ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

#PoliticsBlog Tα σικέ παιχνίδια για το ΓεΣΥ, o Παμπορίδης, ο Σιζό και ο Healthy

= ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ανάβουν ξανά τα αίματα για το ΓεΣΥ. Το παρασκήνιο καλά κρατεί το ίδιο και οι μάχες χαρακωμάτων. Ο Παμπορίδης μη αντέχοντας άλλο τα νέα παιχνίδια... πουμπούρησε ξανά στο Twitter και ο Σιζό γέμισε καπνιές...
Σας το είχα γράψει σε χρόνο ανύποπτο ότι ο πόλεμος για το ΓεΣΥ όχι μόνο δεν κόπασε αλλά πολύ σύντομα θα δινόταν μια νέα, η τελευταία ίσως μεγάλη μάχη. Κάποιοι μιλούν για τη μάχη των μαχών η οποία θα κρίνει τελεσίδικα την τύχη του Σχεδίου.

Οι πληροφορίες μου μιλούσαν για κινήσεις βουλευτών από τρία κόμματα οι οποίοι "φαίνεται να έχουν πειστεί από την επιχειρηματολογία των ιδιωτικών γιατρών και νοσηλευτηρίων" και προσπαθούν να "τουμπάρουν για άλλη μια φορά το ΓεΣΥ". Το σίγουρο είναι πως σε επίπεδο ηγεσιών κανένας κομματάρχης, πλην ενός, δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά αφού το τσουρούφλισμα θεωρείται σίγουρο. Εκτός από έναν. Ο οποίος, όσο προσεκτικά και να κινείται η... ουρά του φάνηκε και τελικά τον πρόδωσε.

Ο εν εξελίξει πόλεμος βρήκε διέξοδο στο Twitter. Τις τελευταίες δύο ημέρες ο πρώην υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος πυροβολούν με... πραγματικά πυρά.
Αρχικά έγραψε ο Παμπορίδης: "Εχθές ο κ. @sizopoulos υπερέβαλε εαυτόν για να πείσει τους Δερματολόγους να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ στο ΓεΣΥ. Αναφέρθηκε δε με πολλούς «επαίνους» στο πρόσωπο μου. Τον ευχαριστώ πολύ. Εν θα μείνει πάνω μου" (και πρόσθεσε γελαστές φατσούλες).

Ο Σιζό του απάντησε με άλλο post: "Eίσαι εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Επιτέλους είναι ώρα να σταματήσεις τα σικέ παιχνίδια"

Για να επανέλθει ο Παμπορίδης με ομοβροντία: "Εκτός τόπου και χρόνου είναι η προσωπική σου προσπάθεια να κατευθύνεις την ΕΔΕΚ και την ΔΕΟΚ ενάντια στην μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ που πρώτος οραματίστηκε ο Βάσσος Λυσσαρίδης από το 1968. Τα λοιπά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις."
Και ο Ζιζό δεν έδωσε συνέχεια.

Για την ιστορία, ο Σιζό κατηγορείται πως μαζί με βουλευτές άλλων δύο κομμάτων ζήτησαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τροποποιηθεί η νομοθεσία για το ΓεΣΥ ώστε να επιτρέπεται και η άσκηση ιδιωτικής ιατρικής.

Το ΑΚΕΛ είναι κάθετο πως δεν πρόκειται να δεχθεί άλλη καθυστέρηση για το ΓεΣΥ ενώ και το ΔΗΚΟ και ο ΔΗΣΥ υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμιά σχέση με τις πληροφορίες που τα εμπλέκουν σε νέο πάρε-δώσε με γιατρούς και προεδρικό.

Η ΔΗΚΟαναθερεμμένη Φωτούλα με ενημέρωσε πως στο ΔΗΚΟ συζητήθηκε έντονα το θέμα του ΓεΣΥ και οι αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργούνται για το κόμμα από τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν αποκλείεται ακόμα και παρέμβαση του πρίγκιπα Νικόλαου η οποία να επιχειρηθεί να "ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διώξει τις υποψίες κατά του ΔΗΚΟ", όπως μου είπε.


Αν και έχουν για την ώρα και προσωρινά σιγήσει τα ντουφέκια, ο πόλεμος μαίνεται. Και οδηγείται, όπως μαθαίνω στον Λόφο της εξουσίας. Ο Healthy μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας ζήτησε επίσημη και λεπτομερή ενημέρωση από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Πηγή μου από τον Λόφο υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται η εμπλοκή του Healthy στην ενημέρωση του λαού για το ΓεΣΥ να είναι άμεση και προσωπική. Συζητήθηκε ακόμα και συνέντευξη τύπου ή και διάγγελμα προς τον λαό για να πείσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα χρονοδιαγράμματα και επιμένει στην εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως σχεδιάστηκε. Η απάντηση δε που δόθηκε στους βουλευτές που του ζήτησαν τροποποίηση της νομοθεσίας για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής ήταν: "κάμετε το εσείς στη Βουλή".


Πάντως μέχρι την Πέμπτη που ο Healthy θα έχει ενημέρωση για το ΓεΣΥ, δεν πρόκειται να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα. Στα επόμενα 24ωρα εξάλλου θα έχει ένα άλλο σοβαρότατο θέμα να διαχειριστεί, το οποίο έπεσε με κρότο στην κυπριακή επικαιρότητα. Το θέμα των εγγυήσεων της λύσης από το ΝΑΤΟ...

Περισσότερα γι' αυτό στην αυριανή στήλη που μπορείτε να τη βρείτε και στην έντυπη "Κ".

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X