ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ποιος κυβερνά; Ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ ή ο Νικόλας;

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο ξαφνικός πολιτικός έρωτας Φούλη-Νικόλα όχι μόνο δεν... ξεφούσκωσε αλλά καλά κρατεί! Θεριεύει! Μετά την Τετραμερή με τον Χάρη και την Ζέτα οι δύο αρχηγοί είχαν χθες Τριμερή με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη. Μετά το κοινωνικό συμβόλαιο και τη συνεργασία των δύο κομμάτων για "κατανομή των κοινωνικών μερισμάτων στους πολίτες, με υπευθυνότητα, διατηρώντας την δημοσιονομική σταθερότητα" όπως έγραψε ο Φούλης στο αγαπημένο του Twitter, ήρθε χθες η σειρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στα γραφεία του ΔΗΚΟ αυτή τη φορά, Φούλης και Νικόλας μαζί με τον Κωνσταντίνο συζήτησαν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη συμπλεγματοποίηση των δήμων αλλά και τη ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογών. Το κυριότερο, όπως με ενημέρωσε η φίλη μου, ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, είναι ότι λήφθηκαν αποφάσεις. Ότι δηλαδή υπήρξαν συμφωνίες οι οποίες θα προωθηθούν απογειώνοντας στην κυριολεξία τον πολιτικό έρωτα των δύο ανδρών και μεγιστοποιώντας τα πολιτικά κέρδη προς αμφότερες τις πλευρές. 

Η εξέλιξη της άνευ προηγουμένου προσέγγισης μεταξύ Νικόλα-Φούλη έχει αφήσει πολλούς άναυδους. Τα κόμματα που μέχρι πριν από λίγο τρωγόντουσαν όπως ο σκύλος με τη γάτα τώρα κουρνιάζουν το ένα στην αγκαλιά του άλλου γουργουρίζοντας ως αξιαγάπητα γατάκια.
Όλα τα προβλήματα έχουν εξαφανιστεί. Μόνο αγάπη υπάρχει και έγνοια για τον λαό και τα προβλήματά του. Το μοναδικό πρόβλημα φαίνεται να είναι η ψυχολογία κάποιων στελεχών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ που τα νεύρα τους έχουν γίνει σπαράλια. Κάποιοι έχουν χάσει εντελώς την πολιτική τους ταυτότητα και δεν ξέρουν πια τι να πιστέψουν και τι να... χωνέψουν.

Το άγχος δεν παραμένει μόνο στους κλειστούς κομματικούς χώρους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Απλώνεται ως ομίχλη και στον Λόφο της Εξουσίας. Ο αξιόπιστος κύριος Πάμπος, από τα μάτια και τα αυτιά του οποίου δεν ξεφεύγει ούτε πέταγμα μίγας στο Προεδρικό, μου έλεγε χθες πως και εκεί η μουρμούρα καλά κρατεί. Πρόσφατα κάποιος έθεσε, χαμηλοφώνως βέβαια και το ερώτημα: "Μα τελικά ποιος διοικεί αυτή τη χώρα; Ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ ή ο Νικόλας;".
Αντί απαντήσεως έλαβε συγκαταβατικά χαμόγελα...


Ακούστηκε ακόμα και μια πρόβλεψη, ότι η στενή σχέση που αναπτύσσει η Πινδάρου και το Προεδρικό με τον Νικόλα θα έχει κόστος στη σχέση με τη ΔΗΠΑ του Καρογιάν. Η οποία ΔΗΠΑ ετοιμάζεται όπως μαθαίνω για ηρωική έξοδο εντός ολίγων ημερών με ανακοίνωση της πρώτης της πολυπληθούς Κεντρικής ή Διοικούσας Επιτροπής. Όπως μαθαίνω η Επιτροπή ούτε λίγο, ούτε πολύ θα αριθμεί περί τα 300 άτομα και κάποιοι κάνουν ήδη λόγο για τους "Τριακόσιους του Καρογιάν".

Η Διοικήτρια Χρυσταλλού πήρε την ξυριστική της και άρχισε να ξυρίζει, στην κυριολεξία αυτή τη φορά, τους άνδρες της Κεντρικής. Όσο και να μη το θέλω δεν μπορώ να μην μεταφέρω αυτά που ακούω, ιδιαίτερα όταν είναι επιτυχημένα. Δεν θα σας γράψω τίποτε άλλο για το θέμα παρά το σχόλιο ενός βουλευτή όταν είδε χθες την Χρυσταλλού να ξυρίζει ενώπιον καμερών τους άνδρες της Κεντρικής, συμμετέχοντας στο Movember Cyprus 2018: "Παλιά μου τέχνη κόσκινο!"

Στο μεταξύ φουντώνει η συζήτηση για τον αντικαταστάτη της Διοικήτριας Χρυσταλλούς στη Κεντρική Τράπεζα. Υπάρχουν ήδη δύο ονόματα στη λίστα του Healty τα οποία συζητούνται χωρίς να υπάρχει ζεστή υποστήριξη σε κάποιον από αυτούς. Όπως ακούω δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και εισαγωγή νέου

Διοικητή και έχει ακουστεί ένα όνομα Κυπρίου της αλλοδαπής. Όπως όμως μου ανέφερε πηγή μου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα: "Είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος έχει άλλες προτεραιότητες και μάλλον αφήνει το θέμα για να το δει λίγο μετά τις γιορτές. Η ονοματολογία όμως δίνει και παίρνει και θα ενταθεί περισσότερο όσο πλησιάζει ο καιρός που η Χρυστάλλα θα προσθέσει άλλη μία σύνταξη στη συλλογή της".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X