ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:40
 

#PoliticsBlog Η κυβέρνηση των ανεκδότων και η κοντή μνήμη του Healthy

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καθαρές κουβέντες ήταν τα χαρακτηριστικά της επίσκεψης του Άντρου Κυπριανού στην Αμερική. Η όλη συμπεριφορά του κατά την επίσκεψη ήταν υπεύθυνη και σοβαρή όπως διέκρινα από τις δηλώσεις του αλλά και από τις πληροφορίες που έχω από απόδημους. Καμιά σχέση με ανάλογες επισκέψεις ας πούμε του Δημήτρη Χριστόφια που η μόνη τους συνεισφορά ήταν ότι κατάφεραν να αύξησουν τα πολιτικά ανέκδοτα στην Κύπρο.

Ο Άντρος ήταν προσεκτικός, ενημέρωσε τους απόδημους για τις επαφές του με τον Τσαβούσογλου χωρίς υπερβολές και επίθετα, έθεσε τις γραμμές του απλά και καθαρά και δεν κατηγόρησε τον Αναστασιάδη σε ξένο έδαφος. Παρά το ότι προκλήθηκε από το ακροατήριό του να τοποθετηθεί. Υπεύθυνη συμπεριφορά αρχηγού κόμματος που οφείλω να του την αναγνωρίσω όσο κι αν διαφωνώ σε πολλά μαζί του. Τώρα γιατί ενοχλήθηκε τόσο πολύ ο Healthy από τις αναφορές του Άντρου στους απόδημους, μόνο αυτός γνωρίζει.

Από όσα ο Healthy ανέφερε δημόσια φαίνεται να θύμωσε γιατί ο Άντρος δεν τον είχε ενημερώσει επαρκώς για όσα του είχε αναφέρει ο Τσαβούσογλου. "Δε γνωρίζω τι είχε δηλώσει ο κ. Τσαβούσογλου και γιατί δεν με ενημέρωσε ο κ. Άντρος Κυπριανού. Αυτά που γνωρίζω είναι όσα ανέφερε το τελευταίο βράδυ στο Κραν Μοντανά για παραμονή εγγυήσεων και στρατού" δήλωσε. Και άφησε και την αιχμή του: "Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα ενημερωθώ κατ΄ιδίαν από τον κ. Κυπριανού". Ο κύριος Κυπριανού από την άλλη τοποθετήθηκε πολύ ξεκάθαρα και με φανερή έκπληξη, αφήνοντας αιχμή για τη μνήμη του Healthy: "Για το συγκεκριμένο ενημέρωσα τον κ. Αναστασιάδη. Του είπα περιληπτικά τι ακριβώς ήταν αυτές οι προϋποθέσεις που έθετε ο κ. Τσαβούσογλου, και μάλιστα κούνησε το κεφάλι και το χέρι του, για να δείξει ότι αυτά είναι λόγια του αέρα. Ως εκ τούτου, να μην λέει ότι δεν τον ενημέρωσα. Καλά κάνει ο Πρόεδρος να ανατρέξει στη μνήμη του, για να θυμηθεί τι του είχα πει."
Μετά από αυτό θυμήθηκε άραγε ο Healthy ή κούνησε ξανά το κεφάλι και το χέρι του υπονοώντας πως και τα λεγόμενα του Άντρου είναι έπεα πτερόεντα;

Αφού αναφέρθηκα στα πολιτικά ανέκδοτα που μας κληροδότησε ο Χριστόφιας μπαίνω στον πειρασμό να προβλέψω την έκταση των ανεκδότων που θα μας αφήσει ο Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του. Βρίσκονται πάντως στο νήμα μαζί με τον πρώην...

Το πιο πρόσφατο είναι το ανέκδοτο με το χαλλούμι. Είναι όντως να απορεί κανείς πως μια κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να στείλει πέντε έγγραφα για να αποτρέψει την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού θα καταφέρει να πετύχει λύση του Κυπριακού. Μεταξύ πολλών βγήκε προχθές και η κατά τα άλλα συμπαθής Κλέλια και μας είπε: «Είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας η εξασφάλιση της τυποποίησης του χαλλουμιού. Είναι εξέχουσας σημασίας για όλους μας, για ευνόητους λόγους». Η απορία που αυθόρμητα προκάλεσε σε όλους η Κλέλια είναι: Πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση εάν η τυποποίηση του χαλλουμιού δεν ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες;

Για να αντιληφθούμε την "πρώτη προτεραιότητα" που αποτελεί για την κυβέρνηση το χαλλούμι, σας ενημερώνω πως η υπόθεση με την απώλεια του εμπορικού σήματος για το εθνικό μας προϊόν είναι πολύ πιο σοβαρή απ' όσο αρχικά φάνηκε και οι χειρισμοί της κυβέρνησης πολύ πιο ερασιτεχνικοί απ' όσα υποψιαζόμαστε.

Προβλέπω ορυμαγδό επιθέσεων και από βιομηχανίες οι οποίες θεωρούν ότι έχουν εκτεθεί από τη στάση της κυβέρνησης και την κοινοποίηση ευαίσθητων προσωπικών αλλά και εμπορικών δεδομένων από το υπουργείο του απογοητευμένου Λακκοτρύπη.
Επιπλέον ανοίγει ξανά ο ασκός του Αιόλου για τη σύνθεση του γάλακτος από το οποίο παράγεται το χαλλούμι και κατά πόσον αυτό είναι όντως... γάλα. Περισσότερα θα μάθουμε σύντομα και ο πληροφοριοδότης μου με προειδοποίησε για εκπλήξεις που θα σοκάρουν. "Ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση υπέβαλε στοιχεία ξένα προς το πρότυπο του χαλλουμιού το οποίο υποτίθεται ότι προσπαθούσε να κατοχυρώσει" μου είπε.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση κερδίζει με το σπαθί της τον τίτλο της χαράς κάθε σχολιογράφου και γελοιογράφου.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X