ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τορναρίτη στο Υπουργικό, αγνοείται ο Τσάρος!

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Είπα χθες να αναρτήσω τη στήλη πρωί-πρωί και έγινε χαμός. Παραλίγο να χάσουμε τον σέρβερ... Ψυχραιμία παιδιά, σας το ξανάγραψα: δεν κάνω εγώ το υπουργικό.

Η ονοματολογία για το νέο υπουργικό έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που θυμίζει φωτορυθμικό σε παλιά ντισκοτέκ. Ονόματα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σε χρόνο dt! Ούτε μετοχές στον Dow Jones να ήταν δεν θα πάθαιναν τόση ναυτία.

Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης τα ονόματα που αρχικά έβαλα κατονομάζοντας τους... πολέμαρχους των τριών φυλών του Προεδρικού, μπήκα αργότερα και τα αφαίρεσα. Ο λόγος οφείλεται καθαρά στο γιο-γιο ονομάτων που παίζει ο Νίκαρος. Δεν ήξερα όμως ότι κάποιοι εκεί στο Μέγαρο (και αλλού) ξαγρυπνούν με το ipad στο μαξιλάρι, αναμμένο στη στήλη και κάνουν συνεχώς refresh. Σόρι παίδες.

Ο πολύπειρος και πολύξερος κύριος Πάμπος από τον Λόφο με ενημέρωσε και χθες για τα τεκταινόμενα στο Μέγαρο. Όπως μου είπε στο Υπουργικό που συγκάλεσε ο Πρόεδρος υπήρξε μεν ηρεμία, "ανήσυχη μεν, αλλά ηρεμία", ωστόσο ο Νίκαρος τα είπε τα γαλλικά του.

Το ηθικό δίδαγμα της ημέρας συνοψίζεται σε ένα ερώτημα που άφησε ο Πρόεδρος να αιωρείται στους υπουργούς του, υφιστάμενους, απερχόμενους και... επερχόμενους: "Ποιος επιτέλους διοικεί αυτόν τον τόπο;". 

Σύμφωνα με τον κύριο Πάμπο από τους παρόντες κάποιος ψιθύρισε πως "το ερώτημα έχει βάθος αιώνων και καταλήγει να γίνεται υπαρξιακό".

Ο Νίκαρος αφού είδε στα μάτια τους στρατηγούς και τη στρατηγίνα του και μετά τα γαλλικά τους μίλησε με καθαρή Λεμεσιανίτικη προφορά και τους είπε να μην ανησυχούν, να μην ακούν τι λένε και γράφουν τα ΜΜΕ (πάντως αναφορά στη στήλη δεν έκανε) και πως θα τους δει έναν, έναν για να τα βρούνε μαζί.

Εκεί ήταν που άνθισε ξανά το χαμόγελο στα χείλη κάποιων.

Και άρχισε και η νέα σεναριολογία και η νέα ονοματολογία.

"Λες να μην ισχύει για Χριστοδουλίδη; να μην έχει κλειδώσει στο ΥΠΕΞ;" ήταν ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που ακούστηκαν, χωρίς όμως να λάβουν ξεκάθαρη απάντηση παρά μόνον το: "Αυτός μονάχα ξέρει".

Κάποιοι, σύμφωνα με τον κύριο Πάμπο το τερμάτισαν αναφερόμενοι στον Κουγιάλη "ο οποίος είναι ο μόνος που θέλει με πάθος να μείνει αλλά και ο μόνος που σίγουρα φεύγει".

-Και ποιος θα πάει στο υπουργείο Γεωργίας; Λες να βάλει γυναίκα;, διερωτήθηκε ένας.

-Ίσως και να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία να αναλάβει το Γεωργίας γυναίκα. Ποια κάνει όμως για αυτή τη θέση; ήταν η απάντηση.

-Ε, ας βάλει τη Ραμόνα Φίλιπ, να ησυχάσουν και οι Τορναρίτιδες που έχουν ξεσαλώσει ο καθένας για διαφορετικούς λόγους!, ήταν η ανταπάντηση για ακουστεί το σπαρταριστό:

- Μόνο με Ραμόνα θα αποκτήσει ενδιαφέρον το Γεωργίας, μη σου πως πως θα προχωρήσει και με αποτελεσματικές  εκστρατείες για προώθηση του γιαουρτιού!

Ο κύριος Πάμπος με διαβεβαίωσε πως ενώ τα επικρατέστερα ονόματα για όλα σχεδόν τα υπουργεία υπάρχουν στη μικρή λίστα του Νίκαρου λείπει ένα, ίσως και το σημαντικότερο: το όνομα του Τσάρου.

"Η στροφή του Χάρη του χάλασε σίγουρα τα σχέδια αλλά ο ίδιος το αντιμετωπίζει ψύχραιμα. Κάποιοι στην Πινδάρου όχι και τόσο" μου είπε. 

Πολιτικός φίλος του Χάρη ξεσπάθωσε χθες λέγοντας πως κάποιοι επειδή τον φοβούνται "άρχισαν να τον αποδομούν και άνοιξαν συρτάρια με ξεχασμένα επίθετα. Τώρα βλέπουν τον μέχρι χθες υπέρ-ήρωα Χάρη ως είρωνα και υπερόπτη" ανέφερε και πρόσθεσε: "πάμε καλά; Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στο War of Clans!" 

Πάντως χθες, τσικνοπέμπτη, που βρέθηκαν όλοι μαζί στο εκλογικό επιτελείο ήσαν όλα μέλι-γάλα, σύμφωνα με όσα μου αναμετάδιδε live η Μάνταμ του Φούλη. Όπως μου είπε δεν φάνηκε να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όλοι χαμογελούσαν! "Εκτός κι αν αυτό συνέβη λόγω του παραπετάσματος καπνού της τσίκνας και η διάρκεια των χαμόγελων να κράτησε όσο το σουβλάκι", σημείωσε.

Από τα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας ήταν η συνάντηση που είχε ο Νίκαρος με τον Πετρίδη. Το τετ-α-τετ έκλεισε με χαμόγελα. 

'Εγώ είμαι σίγουρος πως κάποιες άλλες συναντήσεις θα κλείσουν με δάκρυα" μου είπε ο κυρίος Πάμπος καταλήγοντας με μία ρήση με πολλά συμφραζόμενα: "Εγώ σας λέω πως μόνο ένας μπορεί να ενώσει τις φυλές του Προεδρικού. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον... μυθικό Οδυσσέα!"

----------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X