ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Πόση σιωπή αξίζει ένα TAG Heuer και ένα Charriol;

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη ημέρα σήμερα για τους παλιόφιλους Χριστόφια και Μιλτή που αναμένεται να τα... δώσουν στην δικαστική μάχη των μαχών. 
Η πολύκροτη δίκη άγει προς το πολυαναμενόμενο τέλος της με τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών. Εκτός από το απολαυστικό θέαμα που πρόσφεραν οι δύο παλιόφιλοι στο φιλοθέαμον κοινόν, σε ομολογουμένως δύσκολες ώρες, πρόσθεσαν και σημαντικά στοιχεία για τις πρακτικές και την ουσία της διακυβέρνησης Χριστόφια.
 
Προς το παρόν ας κρατήσουμε το κύριο στοιχείο της δίκης τα 22 εκατομμύρια ευρώ, ναι 22!, που ο Μιλτής διεκδικεί από τον παλιόφιλό του Χριστόφια. Είναι όπως λέει χρήματα που ο ίδιος κατέθεσε στην Ομόνοια κατόπιν οδηγιών και εντολών του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και χρωστούμενα από την ανακαίνιση του φτωχικού του...
 
Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στο ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε χθες πως "κάποιοι στο ΑΚΕΛ προσεύχονται η απόφαση του δικαστηρίου να μην ανακοινωθεί σύντομα αλλά μετά τις εκλογές"...  
 
 Σας έγραψα χθες για τα ρολόγια πολυτελείας TAG Heuer και Charriol που ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης του Κουβέιτ δώρισε στον πρόεδρος της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, στον βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους, και στις βουλευτίνες του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και της Συμμαχίας Πολιτών Άννας Θεολόγου κατά την επίσημη επίσκεψή τους στο Εμιράτο τον περασμένο Απρίλιο. Υποσχέθηκα να μην σχολιάσω το θέμα μέχρι να τοποθετηθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Από τους προαναφερόμενους, εκτός από τον Μυριάνθους ο οποίος παραδέχθηκε πως όντως έχει λάβει το συγκεκριμένο δώρο, η μόνη που αντέδρασε με μια αναφορά της στο Facebook είναι η Άννα Θεολόγου η οποία ξεκαθάρισε πως τα συγκεκριμένα δώρα έλαβαν μόνο οι βουλευτές και όχι οι υπάλληλοι της Βουλής και συνοδοί της αντιπροσωπείας. Όπως μάλιστα ανέφερε τα ρολόγια οι βουλευτές και βουλευτίνες τα βρήκαν στα δωμάτιά τους με ευχαριστήρια κάρτα από τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης λίγο πριν από την αναχώρηση τους από το Κουβέιτ. "Άρα ήταν προσωπικό δώρο από ομόλογό μας όχι από οποιονδήποτε επιχειρηματία ή άτομο που είχε οποιονδήποτε συμφέρον από εμάς", πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμα ότι "ήταν αδύνατο να επιστρέψουμε το δώρο, αφού αποτελεί προσβολή προς τους αραβικούς λαούς σύμφωνα με τα έθιμα τους τέτοια πράξη καθώς και το γεγονός ότι η αξία που του αποδίδεται είναι υποκειμενική για κάθε λαό με βάση τα οικονομικά του δεδομένα"...
 
Σημειώνεται πάντως πως κανένας δεν ισχυρίστηκε πως θα έπρεπε οι βουλευτές και οι βουλευτίνες να επιστρέψουν τα ρολόγια αλλά να τα δηλώσουν στη Βουλή και ίσως να τα παραδώσουν αφού αποτελούν δώρο που έλαβαν ως εκ της βουλευτικής τους ιδιότητας και όχι ως άτομα.
 
