ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

#PoliticsBlog Οι Κασσάνδρες, ο Παμπορίδης και ο Πρύτανης

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σας έγραφα χθες για τους νέους Ιούδες του ΓεΣΥ και τις ανησυχίες του νέου υπουργού για τα προσκόμματα που θα φέρουν για την τεράστια μεταρρύθμιση που επιχειρείται στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Όπως μου ανέφερε πηγή μου στο υπουργείο της Υγείας, κάποιες κινήσεις που γίνονται "και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο" μεταφράζονται σε "βρυκολάκιασμα του Ιούδα του Παμπορίδη". Υπάρχει όμως μια διαφορά, σύμφωνα με την πηγή μου. Όπως κατηγορηματικά μου έλεγε προχθές "αυτή τη φορά ο Ιούδας δεν είναι ένας αλλά αρκετοί και από διαφορετικούς χώρους".

Χθες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επιβεβαίωσε την πηγή μου μιλώντας μάλιστα δημόσια. Η αναφορά του στους Ιούδες έγινε με πιο εύσχημο τρόπο:

"Απευθύνω κάλεσμα προς τους κυβερνητικούς ιατρούς να κλείσουν τα αφτιά τους στις Κασσάνδρες και να παραμείνουν στο πλευρό του Υπουργείου ως ασπίδα προστασίας σε όσους υπόγεια επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα για να υποσκάψουν την εφαρμογή της αυτονόμησης και την εισαγωγή του ΓεΣΥ και να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα", ανέφερε στη συνέντευξη τύπου και συνέχισε: "Ενωμένους θα μας βρουν απέναντι στις οποιεσδήποτε μικροπολιτικές τους φιλοδοξίες επιδιώκουν να επιβάλουν στον τομέα της υγείας, γιατί η μεταρρύθμιση στην υγεία γίνεται πρωτίστως για τον Κύπριο πολίτη και την εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή".

Ωστόσο κάποιος μπορεί εύκολα να διερωτηθεί ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να σταθούν δίπλα από τον υπουργό; Αυτοί που ο ίδιος διαπίστωσε ότι "θέλουν να επιβεβαιώσουν αλόγιστα τη συνδικαλιστική τους ύπαρξη" με τη χθεσινή απεργία;

Η πηγή μου επέμεινε πως η ψυχραιμία του νέου υπουργού μπροστά στις προκλήσεις των γιατρών είναι παροιμιώδης. Και επειδή γνωρίζει από πολύ κοντά τα θέματα της υγείας και των νοσοκομείων μου ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες σε όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί γίνονται μάρτυρες έντονης απαξίωσης "την οποία οι περισσότεροι αποδίδουν στον τρόπο που λειτούργησε κυρίως η συντεχνία τους και όχι το υπουργείο Υγείας". "Ας πάρουν μαθήματα από τη στάση των γιατρών στην Πάφο και τα εύσημα που έχουν λάβει από όλους επειδή δεν συμμετείχαν στην απεργία", κατέληξε.

Η μεγάλη αγωνία πάντως δεν είναι για τον πόλεμο ανακοινώσεων που αναμένεται να συνεχιστεί μεταξύ υπ. Υγείας, ΠΑΣΥΚΙ και άλλων. Είναι η απάντηση που έχει εξαγγείλει ήδη ο τέως της Υγείας, Παμπορίδης στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο πρύτανης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για το ότι καθηγητές ιατρικής παραμένουν εκτός νοσοκομείων και κατηγόρησε "πρώην και τέως υπουργούς ότι στεκόντουσαν προσοχή απέναντι στις ορέξεις των συνδικαλιστικο-πατέρων". Ο Παμπορίδης που ως γνωστόν δεν μασάει τα λόγια του απάντησε, πάλι μέσω Twitter ότι κύριος υπαίτιος είναι ο ίδιος ο πρύτανης. "Η αδιαφορία, υπεροψία και ελιτισμός που επιδείξατε με αφορισμούς έναντι του συνόλου των γιατρών του Δημοσίου μας έβαλε όλους σε περιπέτειες. Θα επανέλθω με στοιχεία γιατί αντί να ντρέπεστε μιλάτε κιόλας".

Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί ο πρύτανης πριν πειράξει τον Παμπορίδη;

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρώην υπουργός αν και έφυγε από την κυβέρνηση δεν είναι... παροπλισμένος.

Για να δούμε ποια στοιχεία έχει...

Ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο για τις υποψηφιότητες στο ΔΗΚΟ.

Όπως μου έλεγε χθες η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονταν παρασκηνιακές και δήθεν αθώες πιέσεις για απόσυρση της υποψηφιότητας του Μαρίνου Μουσιούτα. "Όχι από τον Νικόλα, αυτός δεν τοποθετείται, κάποιοι άλλοι είναι που ανακατεύουν συνέχεια την τράπουλα", μου ανέφερε. Ωστόσο η Φωτούλα επιμένει πως σήμερα θα είναι μόνο μια τυπική διαδικασία. "Τα σημαντικά θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες μέχρι και το συνέδριο. Κάποιοι μιλούν και για κτυπήματα κάτω από τη μέση, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Μαρίνος όσο και η Χριστιάνα δεν είναι τέτοιοι τύποι". Και συμπλήρωσε: "Υπάρχουν όμως άλλοι που είναι".

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X