ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

#PoliticsBlog Το νέο πινγκ πονγκ Αναστασιάδη-Ακιντζί και οι κοτρώνες του Ρότσα

= ΠΕΜΠΤΗ 08 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι πολυσυζητημένες συναντήσεις Χριστοδουλίδη σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη απέδωσαν τελικά μια... ανακοίνωση;
Η ερώτηση τίθεται από αρκετούς που ανέμεναν κάτι πιο ουσιαστικό, αποφασιστικό, απτό για τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου.
Την έθεσα και εγώ σε διπλωμάτη που μπορεί να ασχολείται για χρόνια με τις Κύπρου-ΗΠΑ. Η απάντηση ήταν πως αυτή η ανακοίνωση, η δήλωση προθέσεων δηλαδή, από μόνη της είναι σημαντική. Όπως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Κύπριος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον ομόλογό του και κατέληξαν σε συμφωνία σε μια σειρά από θέματα, όπως συνέβη και με τον σύμβουλο ασφαλείας του Τραμπ. "Η δήλωση προθέσεων μπορεί να λειτουργήσει και προειδοποιητικά, αλλά δεν είναι σίγουρο κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά και αποτελεσματικά, ιδιαίτερα κατά της Τουρκίας. Ας μη ξεχνάμε πως η Τουρκία δήλωσε επίσημα πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις ΗΠΑ στις νέες κυρώσεις κατά του Ιραν. Τώρα αν όντως υπάρξει επίσημη δήλωση και ανακοίνωση από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ που να βάζει τη σχέση των δύο χωρών σε μια πιο ξεκάθαρη και σταθερή βάση, τότε θα έχουμε και πιο ξεκάθαρη εικόνα. Και εμείς και η Τουρκία", ανέφερε ο διπλωμάτης.

Πολύ σημαντικό κρίνεται το έργο που έχει επιτελεστεί μεταξύ των υπουργών Άμυνας Κύπρου και Γαλλίας, το οποίο, όπως μαθαίνω έχει και πρακτικό αντίκρυσμα. Οι νέες ναυτικές διευκολύνσεις της Κύπρου προς τη Γαλλία, όχι μόνο μέσω της βάσης στο Μαρί, αλλά και σε όλα σχεδόν τα λιμάνια της Κύπρου και μάλιστα με ευρωπαϊκή ομπρέλα μέσω της PESCO μόνο θετικά στοιχεία έχει. Και στον τομέα της άμυνας και της ενέργειας και της οικονομίας.
Αποκαλυπτικό προς τούτο είναι το σημερινό δημοσίευμα της "Κ" με ρεπορτάζ του συνάδελφου Απόστολου Τομαρά.

Κοτρώνες και... ρότσους προς τον ΔΗΣΥ άλλα και τον Ενδιάμεσο Χώρο ρίχνει ο Χρίστος Ρότσας, πρώην στέλεχος και βουλευτής του Συναγερμού. Ιδρύει νέο κόμμα το οποίο θα αλιεύσει στα θολά νερά του ενδιάμεσου αλλά και στην... γκρίζα ζώνη του ΔΗΣΥ.
Το Σάββατο οργανώνει διάσκεψη τύπου για να ανακοινώσει το νέο πολιτικό του σχηματισμό. Στους δημοσιογράφους θα μιλήσει ο ίδιος και θα αναλύσει, όπως έγραψε στο facebook, το στίγμα του νέου σχήματος, "γιατί είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, τι προτείνει για την Πατρίδα και την κοινωνία και γιατί είναι η  τελευταία ελπίδα".

Δεν γνωρίζει κανένας εάν θα υπάρχουν και άλλοι, πόσοι και ποιοι γύρω από τον Ρότσα το Σάββατο.


Από τον ΔΗΣΥ μου λέχθηκε πως ο πρώην βουλευτής δεν φοβίζει το κόμμα του και θεωρούν ότι "θα πάει πολύ χειρότερα απ' ότι η Θεοχάρους. Περισσότερο να ανησυχούν οι ενδιάμεσοι και η Θεοχάρους από τους οποίους θα παρασύρει ψηφοφόρους, εάν το καταφέρει".
Η πηγή μου υποστήριξε πως ο πρώην βουλευτής "θεωρείται πια μια γραφική φιγούρα" που δεν πείθει κανέναν. Υπενθύμισε την προτροπή του προς την κυπριακή κυβέρνηση την μέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία (15 Ιουλίου 2016)
να αιχμαλωτίσει τους τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες και να τους οδηγήσει στην Αεροπορική Βάση της Πάφου και επεσήμανε πως το πολιτικό σκηνικό εμπλουτίζεται "εκρηκτικά, διασκεδαστικά και απελπιστικά"...
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ρότσας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υποστήριξε τον Νικόλα Παπαδόπουλο και ο ΔΗΣΥ είχε τότε υποστηρίξει ότι "έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του".

Σας έγραφα προχθές ότι κάποιοι ανέμεναν κάποια φράση ή λέξεις που θα ξεφύγουν του Healthy στη συνέντευξη τύπου για να απαντήσουν. Η επόμενη μέρα με δικαίωσε πανηγυρικά. Τη μεγαλύτερη απάντηση όμως στον Healthy δεν θα τη δώσει τελικά oύτε ο Στεφάνου, ούτε ο Τσελεπής αλλά ο ίδιος ο Ακιντζί. Με δική του συνέντευξη τύπου θα απαντήσει σε όλα όσα έθεσε ο παλιόφιλός του και θα δώσει τις δικές του θέσεις για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.


Το θέμα της πολιτικής ισότητας που αποτελεί μήλο της έριδας επανέρχεται πανηγυρικά ως μπαλάκι σε νέο πολιτικό πινγκ πονγκ μεταξύ των συνομιλητών.  Το μόνο θετικό είναι που οι απληροφόρητοι θα μάθουν λεπτομέρειες που δεν γνώριζαν για όσα συζητούνται για το Κυπριακό πίσω από κλειστές πόρτες. Τώρα αν αυτό θα βοηθήσει ή όχι τη διαδικασία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X