Σύμφωνα με άτομο που ασχολείται χρόνια τώρα με τα κοινοβουλευτικά θέματα, "η έλλειψη θεσμοθετημένων κανονισμών για το θέμα περιπλέκει κάπως την κατάσταση για το πώς θα έπρεπε να είχαν δράσει οι βουλευτές. Ωστόσο αυτό ίσως και να βολεύει κάποιους να κρύβονται και να μην ελέγχονται". Όπως μου ανέφερε το συγκεκριμένο άτομο: "Οδηγός για τον καθένα, πρόεδρο της Βουλής, βουλευτή αλλά και τον απλό πολίτη θα έπρεπε να ήταν πρώτα η ίδια η συνείδησή του και όχι οι όποιοι κανονισμοί" 
 
Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος τίμησε πρόσφατα τον Ντάνο στο προεδρικό γραφείο, αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα όταν χθες ρωτήθηκε από το ΡΙΚ. Εξέφρασε μάλιστα έκπληξη για την ενασχόληση των δημοσιογράφων με το θέμα και διερωτήθηκε εάν είναι αυτό ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη...
 
Από την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν δόθηκε καμία απάντηση στα ερωτήματα που δόθηκαν δημόσια από πολλούς. Μάλλον δεν θα πρέπει να τα έχουν ακούσει ή διαβάσει...
 
Η κυρία Χαραλαμπίδου πάντως, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, είχε γράψει στα κοινωνικά δίκτυα μια αναφορά που έλεγε: "Με ενοχλεί να γίνονται ρεπορτάζ που εστιάζουν στο φύλο μου, στη γυναικεία μου υπόσταση. Είμαι πολιτικός, είμαι δημοσιογράφος και τέτοιους διαχωρισμούς κάνουν μόνο κάποιοι στο μυαλό τους που ακόμα να κατανοήσουν ότι και στην πολιτική υπάρχουν ικανοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Γι αυτό σας παρακαλώ πολύ για ρεπορτάζ με τέτοιου είδους αντικείμενο εμένα μην με παίρνετε τηλέφωνο. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Να με κρίνετε στη βάση της δράσης μου και των επιχειρημάτων που καταθέτω". Λέτε να αναφερόταν στα δημοσιεύματα για το ρολόι που έλαβε και το γεγονός ότι σε αυτά διαχωριζόταν το γεγονός πως αυτή έλαβε Charriol και οι άνδρες βουλευτές TAG Heuer; Γιατί δεν γίνεται η Ειρήνη να μην έχει κάτι να πει για το δωράκι πολυτελείας που η ίδια έλαβε, αφού έχει κάτι να πει για όλους, μα όλους τους άλλους... 
 
Για την ιστορία σας αναφέρω πως στην αποστολή θα συμμετείχε και η Ελένη Σταύρου του ΔΗΣΥ η οποία ακύρωσε το ταξίδι για προσωπικούς λόγους.
 
Για την ιστορία ακόμα μια μικρή πληροφορία: Η αξία του καθενός από τα συγκεκριμένα ρολόγια, τα οποία ο Συλλούρης θεωρεί πως δεν πρέπει να απασχολούν τους πολίτες και τους δημοσιογράφους, είναι με ένα γενικό υπολογισμό από μία έως αρκετές χιλιάδες ευρώ. Κάποια μοντέλα ξεπερνούν και τις 10.000 και τις 15.000 χιλιάδες. 
 
Μικροπράγματα;...
 
Κοινοβουλευτικός συντάκτης σχολίαζε χθες πως το συγκεκριμένο θέμα αν και είχε συζητηθεί προ καιρού στους διαδρόμους της Βουλής, "τώρα συζητείται σχεδόν συνεχώς και έντονα από κάποιους". Στην ερώτησή μου εάν οι βουλευτές που το συζητούν θέτουν θέμα θεσμοθέτησης κανονισμών για να παραδίδονται τα δώρα που λαμβάνουν οι βουλευτές στη Βουλή για καταγραφή και αξιοποίηση (ίσως δημοπρασία ή έκθεση κλπ) η απάντησή του με αιφνιδίασε:
 
"Όχι. Όλοι ρωτάνε πότε θα είναι η επόμενη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Κουβέϊτ και σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή"!
 
 
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη,ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση