ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:05
 

#PoliticsBlog Μια... χαλαρή συνέντευξη τύπου και οι τύποι που την περιμένουν με αγωνία

= ΤΡΙΤΗ 06 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Υπό τους χειρότερους οιωνούς θα πραγματοποιηθεί απόψε η συνέντευξη τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη. Η ακινησία στο Κυπριακό θυμίζει νεκροταφείο, οι σχέσεις μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και Προεδρικού θυμίζουν ρινγκ, ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ Προεδρικού και Πινδάρου έχει επέλθει βαρύτατος χειμώνας με βροντές, αστραπές, καταιγίδες και τσουνάμια. Την ίδια στιγμή η κριτική προς τον Αναστασιάδη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη νέα του έμπνευση περί χαλαρής ομοσπονδίας είναι ίσως η χειρότερη που έχει δεχθεί στην καριέρα του.

Μπορεί αυτό ταύτο το εκρηκτικό κλίμα, στο επίκεντρό του βρίσκεται ο Healthy, να επέβαλε τη συνέντευξη τύπου αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτή θα λειτουργήσει ως... αλεξικέραυνο όπως ο ίδιος ελπίζει. Κάποιοι τρέμουν μην του ξεφύγουν λέξεις και φράσεις που θα αποτελέσουν πολύτιμα δώρα στην αντιπολίτευση. Αρκετοί περιμένουν ήδη σε Twitter και Facebook για να αναδείξουν το νέο Viral του Προέδρου. Πρόκειται για πολιτικά λαγωνικά από όλες τις παρατάξεις...

Παλαιός πολιτικός φίλος του Healthy που τώρα βρίσκεται απέναντί του σημείωνε τις προάλλες πως "ο Πρόεδρος καλά κάνει να παράξει πολιτική με πράξεις και ενέργειες και όχι με λεκτικά πυροτεχνήματα και συνεντεύξεις τύπου".

Αναλυτής που παρακολουθεί καθημερινά όσα συμβαίνουν εντός και πέριξ του Λόφου υποστηρίζει ότι συνέντευξη τύπου θα είναι αποκαλυπτική και για τη δυναμική και τις ικανότητες κάποιων στενών συνεργατών του Healthy, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόδρομο.
Πάντως κάποιοι από αυτούς τους συνεργάτες δεν έκρυβαν τις τελευταίες μέρες το άγχος τους για την έκβασή της.
Μη σας πω ότι από αυτούς που αγωνιούν περισσότερο για την εξέλιξη της συνέντευξη είναι και ο Φούλης. Κι αυτός στημένος μπροστά στο Twitter του... Να περιμένει άραγε κάποιο προσωπικό, κρυφό ή φανερό μήνυμα ανάμεσα στις λέξεις που θα πει ο Healthy;

Υπάρχουν και άλλοι που προβλέπουν πως η σημερινή διάσκεψη "δεν θα έχει ούτε εκπλήξεις, ούτε ειδήσεις και πως θα είναι κι αυτή χαλαρή όπως την ομοσπονδία που θέλει ο Αναστασιάδης". 

-Τελικά ο ΔΗΣΥ βρίσκεται στη συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση;
Η ερώτηση τέθηκε χθες σε πηγαδάκι Συναγερμικών από στέλεχος του κόμματος μετά την Ημερίδα του ΔΗΣΥ και τη συμμετοχή Αλέκου Μαρκίδη και άλλων που ενόχλησαν τον Healthy. Μετά τα πρώτα, αυθόρμητα χαμόγελα ήρθε και η συνειδητοποίηση πως ούτε οι ίδιοι οι Συναγερμικοί μπορούσαν να απαντήσουν την ερώτηση.


Άκρως σημαντική κρίνεται η επίσκεψη Νίκου Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ και οι συναντήσεις που θα έχει με τον ομόλογό του ΥΠΕΞ. Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου που γνωρίζει οι ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν τις συναντήσεις του τόσο με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ όσο και με άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, θα συζητηθούν πολύ. Ιδιαίτερα οι συμφωνίες για θέματα ενέργειας και ασφάλειας...
Και δεν θα συζητηθούν μόνο εντός Κύπρου αλλά και στον περίγυρο...
Πρόκειται όπως μου είπε για μια εξέλιξη που προετοιμάζεται από τον περασμένο Μάρτιο και θα φέρει πιο κοντά από ποτέ τις Αμερικανο-κυπριακές σχέσεις.
Κάποιοι ελπίζουν και για μια νέα προειδοποίηση Πομπέο προς την Τουρκία, αυτή τη φορά για την Κύπρο.

Ειδήσεις αναμένεται να βγάλει η κατάθεση του Μιχάλη Χατζηγιάννη σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό. Δημοσιογράφοι ετοιμάζονται ακόμα και για άμεση μετάδοση από την Επιτροπή στις ιστοσελίδες των εφημερίδων τους.
Δεν είναι τυχαίο που η Επιτροπή δεν έβαλε για αύριο άλλους μάρτυρες δεσμεύοντας γι' αυτόν και την αυριανή της συνεδρία. Είναι φανερό πως αναμένουν ότι θα υπάρξει και Χατζηγιάννης μέρος δεύτερο...

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X