφετείο αλλά και τα «κατώτερα» δικαστήρια, μαζί με τον γενικό εισαγγελέα. Κάποιοι δικαστές προειδοποίησαν πως δεν πρόκειται να συγκατοικήσουν στο Συμβούλιο με τους κατώτερους δικαστές των επαρχιακών και άλλων δικαστηρίων! Αμ δε! Στον χορό των εντυπώσεων για τα θέματα της δικαιοσύνης μπήκαν και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάποια μάλιστα... χάνοντας τα βήματά τους και χορεύοντας πολύ άτσαλα. Ιδιαίτερης μνείας θεωρώ πως χρήζει ο «Πολίτης», ο οποίος την Παρασκευή κυκλοφόρησε με κύριο τίτλο: «Δεν προκύπτει εύνοια για τον Μύρωνα Νικολάτο», υιοθετώντας πλήρως τη θέση του δικηγόρου της θυγατέρας του προέδρου του Ανωτάτου. Ύστερα από τις τεράστιες αντιδράσεις που σημειώθηκαν, κυρίως από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επέκριναν την εφημερίδα για έλλειψη αντικειμενικότητας, προστέθηκε μπροστά από τον τίτλο το όνομα του δικηγόρου.

Ο νέος τίτλος του ρεπορτάζ, στο διαδίκτυο μόνο, είναι: «Δικηγόρος Σ. Νικολάτου: Δεν προκύπτει εύνοια για Μύρωνα Νικολάτο». Στην έντυπη έκδοση του Πολίτη βρίσκεται ως μνημείο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και... σιγουριάς, με μεγάλα γράμματα ο κύριος τίτλος: «Δεν προκύπτει εύνοια για Μύρωνα Νικολάτο». Από τη συνέντευξη με τον δικηγόρο της Σοφίας Νικολάτου ξεχώρισα μια ερώτηση: «Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο κ. Νικολάτος είχε εμπλοκή;» και την απάντηση του δικηγόρου: « Όχι. Εγώ διαπραγματεύτηκα και την έγκριση της τελικής διευθέτησης την πήρα γραπτώς από τη Σοφία Νικολάτου. Ο κ. Νικολάτος δεν είχε καμία εμπλοκή.», χωρίς να υπάρξει άλλη διευκρινιστική ερώτηση από τον δημοσιογράφο, όπως π.χ.: «Μα εγκατέλειψε ο πρόεδρος την κόρη του, χωρίς ούτε μια πατρική ή νομική συμβουλή; δεν ακούγεται λίγο άκαρδο και απάνθρωπο αυτό;”.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει πως ο Healthy τα έβαλε ανοικτά και ξεκάθαρα πια με τον Άντρο επειδή έφθασαν στα αφτιά του κάποιες κατηγορίες που εκτόξευσε και αυτός και ο Τσελεπής σε ξένους διπλωμάτες; Αληθεύει και η πληροφορία ότι τα ίδια επιχειρήματα τα είπαν και σε συνάντηση που είχαν με Τουρκοκύπριους κατηγορώντας τον Healthy ως τον κύριο υπεύθυνο για την μη έναρξη του διαλόγου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση