ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η νέα σελίδα του ΔΗΚΟ, το μπάχαλο και το μέλλον του Μάρκου

= ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν ήταν μόνο τα υπονοούμενα που άφησε ο Μαρίνος Μουσιούττας για το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΔΗΚΟ, ούτε διαμαρτυρίες μελών που πήγαν να ψηφίσουν και διαπίστωσαν ότι δεν βρίσκονταν πια στο μητρώο του κόμματος ήταν και πολλά άλλα που προκάλεσαν και μουρμούρα, και αντιδράσεις αλλά και παραιτήσεις.
"Η νέα εποχή του ΔΗΚΟ δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς" μου έλεγε χθες η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα.

"Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις ως κόμμα ανανεώσεις το μητρώο σου και από τις 33.000 μέλη να ψηφίζουν μόνο 6.803! Μόνο τόσους καταφέραμε να εμπνεύσουμε ότι γυρίζουμε σελίδα;" διερωτήθηκε.


Σύμφωνα με τη Φωτούλα, η οποία έχει "ελευθέρας" είσοδο σε όλους τους χώρους του ΔΗΚΟ, "ο δρόμος και του Νικόλα και της Χριστιάνας θα είναι και ανηφορικός και δύσκολος αφού κάποιοι έχουν προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να παραδώσουν εύκολα τα όπλα. μπορεί η ομάδα του Νικόλα να κατάφερε να επικρατήσει αλλά οι αντιδράσεις είναι πολλές και ποικίλες ακόμα και από μέλη της στενής του ομάδας, ασχέτως εάν ακούγονται ή όχι προς τα έξω".

Η δήλωση του Μουσιούττα μετά την εκλογική του ήττα και την εκλογή της Χριστιάνας στη θέση του αναπληρωτή προέδρου ότι στην πολιτική σταδιοδρομία του δεν έμαθε να στηρίζεται σε ξένα πολιτικά δεκανίκια, αλλά μόνο σε δικούς του πολιτικούς συνεργάτες και φίλους αφήνει πολλούς εκτεθειμένους. Το ίδιο και η απάντηση του Νικόλα ότι δεν έχει δώσει δεκανίκια σε κανέναν αλλά και πως τον κόσμο δεν τον απασχολούν οι προσωπικές ατζέντες.

Μια βόμβα πάντως ήταν η παραίτηση του Πόλυ Πολυκάρπου, προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Πέρα Ορεινής που ανακοίνωσε δημόσια την αποχώρησή του από το ΔΗΚΟ μαζί με την οικογένειά του, ύστερα από ένα δριμύ κατηγορώ για τη διαγραφή τους από το μητρώο του κόμματος, ενώ τον είχαν καλέσει πρόσφατα ως σύνεδρο το Καταστατικό Συνέδριο του Κόμματος ενώ του απαγόρευσαν να ψηφίσει!
Στην ανοικτή επιστολή του προς τον Νικόλα ο Πολυκάρπου κατηγορεί τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι αυτός καθιέρωσε το επίσημο και ανεπίσημο ΔΗΚΟ και πως τώρα θερίζει όσα έσπειρε...
Στο ίδιο σκηνικό η Φωτούλα έβαζε χθες και τα όσα έγραψε ο Μάρκος Κυπριανού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. "Ο Μάρκος έγραψε πως ύστερα από 30 χρόνια υπηρεσία στο ΔΗΚΟ είναι πια απλός πολίτης, με δύο μάλιστα θαυμαστικά. Επιπλέον ευχήθηκε καλή υγεία σε όσους τον έβριζαν και τον κατηγορούσαν" ανέφερε η Φωτούλα συμπληρώνοντας "δηλαδή ο αγαπητός μου Μάρκος θεωρούσε τη θητεία του στο ΔΗΚΟ ως αγγαρεία και κούραση και τώρα χαίρεται που επιτέλους αναπνέει αέρα ελευθερίας; Και γιατί εύχεται καλή υγεία σε όσους τον έβριζαν; Επειδή άραγε αυτοί εξακολουθούν να είναι ενεργοί και να συνθέτουν το μπάχαλο που κυριαρχεί στο κόμμα;"

Από άλλη πηγή μου στο ΔΗΚΟ άκουσα πως η τοποθέτηση του Μάρκου αντιμετωπίστηκε με κάποια καχυποψία. Όπως μου λέχθηκε, η αναφορά του πως η άρνησή του να είναι υποψήφιος σε κάποια από τις ηγετικές θέσεις μάλλον οφείλεται και σε δική του απογοήτευση για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα . Για τη δε αναφορά του ότι η απουσία του από την ενεργό κομματική δράση είναι μόνο ένα διάλειμμα και δεν πρόκειται για συνταξιοδότηση, η πηγή μου διερωτήθηκε: "Μήπως η επιστροφή του Μάρκου θα έρθει μέσα από άλλο πόστο και ίσως και από άλλο χώρο, όχι κατ ανάγκην κομματικό;"

 

--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X