ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:43
 

#PoliticsBlog Το διπλό φονικό, οι τριπλές και τετραπλές ευθύνες και οι δηλώσεις

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το θρίλερ με τον διπλό φόνο του Στροβόλου φαίνεται πως θα έχει μεγάλη διάρκεια. Οι ανατροπές που σημειώθηκαν χθες με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του 33χρονου ύποπτου είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι. Υπάρχει και άλλη δόση, όπως πληροφορούμαι και όχι μόνο για την ουσία της υπόθεσης αλλά και από τις παράπλευρες εξελίξεις.


Γνωστός νομικός από την Πρωτεύουσα έλεγε χθες ότι "κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και για την καθυστέρηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης και για τα σενάρια που αφέθηκαν να διαδίδονται προσβάλλοντας και το ανήλικο παιδί και τα θύματα και τους συγγενείς του".

Υποστήριξε ακόμα ότι ίσως θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν και όσοι επώνυμα υποστήριξαν πως επρόκειτο για ένα ιδιάζον και πρωτοφανές έγκλημα (όχι μόνο για την Κύπρο), ότι πρόκειται για τραγωδία που θα τη ζήλευαν και οι αρχαίοι τραγωδοί και ότι πρόκειται ξεκάθαρα για έγκλημα μίσους.

Και όλα αυτά χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα για το έγκλημα. Σύμφωνα με τον εν λόγω νομικό: "δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα αλλά ούτε η Αστυνομία ούτε η Νομική Υπηρεσία που τη συμβουλεύει μας βοηθούν αφήνοντας να διαρρέουν κάθε μέρα και νέα σενάρια. Μόνο η πλήρης διαλεύκανση του εγκλήματος και η σωστή ενημέρωση των πολιτών θα δώσει απαντήσεις, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις Αρχές αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που έχουν απολεσθεί".

 

Το άλλο σημαντικότατο θέμα, το οποίο τραγικά επανήλθε με το διπλό φονικό, είναι η επάρκεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. "Οι καταγγελίες για τους ιατροδικαστές αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία δεν είναι τωρινές. Χρονολογούνται μαζί με τις ευθύνες των αρμοδίων για κωλυσιεργία στην αναδιάρθρωσή της. Κι ας μην βγουν ξανά να τα ρίξουν όλα στο σύστημα και στους προηγούμενους. Κάποιοι έχουν ασήκωτες ευθύνες για την κατάσταση" μου έλεγε αστυνομική πηγή. Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στην προτίμηση της Νομικής Υπηρεσίας προς συγκεκριμένη ιατροδικαστή από το εξωτερικό. Η πηγή μου διερωτήθηκε εάν είναι εις γνώση του Γενικού Εισαγγελέα μια λανθασμένη διάγνωση της συγκεκριμένης ιατροδικαστού "η οποία μάλιστα είχε ως συνέπεια να φυλακιστεί κάποιος για φόνο αλλά τελικά να αποφυλακιστεί ως αθώος αφού το Κακουργιοδικείο αποδέχθηκε τα πορίσματα ιατροδικαστού από την Κύπρο".

 

Για τις παράπλευρες συνέπειες τώρα: Η φωτογραφία του 33χρονου ύποπτου έχει ήδη δημοσιευθεί στο διαδίκτυο με την "εξ Ελλάδος" μέθοδο. Δηλαδή, κάποιοι ηθικοί κατά τα άλλα δημοσιογράφοι στέλνουν το φωτογραφικό υλικό σε ΜΜΕ της Ελλάδας, αυτό δημοσιεύεται στις διαδικτυακές τους εκδόσεις και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από εκεί αρχίζει το πάρτι...

Όπως έλεγε χθες συνάδελφος δημοσιογράφος: "Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Λοϊζίδου θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με όσα διαβάζει σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και βλέπει στην τηλεόραση". Όπως σημείωσε: "Εδώ είναι που έπρεπε να κάνει ουσιαστική παρέμβαση και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και η Ένωση Συντακτών οι οποίες μιλούν γενικά και αόριστα για ρητορική μίσους και δεν βλέπουν την ανάγκη συζήτησης των σοβαρότατων παραβιάσεων δεοντολογίας που βρίσκονται σε εξέλιξη μπροστά στα μάτια τους". "Δεν πρέπει να φοβούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ούτε να αρχίσουν εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα" συμπλήρωσε άλλος συνάδελφος.

 

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X