ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

#Politics Blog Ο Bob the Builder, οι αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ και η προεδρία του Φούλη

= ΤΕΤΆΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Δημήτρης Συλλούρης κατάφερε ξανά να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Και όχι για καλό λόγο, πάλι. Κάποιος πάντως τον χαρακτήρισε "Bob the Builder" δημιουργώντας το νέο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής.

Αιτία η πρότασή του να ανεγερθεί το νέο κτίριο της Βουλής στην περιοχή του ιδρύματος "Χρ. Στέλιου Ιωάνου", στην είσοδο της Λευκωσίας που προκάλεσε θύελλα. Οι αντιδράσεις ήρθαν, όπως αναμενόταν από τον Δήμαρχο Λευκωσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο, από το ΕΤΕΚ (μέλος του οποίου είναι και ο ίδιος ο Συλλούρης ως Πολιτικός Μηχανικός!), το ΕΒΕΛ ακόμα και τον Δημήτρη Χριστόφια. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και της Βουλής με γραπτή ανακοίνωσή του και με την γλαφυρότητα που τον διακρίνει μας ανακοίνωσε: "Όταν άκουσα αυτή την πληροφορία δεν ήθελα να την πιστέψω. Η δική μου άποψη είναι πως αν είναι δυνατό το κτίριο της Βουλής να οικοδομηθεί ακόμα και στην παλιά Λευκωσία, ως σύμβολο του κράτους και του λαού".

Βουλευτής, καλύτερα να μην σας πω ποιου κόμματος, που άκουσε τη δήλωση Χριστόφια σχολίασε πως "ο καθένας θεωρεί πως το κτίριο της Βουλής μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από αυτόν για τον οποίο θα πρέπει να κτιστεί".

Στη ευφάνταστη ιδέα του πολιτικού μηχανικού Συλλούρη για τη χωροθέτηση της Βουλής υπήρξαν όπως ακούω και έντονες αντιδράσεις μέσα από την ίδια τη Βουλή. Ένας βουλευτής μάλιστα φρόντισε να κοινοποιηθούν οι θέσεις του στον Συλλούρη για να του πει πως "η Βουλή έχει χωροθετηθεί από δεκαετίες στον αστικό σχεδιασμό της πρωτεύουσας και πως είναι θέμα χρόνου να ενσωματωθούν οι αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στο σχεδιασμό".

Ο ίδιος βουλευτής μίλησε και για το "ταλέντο" του Συλλούρη "να προκαλεί τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό αλλά και τρικυμία εν κρανίω σε όσους λίγους εξακολουθούν να τον παρακολουθούν". Με σκληρή κριτική ο εν λόγω βουλευτής υποστήριξε πως "όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο συχνά λένε: κρύψετε να περάσουμε, να ολοκληρωθεί η θητεία του να σώσουμε όσα μπορούμε".

Γνωστός πολιτικός πάντως αντί άλλου σχολίου μίλησε τις προάλλες για "'ένα κτίριο που βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μην πω της αφασίας".

Πυρετός επικρατεί στον ΔΗΣΥ για την μάχη των αντιπροέδρων. Η εκλογή θα γίνει το Σάββατο και όπως μαθαίνω επικρατεί οργασμός πολιτικών επαφών, ιδιαίτερα μεταξύ στελεχών. "Κάποιος κρατά και λίστα και σημειώνει επιτυχίες και αποτυχίες" μου ανέφερε ένα στέλεχος, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται στους υποψήφιους αλλά σε κάποιον ενθουσιώδη υποστηρικτή συγκεκριμένου υποψήφιου.

Ως γνωστόν τις τρεις θέσεις διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι. Η Μάνταμ του Φούλη μου επιβεβαίωσε πως οι υποψήφιοι δίνουν "έντιμο αλλά έντονο" αγώνα για να πείσουν πρόσωπα κλειδιά και ψηφοφόρους του κόμματος σε όλη την Κύπρο. "Αυτό ισχύει για τους τρεις άνδρες υποψήφιους και όχι για την μοναδική γυναίκα Στέλλα Κυριακίδου" μου είπε.
Όπως μου επεσήμανε : "Ο Φούλης με τον ΔΗΣΥ 2030 έχει καταφέρει να εμπνεύσει παλαιούς και νέους σε σημείο που όλοι να αναμένουν τις εξαγγελίες του λες και είναι υποψήφιος για την προεδρία!"

Υπάρχουν πάντως και χειρότερα. "Στην Ομόνοια 33 άτομα διεκδικούν τις 15 θέσεις του Δ.Σ. και ‪στις 2 Μαΐου κάποιοι θα κλάψουν με πράσινο δάκρυ" μου είπε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το παρασκήνιο των εκλογών στην Ομόνοια, η κυρία Γιαννούλλα υποστήριξε πως το ΑΚΕΛ "και νοιάζεται και παρανοιάζεται για τις εκλογές και βρίσκεται σε στάση αναμονής".

Επεσήμανε πάντως πως η επίσημη απόσυρση του Κατσουρίδη έχει ενοχλήσει κάποιους οι οποίοι άρχισαν τη σεναριολογία για τη σχέση του με το κόμμα και το ενδεχόμενο επιστροφής του. "Κάποιοι πραγματικά τρέμουν σε αυτό το σενάριο", κατέληξε.

Αληθεύει ότι στην πριγκιπική αυλή επικρατεί καχυποψία για ορισμένα στελέχη; Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της Δημοκρατικής Παράταξης που προκαλεί την καχυποψία, όπως με ενημερώνει η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα. Με διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν και αρκετές εσωτερικές έριδες που μεγεθύνονται με τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα και ιδιαίτερα τις εκλογές. Η ίδια ανησυχεί πως το ενδεχόμενο ενός νέου ρεύματος "αποστασίας" δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΚΟΥΪΖ: Ποιο στέλεχος του ΔΗΚΟ φέρεται να επιβεβαίωσε πως "έγινε μια κουβέντα" για ένταξή του στη Δημοκρατική Παράταξη αλλά απάντησε: "Ας συσταθεί το κόμμα, ας βρεθεί ο πρόεδρος, να πουν τις θέσεις τους και να δούμε";

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X