ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

#PoliticsBlog Πώς ο Συνεργατισμός μετατρέπει τον Νίκαρο σε Χριστόφια;

= ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το ερώτημα δεν είναι δικό μου. Το έθεσε πολύ πρόσφατα πολιτικός προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ που τελευταία βρίσκεται στη "δημιουργική αντιπολίτευση", όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Ο ίδιος πολιτικός επέμεινε πως "η κυβέρνηση έχει βαλτώσει, από το Κυπριακό, την υγεία και την εκπαίδευση που δεν κινείται φύλλο μέχρι την οικονομία και τις τράπεζες όπου κινούνται μόνο γεράκια και καρχαρίες."

"Οι φίλοι του Αναστασιάδη και οι φίλοι του Χάρη αντί για σωτήρες αποδείχθηκαν τελικά νεκροθάφτες. Δεν κατάφεραν να σώσουν όχι μόνο τον Συνεργατισμό αλλά ούτε και τα προσχήματα" συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας πως αν και οι αμαρτίες στον Συνεργατισμό είναι παλιές η κύρια ευθύνη για τον ενταφιασμό και το ξεπούλημά του ανήκουν σε αυτούς που τον χειρίστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια.

"Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι αυτή η ιστορία θα τελειώσει καλά, ούτε για τον Αναστασιάδη, ούτε για τον Χάρη αλλά ούτε και για τον ΔΗΣΥ. Το σίγουρο είναι πως δεν τελειώνει καθόλου καλά για τον ίδιο το λαό", κατέληξε.

Απ' όσα μαθαίνω από τον λόφο της Εξουσίας τα μηνύματα που φθάνουν για τη διαχείριση του όλου θέματος είναι αρκούντως ανησυχητικά και... εξοργιστικά.

 "Είναι γι' αυτό που πέντε χρόνια μετά η κυβέρνηση θυμήθηκε να ψέξει την Κεντρική Τράπεζα και ο Αναστασιάδης προσωπικά τους τραπεζίτες. Θα έπειθαν καλύτερα εάν αυτό το έκαναν λίγα χρόνια πριν και όχι πάνω από το πτώμα του Συνεργατισμού" έλεγε χθες οικονομικός αναλυτής, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Αναστασιάδη και του Πρόδρομου.

 Ο ίδιος πάντως προέβλεψε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την Διοικήτρια Χρυστάλλα "η οποία παραδόξως όλα τα αντέχει και παρά την δεδηλωμένη και πιστοποιημένη ανεπάρκειά της συνεχίζει ακάθεκτη να προσποιείται ότι διοικεί και να λαμβάνει απρόσκοπτα παχυλούς μισθούς και συντάξεις"

"Το αποτέλεσμα θα είναι να τα ρίξουν όλα στην έρευνα που έχει εξαγγελθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά δεν ξέρουμε πότε θα γίνει και το κυριότερο, πότε θα ολοκληρωθεί" προέβλεψε ο αναλυτής και κατέληξε: "εκείνο που κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει είναι πως το ξεπούλημα του Συνεργατισμού δεν έχει καμιά σχέση με το ξεπούλημα της Λαϊκής και ότι ήδη λειτουργεί βραδυφλεγώς υπέρ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Και μόνο που η κυβέρνηση κατάφερε να εντάξει τον εαυτό της σε ένα "μαζί τα φάγαμε" δεν χρειάζεται άλλους εχθρούς"

Και ενώ όλοι ασχολούνται με το Συνεργατισμό κάποιοι επιμένουν πως η κινητικότητα για επανέναρξη του διαλόγου Αναστασιάδη-Ακιντζί έχει ήδη αρχίσει.

Όπως πληροφορούμαι από άτομο που γνωρίζει,

μετά τις τουρκικές εκλογές τα μηνύματα είναι μάλλον θετικά και δεν αποκλείεται ο νεοσουλτάνος να δώσει πολύ σύντομα την έγκρισή του για την αποστολή της Τζέιν Χολ Λουτ. "Έτσι κι αλλιώς δεν έχει τίποτα να χάσει" μου ανέφερε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα είναι άλλο: "Τι θα πουν τα ενδιαφερόμενα μέρη στην απεσταλμένη του Γκουτέρες και κατά πόσον υπάρχει όντως θέληση για επιστροφή στην Ελβετία και στον διάλογο. Εν ολίγοις εάν υπάρχει αλλαγή θέσεων ή διάθεση προσέγγισης στα θέματα-αγκάθια: ασφάλεια, εγγυήσεις, παραμονή στρατευμάτων αλλά και για την εκ περιτροπής προεδρία. Νοουμένου βεβαίως ότι όλοι επιμένουν ακόμα σε λύση ομοσπονδίας"...

 ----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X