ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

= ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Απολογούμαι που πρωί, πρωί θα επαναφέρω την απαίσια οσμή των ξερατών. Δεν μπορώ όμως να μην ασχοληθώ με την υψηλή αισθητική και αίσθηση ευθύνης (πάει ανάλογα με το αξίωμα;) του Γενικού Εισαγγελέα.

Την εμετική έκρηξη του Γενικού προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτη που αφορούσε αγωγή που ο Νεόφυτος Επαμεινώνδα κίνησε κατά του Κώστα Κληρίδη για μια γνωμάτευσή του. Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, οδήγησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην απώλεια ενός οικοπέδου-φιλέτου του Επαμεινώνδα, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Τζο Τριανταφυλλίδη, "φίλου και συνεργάτη" του Κώστα Κληρίδη σε εξευτελιστική τιμή. Το παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Πωμό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Επαμεινώνδα κατέληξε στον Τζο Τριανταφυλλίδη για 250.000 ευρώ ενώ η αξία του ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Μετά το δημοσίευμα δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού Active ζήτησαν τηλεφωνικά από τον Γενικό Εισαγγελέα τις απαντήσεις του σε όσα έγραψε ο Πολίτης.
Η απάντηση του Κωστάκη ήταν όντως εκπληκτική ακόμα και για τους δημοσιογράφους: "Σήμερα το πρωί ξύπνησα με κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι, προφανώς από κάτι που έφαγα χθες βράδυ. Προσπάθησα να ανακουφιστώ δοκιμάζοντας να κάνω εμετό, αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά που διάβασα όμως την εφημερίδα, τα κατάφερα αμέσως" -κρατς!
Το κρατς δεν ακούστηκε από το στόμα του Γενικού και μάλλον δεν αφορούσε νέο εμετό. Ήταν το απότομο κλείσιμο του τηλεφώνου που άφησε δημοσιογράφους και ακροατές με το στόμα ανοικτό και μια διάθεση να κλείσουν τη μύτη τους από την εικόνα που παραστατικά τους περιέγραψε ο Γενικός.

Μετά από αυτό άρχισε το πρωτοφανές και αναμενόμενο τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καυτά ερωτήματα να μένουν αναπάντητα:
-Τι έφαγε άραγε το βράδυ ο Γενικός και είχε στομαχικές διαταραχές;
Προφανώς δεν θα ήταν τα αγαπημένα του σουβλάκια στο γνωστό στέκι. Αν ήταν αυτό θα είχαμε και άλλον, πολύ γνωστό στο λευκωσιάτικο δικηγορικό τζάκι, με εμετούς...
-Του πέρασαν οι εμετοί ή συνεχίζονται; Μπορεί να εκτελεί άραγε τα καθήκοντά του ή τρέχει κάθε τρεις και λίγο στη τουαλέτα; Και δεν υπάρχει ούτε βοηθός...
-Εάν αύριο μια άλλη εφημερίδα ή και η ίδια του γράψει κάτι χειρότερο, ακόμα και ψέμματα, πώς θα αντιδράσει ο ευαίσθητος οργανισμός του Γενικού; Θα έχουμε χειρότερα; Διάρροιες και τέτοια;
-Προγραμματίζει άραγε διάσκεψη τύπου για να δώσει την απάντησή που δεν έδωσε λόγω εμετικής διάθεσης; Κι αν τον πιάσει ξανά εκεί, μπροστά στους δημοσιογράφους και τις κάμερες η διάθεση για εμετό τι θα γίνει; Θα έχουμε το πρώτο παγκόσμια καταγραφέν on camera μαζικό εμετικό σύνδρομο με αρχηγό τον Γενικό μας;
Εγώ πάντως σε τέτοια διάσκεψη δεν πρόκειται να πάω και να με συγχωρεί!
-Όταν ο Γενικός θα πάει στο δικαστήριο, αν πάει, για την αγωγή που του κίνησαν τι θα κάνει; Θα απαντήσει στα ερωτήματα ή θα κάνει και εκεί εμετό;
Σόρι, δεν είναι πολύ εξαντλητικό όλο αυτό;

Χθες συζήτησα το θέμα με κάποιον γνωστό μου γιατρό ο οποίος είναι και από τους θαυμαστές του Γενικού Εισαγγελέα. Όταν τον ρώτησα πώς θα μπορούσε να βοηθηθεί άτομο που έχει τάσεις για εμετούς, μου απάντησε: "Η θεραπεία έχει σχέση με τα αίτια της κατάστασης. Εαν ο εμετός δεν οφείλεται σε δηλητηρίαση ή λοίμωξη αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με πρώτες βοήθειες. Αν πρόκειται για δηλητηρίαση είναι πιο σοβαρή η κατάσταση και χρειάζεται ειδική θεραπεία και ίσως εισαγωγή στο νοσοκομείο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ο εμετός οφείλεται σε νευροψυχιατρικά νοσήματα. Τότε είναι απαραίτητη η ψυχοθεραπεία και θα πρέπει να αποφεύγονται δυσάρεστα ψυχικά ερεθίσματα καθώς και τροφές που δεν έχουν καλή γεύση ή εμφάνιση". Και κατέληξε: "Σε ειδικές περιπτώσεις ίσως θα πρέπει να αποφεύγονται και δημοσιεύματα με ακατάλληλες λέξεις και ερωτήματα".

Εύχομαι περαστικά, διαρκή ανακούφιση και γρήγορη επάνοδο με λιγότερους εμετούς και περισσότερες απαντήσεις.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X