ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το Εθνικό Συμβούλιο, οι καμένοι εγκέφαλοι και ο αέρας του Τροόδους

= ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στη δροσιά του Τροόδους θα συναντηθεί η πολιτική ηγεσία για να συζητήσουν λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Healthy με τον Μουσταφά. Όπως σχολίαζε προχθές γνωστός πολιτικός στην πρωτεύουσα: «Ευτυχώς που θα βρεθούν στη δροσιά του Τροόδους γιατί προβλέπεται μεγάλη ένταση και υπερθέρμανση εγκεφάλων των αρχηγών» και πρόσθεσε: "Κι αν καούν οι αρχηγικοί εγκέφαλοι τι θα γίνουμε;".

Η αλήθεια είναι πως όλοι προετοιμάζονται για μια επεισοδιακή, τουλάχιστον, συνάντηση. Λίγο οι αντιπαραθέσεις για τις τράπεζες, λίγο οι αλληλοκατηγορίες για την εσωτερική διακυβέρνηση και... πολύ οι ανταλλαγές πυρών Άντρου-Προδρόμου, έχουν ήδη ανεβάσει το θερμόμετρο. Κάποιος προειδοποίησε πως πρέπει να προσέχουν το δεκανίκι του Αναστασιάδη γιατί «ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει!».


Όπως μου λέχθηκε την Παρασκευή, από άτομο που βρίσκεται πολύ κοντά σε αρχηγό κόμματος, «ο Άντρος έχει όντως απομονωθεί από την πολιτική ηγεσία αφού επιλέγει αυτή την περίοδο να επιτίθεται στον Αναστασιάδη και να τον προτρέπει για υποχωρήσεις τη στιγμή που δεν βρίσκει μια λέξη να πει κατά της Τουρκίας που εισβάλλει στην ΑΟΖ και κατά του Ακιντζί που αποδεδειγμένα παρακωλύει τις συνομιλίες».

«Προβλέπω πως η απομόνωση του Άντρου που είναι φανερή πια θα επιβεβαιωθεί και τη Δευτέρα στο Εθνικό Συμβούλιο και θα δεχθεί και αυτός κριτική για τον τρόπο που συμπεριφέρεται αυτές τις κρίσιμες στιγμές», πρόσθεσε.

Η αγαπημένη μου κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε πως και «εντός του κόμματος υπάρχει αντίδραση για την απομόνωση του ΑΚΕΛ λόγω της πολιτικής που ασκεί ο Άντρος και η ηγετική ομάδα». Όπως μου είπε κάποια στελέχη μάλιστα υποστήριξαν ανοιχτά την αντίθεσή τους σε όσα λέχθηκαν την Παρασκευή στη συνέντευξη τύπου του ΑΚΕΛ και χαρακτήρισαν «άστοχη» και «χωρίς αντικείμενο» μια συνέντευξη τύπου πριν από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Οδηγούμε το κόμμα σε πλήρη απομόνωση και κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για μηδενιστική πολιτική. Ταυτόχρονα βγαίνει και μια υπεροψία από τα λεγόμενα του Άντρου ότι είμαστε οι μοναδικοί που νοιαζόμαστε για το καλό του τόπου και μπαίνουμε σε ανοιχτό πόλεμο με όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά όχι με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για τις προκλήσεις τους» ανέφερε το στέλεχος που υποστηρίζει ότι «μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ' ακούμε».

«Ο Άντρος έχει όντως απομονωθεί από την πολιτική ηγεσία αφού επιλέγει να επιτίθεται στον Αναστασιάδη»

Μόνο καλές εντυπώσεις αφήνει ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου. Προς το παρόν τουλάχιστον... Τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στις τράπεζες αλλά και στα κόμματα μόνο θετικά είναι τα σχόλια για τη μέχρι τώρα δράση του. Όλοι λένε πως είναι μετρημένος, δουλεύει αθόρυβα και παράγει έργο χωρίς να φλυαρεί, ενώ δείχνει πως λειτουργεί όντως ανεξάρτητα. Προτέρημα σημαντικό για το συγκεκριμένο πόστο.

Όπως μου έλεγε γνωστό άτομο των Media, ο οποίος είναι πάντα καλά πληροφορημένος, «με τον διορισμό Ηροδότου έκλεισε ο κύκλος Αυξεντίου στην Κεντρική Τράπεζα, αφού αυτός ουσιαστικά καθόριζε όλους τους διαδόχους μετά από αυτόν». Όπως μου ανέφερε καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Αυξεντίου και στην επεισοδιακή επιλογή της διοικήτριας Χρυστάλλας.

Πολύ σημαντική και η άποψη που εκφράζουν οι τραπεζίτες για τον Ηροδότου σού λένε «επιτέλους έχουμε ένα άνθρωπο να μιλούμε και να καταλαβαινόμαστε. Είναι όμως ενδιαφέρον πως ταυτόχρονα βάζει και πίεση στις τράπεζες, τόσο για τον τρόπο που λειτουργούν όσο και για το μάνατζμεντ και ιδιαίτερα για την ταλαιπωρία που προκαλούν στον κόσμο. Ήδη αρκετοί τραπεζίτες έχουν αντιληφθεί πως η δικαιολογία που επιστράτευαν ‘έτσι θέλει η Κεντρική’ δεν μπορεί πια να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για όσα κουφά προωθούσαν εκμεταλλευόμενες την καλοπιστία των πελατών τους».

 

Τον πρόεδρο της ΚΙΣΑ Δώρο Πολυκάρπου συνέλαβε η Αστυνομία την Παρασκευή και τον κατηγόρησε για παρεμπόδιση αστυνομικού τη στιγμή της σύλληψης νεαρού αλλοδαπού που οδηγούσε κλεμμένη μοτοσυκλέτα, χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς ασφάλεια. Ο Πολυκάρπου σύμφωνα με τη θέση της Αστυνομίας παρενέβη και μιλούσε με τον νεαρό που βρισκόταν υπό σύλληψη και όταν του ζητήθηκε από τον αστυνομικό να αποχωρήσει αυτός αρνήθηκε. Είναι η έκτη φορά που ο Πολυκάρπου συνελήφθη για παρεμπόδιση αστυνομικής έρευνας. Η KIΣA, ο ίδιος δηλαδή, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η σύλληψή του είναι εκδικητική και επιστρατεύει το επιχείρημα πως και οι προηγούμενες πέντε συλλήψεις του απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, ενώ υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει καταγγελίες εις βάρος του για τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε αλλοδαπούς.
Η αλήθεια θα διαφανεί βεβαίως στο δικαστήριο, εάν και όταν οδηγηθεί ο Πολυκάρπου.


ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι ενδέχεται να έχουμε ακόμα και πέντε υποψήφιους για τη δημαρχία της Αμμοχώστου; Και πως ο ένας μπορεί να είναι από τον χώρο της δημοσιογραφίας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση