ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν σας το είχα πει ότι το Guterres girl, (κατά το Bond girl) άλλως Τζέιν Χολ Λουτ, είναι ψαρωτικό; Ακόμα και τον αρχηγό της Γκουτέρες έχει ψαρώσει. Τον κρατεί σε αναμονή και αγωνία για την έκθεσή της για το Κυπριακό. Πήγε 21 του μηνός και ακόμη δεν του την έχει παραδώσει και άνθρωπος δεν ξέρει τι θα κάνει και τι θα πει με τους ηγέτες όταν θα τους δει σε λίγες μέρες. "Ασφαλώς, αναμένω το ίδιο ανυπόμονα με σας την έκθεσή της, για να δω πως προχωρούμε", έλεγε χθες ο Γκουτέρες στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν τι γίνεται με το Κυπριακό.

Παρά την αγωνία που ο αξιότιμος ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει δημόσια, φαίνεται να ξέρει πολύ καλά και τι θα περιλαμβάνει η έκθεση της Λουτ και τι θα πει και θα προτείνει.
Από έμπειρο διπλωμάτη ακούω ότι ο Healthy αλλά και ο Χριστοδουλίδης θέλουν όσο τίποτε να υπάρξει νέα κινητικότητα στο Κυπριακό. Κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει και να διαχειριστούν τα μεγάλα ανοικτά θέματα και στο Κυπριακό και στο Ενεργειακό αλλά και τα μεγάλα ανοικτά εσωτερικά θέματα, ιδιαίτερα τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ.
Στην ελληνοκυπριακή αποστολή, όπως μαθαίνω, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο Γκουτέρες θα κάνει τελευταία στιγμή την έκπληξη και θα ανακοινώσει νέα διαδικασία ή έστω μια νέα αποστολή της ψαρωτικής Λουτ στην περιοχή. Κάτι που επίσης κρίνεται ως σημαντικός προπομπός εξελίξεων.
Ακούω ότι ο Healthy έχει εγκρίνει ήδη προτάσεις και ιδέες προς τον Γκουτέρες "με τη σφραγίδα του Χριστοδουλίδη". Και αναμένει ότι τουλάχιστον σε κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα δοθεί θετική απάντηση.

Συνάντηση με τον Κωστάκη θα έχει σήμερα το μεσημέρι η Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό. Απ' ότι ακούω θα συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με συμβούλους και εμπειρογνώμονες. Στόχος να καταστεί η Επιτροπή πιο αποτελεσματική και να καταφέρει να διεκπαιρεώσει το έργο της. Να εκδώσει δηλαδή πόρισμα, κάτι για το οποίο αρκετοί άρχισαν να αμφιβάλλουν, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις.
Εύχομαι η συνάντηση να πάει καλά, χωρίς απρόοπτα. Εννοώ εμετούς, στομαχικές και εντερικές διαταραχές και άλλα δύσοσμα.

Πυρ και μανία είναι οι εκπαιδευτικοί με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Όπως μου έλεγε χθες εκπαιδευτικός, σχολιάζοντας τη δράση του Οδυσσέα την τελευταία περίοδο "ο Γενικός Ελεγκτής έχει πια ξεφύγει. Μεταξύ των εκπαιδευτικών έχει γίνει ανέκδοτο για τη μανία με την οποία τους κτυπά με κάθε ευκαιρία αλλά και χωρίς καμιά ευκαιρία. Τόση ανυποληψία δεν κέρδισε επάξια ποτέ κανένας αξιωματούχος από τους εκπαιδευτικούς".

Στην ερώτησή μου μήπως αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις λέει αλήθειες, έστω και με τον δικό του πανηγυρικό τρόπο, για καταστάσεις που δεν συμφέρουν στους εκπαιδευτικούς, η απάντησή του ήταν με θυμό: "Ποια αλήθεια; συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα και με αυθαίρετα συμπεράσματα; Δεν είναι τυχαίο που ο Φίλιος τον έκανε κυριολεκτικά ρεζίλι λέγοντάς του ότι είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος και ότι είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει τηλεοπτικά και να καταρρίψει τα δήθεν επιχειρήματά του. Γιατί δεν τολμά να εμφανιστεί και να τα πει αυτά έχοντας αντίλογο και κρύβεται πίσω από το επιχείρημα ότι ελεγχόμενος από αυτόν είναι το υπουργείο Παιδείας; Και αφού καθηκόντως ελέγχει το υπουργείο Παιδείας γιατί τα βάζει συνεχώς και αδιάκριτα με τους εκπαιδευτικούς ξοδεύοντας παραγωγικές ώρες στο Facebook και στο Twitter; Όταν όμως κάποιος από μανία για προβολή και ίντρικα τα βάζει με όλους και αδιάκριτα, ακόμα και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντιλαμβάνεστε πως το πρόβλημα είναι αλλού..."

Ο συνομιλητής μου με προέτρεψε να μπω στο προφίλ του Γενικού Ελεγκτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πάρω μια γεύση από την απαξίωση που δέχεται καθημερινά "όχι μόνο από εκπαιδευτικούς αλλά και άλλους πολίτες που τον έχουν πάρει χαμπάρι".
-Μα να τον αποκαλέσει ο Φίλιος τον πιο εύκολο αντίπαλο και αυτός να μην απαντήσει; Δράμα.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε στο 10% της Κύπρου, αυτών που θέλουν να διατηρήσουν το κατεστημένο των σούπερ προνομίων, του «εγώ έτσι θέλω έτσι κάμνω διότι είμαι κυβερνητικός», το καθεστώς της διαφθοράς, το κομματο-πελατιακό που σας βολεύει.
Εμείς όλοι οι άλλοι, στις συγκρίσεις δεν βλέπουμε ανόμοια πράγματα, βλέπουμε πραγματικότητες που ισχύουν στην Ευρώπη και κλαίμε για την κατάντια μας.
Εμείς όλοι οι άλλοι, νοιαζόμαστε γι’ αυτό τον τόπο και το καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Και έχουμε σύμμαχο μας μόνο τον ΓΕ που με τις εύστοχες μελέτες και παρεμβάσεις του, ας είναι και από facebook, προσπαθεί να φέρει ένα φρέσκο αέρα στην διεφθαρμένη κοινωνία αυτού του τόπου.
Ακόμα και να τα βάλει με τον ίδιο τον ΠΤΔ! Ναι διότι το ψάρι … –ξέρετέ την συνέχεια. Αντιλαμβάνομαι όμως πως το πρόβλημα για εσάς είναι αλλού…

Yiannos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X