ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

= ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ήταν να μην ανοίξει το στόμα της! Η Χρυσταλλού στη χθεσινή της, ιστορική κατάθεση, όλους τους έσφαξε και όλους τους μαχαίρωσε! Από τον Χάρη μέχρι τον Χατζηγιάννη και μέχρι όλα τα κόμματα συλλήβδην ("στην Κύπρο είμαστε...") δεν... χαρίστηκε σε κανένα.
Ούτε και αυτόν τον Γενικό Εισαγγελέα που τόσο καιρό την προστάτεψε από τις ορδές του Τσακ-Νόρις και δεν κίνησε καμιά διαδικασία εναντίον της, δεν άφησε πίσω. Τον "κάρφωσε" ότι έχει στο γραφείο του όχι φάκελο αλλά φακέλους με τα κόκκινα δάνεια, τα γνωστά ΜΕΔ, πολιτικά εκτεθειμένων ατόμων.
Και το είπε με ρητορικό, σχεδόν φιλοσοφικό, ερωτηματικό ύφος: 
"Ξέρετε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, έχει ολόκληρα files, με ΜΕΔ με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα;".

Και ο κύριος Αρέστη όμως δεν έμεινε πίσω, της απάντησε με σιγουριά που ξάφνιασε: "έχουμε και εμείς".

Να υποθέσουμε πως ένα μέρος από τα πολλά που κατέχει η Διοικήτρια Χρυσταλλού - "ξέρω πολλά για πολλούς" δήλωνε σχεδόν απειλητικά το καλοκαίρι - βρίσκεται σε αυτά τα files; Και τώρα; τα ξέρουν και άλλοι; Και πότε θα γίνει διασπορά αυτής της γνώσης;

Θα μάθουμε άραγε ποτέ ποιοι πολιτικά εκτεθειμένοι (εκτεθειμένοι; μωρέ τι μας λες;) λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν σε προσωπικό επίπεδο και ίσως έχουν ωφεληθεί πολλαπλά από το κατεστημένο που ίσως τους προστατεύει;
Ρητορικό θα μου πείτε το ερώτημα. Απάντηση δεν προβλέπεται να υπάρξει και τα files της Χρυσταλλούς και τόσων άλλων τώρα πια μάλλον θα πρέπει ήδη να θεωρούνται ως τα X-Files της κυπριακής πολιτικής πραγματικότητας. Είναι και δεν είναι υπαρκτά. Είναι και δεν είναι φοβερά. Και οι πολιτικοί και οι εξαρτώμενοί τους που έχουν επωφεληθεί από τα τεράστια ποσά των ΜΕΔ είναι και δεν είναι. Υπάρχουν και δεν υπάρχουν ανάμεσά μας. Το ίδιο και οι τραπεζίτες και αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Σαν εξωγήινοι σε αμερικάνικη νουβέλα science fiction. Μήπως να το κάνουν και ταινία η σειρά για την κυπριακή tv; Θα είναι στην πράξη αυτό που λέμε "η τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή".

Οι σεναριογράφοι να περιμένουν και το πόρισμα της Επιτροπής για τον Συνεργατισμό. Με όσα λέει ο κ. Αρέστη μας προϊδεάζει πως θα υπάρξει αρκετό υλικό. Αμφίβολο είναι, όπως και η Χρυταλλού υποστηρίζει και δεν έχω λόγο να την διαψεύσω, κατά πόσον η Επιτροπή θα φανερώσει τα αφανέρωτα. "Θα μας πει αυτά που ξέρουμε" είχε δηλώσει σε χρόνο ανύποπτο. Μια νέα διάσταση για το βάθος των αφανέρωτων όμως θα λάβουμε. Τόσους μήνες καταθέσεων, αποκαλύψεων και χαρτούρας κάτι περισσότερο θα μάθουμε από το πόρισμα. Ίσως μας βοηθήσει κάπως να αντιληφθούμε πως είμαστε πολύ μικροί για να συλλάβουμε το μέγεθος και την έκταση της διαπλοκής ή της ανοησίας, ή και των δύο. Είναι τόσα πολλά και αφορούν τόσους πολλούς...


Tα Χ-files της κυπριακής πολιτικής και οικονομικής ζωής είναι καλά κρυμμένα και σε συρτάρια κλειδωμένα. Και μάλλον εκεί θα παραμείνουν αναμένοντας τους ερευνητές του μακρινού μέλλοντος. Εμείς σήμερα λαμβάνουμε μόνο μια προαγγελία του συναρπαστικού σεναρίου.
Αν μη τι άλλο είμαστε τυχεροί που τα ζήσαμε, στο πετσί μας όμως, τα πληρώσαμε και μας έκαυσε η πυρά τους έστω κι αν ποτέ δεν τα κατανοήσαμε.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X