ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:39
 

#PoliticsBlog Οι αγωγές λιβέλλου και η μοναξιά της Ειρήνης...

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Και εκεί που όλοι ανέμεναν ότι ο Φαίδωνας θα «έκρυφκεν» κατά την κυπριακήν, μετά τις διαψεύσεις και τις αγωγές που δέχθηκε, όχι μόνο επανήλθε στην επικαιρότητα αλλά, όπως μας έχει συνηθήσει, το έκανε και... πανηγυρικά! Οι καταγγελίες του αυτή τη φορά είχαν... ονοματεπώνυμο. Και του επέφεραν άλλη μια αγωγή για λίβελλο! Έτσι τουλάχιστον τον έχει προειδοποιήσει ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας, ο οποίος απέκρουσε όλες τις κατηγορίες για δικές του ευθύνες και διαπλοκή για τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Πάφο. Έδωσε μάλιστα οδηγίες στον νομικό του σύμβουλο για «λήψη δικαστικών μέτρων για λίβελο, δυσφήμιση και συκοφαντία, τόσο εναντίον του δημάρχου Πάφου όσο και εναντίον όσων από τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν τον λίβελο», όπως ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση.

Ωστόσο το... αφτί του Φαίδωνα, ο οποίος ίσως και να μετράει την εκατοστή αγωγή εις βάρος του, δεν φαίνεται να ιδρώνει. Όπως δήλωσε, αναμένει με την αγωγή λιβέλλου από τον Κολέττα με... αγωνία και προειδοποίησε ότι «την ημέρα που θα παραλάβει την κλήση θα καλέσει συνέντευξη Τύπου για να δημοσιοποιήσει και άλλα στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακόμη λεχθεί»! Δεν σας το είχα γράψει εγώ ότι ο νέος στόχος του είναι να κλέψει τη δόξα ακόμα και από αυτόν τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις;

Ο Φαίδωνας όμως δεν είναι ο μόνος που αναμένει με αγωνία την αγωγή λιβέλλου. Και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου αναμένει την αγωγή που του... έταξε η συνάδελφός του βουλευτίνα του ΑΚΕΛ και επιτελάρχισσα του Μαλά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.Ο Ζαχαρίου, χωρίς να φοβηθεί ότι η βουλευτίνα μπορεί να τον παρεξηγήσει και να του στείλει και δεύτερη αγωγή για... παρενόχληση, δήλωσε: «Ανυπομονώ να πάρω την αγωγή (της Ειρήνης) γιατί δεν έχω μπει ποτέ μου στα δικαστήρια, να δω πώς λειτουργεί και η δικαστική εξουσία που το θεωρώ ως ρόλος μου ως Επιτροπή Θεσμών. Θα την ευχαριστήσω γιατί θα μου δώσει μια εμπειρία ζωής!».

Πηγή μου, πάντως, μου ανέφερε πως η επιτελάρχισσα του Μαλά το ξανασκέφτεται το θέμα μετά τον σάλο που έχει ξεσηκώσει ο αυθόρμητος χειρισμός από μέρους της. Η πηγή μου υποστηρίζει πως εκείνο που ενόχλησε περισσότερο την Ειρήνη είναι η αναφορά του Ζαχαρίου ότι μετά την απειλή της για αγωγή λιβέλου δέχθηκε βροχή μηνυμάτων συμπαράστασης στο κινητό του από άλλους βουλευτές και κυρίως του ΑΚΕΛ! Όπως, μάλιστα, επεσήμανε ο βουλευτής οι ΑΚΕΛιστές συνάδελφοί του που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν ήσαν περισσότεροι από τους βουλευτές του κόμματός του!

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, πολλοί ήσαν αυτοί που θυμήθηκαν όσα το Κακουργιοδικείο ανέφερε στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Όπως δήλωσαν τότε οι δικαστές, δεν είχαν αποκομίσει την καλύτερη εντύπωση για τη μάρτυρα κατηγορίας Ειρήνη Χαραλαμπίδου. «Διαπιστώθηκε εμπάθεια και τάσεις εντυπωσιασμού. Αντεξεταζόμενη, διαφοροποίησε τις αρχικές της θέσεις»... Φαίνεται πως οι άσχημες εμπειρίες της Ειρήνης στα δικαστήρια δεν την πτοούν...

Λυτούς και δεμένους έχει βάλει ο ανεξάρτητος υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς για να πείσουν και να πιέσουν πολιτικά τον Νίκο Κατσουρίδη να δηλώσει δημόσια τη στήριξή του στην υποψηφιότητά του. Την είδηση μού επιβεβαίωσε προχθές η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα... Όπως μου είπε η κυρία Γιαννούλα «παρά τις επανειλημμένες... πρεσβείες του Σταύρου στον Νίκο, ο τελευταίος δεν δείχνει να κάμπτεται, παρά τη στενή σχέση που διατηρούσε με τον Μαλά και τη στήριξη που του παρείχε στις προηγούμενες προεδρικές». Όπως μου είπε η αξιόπιστη κυρία Γιαννούλα η θέση του Κατσουρίδη είναι ξεκάθαρη: Χωρίς αποκατάσταση από το κόμμα μετά από όσα άδικα έχει υποστεί, δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Μου ανέφερε ακόμα πως η αντίδραση του Άντρου, όταν άκουσε τους όρους Κατσουρίδη ήταν αυθόρμητη, έντονη και απότομη: «Ούτε να το σκέφτεται!». «Αυτή βεβαίως ήταν μόνο η πρώτη, πρώτη αντίδρασή του» μου είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τόση η πίεση που δέχεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ από τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για τον Μαλά που μπορεί και βουνά να μετακινήσει όχι ένα μουλάρωμα του Άντρου»...

ΚΟΥΪΖ: Ποιοςπολιτικός συνεχίζει να τρολάρει κανονικά τον πρόεδρο της Βουλής και θαυμαστή του Ντάνου του «Survivor»; Όπως μου λέχθηκε προχθές ο πολιτικός επανήλθε, μιλώντας με άλλους, με μια νέα... ατάκα για τον Πρόεδρο. Μόλις είχε διαβάσει τη δήλωση του Ντάνου ότι κάποιοι μαζεύουν άμμο από παραλία που περπάτησε και διερωτήθηκε φωναχτά: «Λέτε να έχει και ο Συλλούρης στο γραφείο του σακουλάκι με άμμο πατημένη από τον Ντάνο;»... Η πρώτη ατάκα του για τον Πρόεδρο ήταν ότι «υποδέχθηκε με χάρη έφηβης 16άρας τον Ντάνο στο προεδρικό γραφείο».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X