ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:46
 

Σφάξε με, ιέ μου, ν’ αγιάσω

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Μνημείο αμετροέπειας ασύγγνωστης ανευθυνότητας και τάχα μου ταπεινοσύνης οι δηλώσεις των δύο μητροπολιτών, του Μόρφου Νεοφύτου και του Λεμεσού Αθανασίου για να εκκλησιάζονται οι πιστοί (για να μην εξειδικεύσω επί των λόγων τους και δεν μας παίρνει η ώρα). Δεν έχουν συναίσθηση τι λένε στους πιστούς τους, οι οποίοι ανήκουν ως επί το πλείστον στις ευάλωτες ομάδες; Ελάτε, συγχρωτιστείτε, εσείς οι ευπαθείς ομάδες, κοινωνήστε και αν είναι να πεθάνετε ο Θεός θα ανοίξει τις αγκάλες του για να σας υποδεχθεί; Όχι, άγιοι δεσπότες, δεν σας επιτρέπω να θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός, γιατί αυτό κάνετε.

Είναι αδιανόητο να το λες, πώς να το κάνουμε. Και να σκεφτείτε ότι δεν ακολουθούν καν κάποια απανταχούσα, αλλά λειτουργούν χριστανικότερα των Χριστιανών. Όχι, κάνουν του κεφαλιού τους γιατί μπορούν, έχουμε και δημοκρατία, έτσι είπε ο αρχιεπίσκοπος, εδώ τη θέλουμε τη Δημοκρατία, αλλού μας κακοφαίνεται… Άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, μα και η ίδια η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τέλος πάντων, είπαν στους πιστούς τους, μην έρχεστε, μείνετε σπίτι σας, προσευχηθείτε κατ’ ιδιάν, ο Θεός σας αγαπάει όλους. Στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στο Πατριαρχείο, σε πλείστες όσες Μητροπόλεις της Ελλάδας, στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μη σας πω για τον μουεζίνη που φώναζε από τον μιναρέ «στα σπίτια σας, στα σπίτια σας οι προσευχές» και σας ταράξω. Μη σας πω για τους ετερόδοξους καθολικούς… όλοι άπιστοι, όλοι ολιγόπιστοι και εσείς οι δυο υπάρχετε εν Γαββαθά, υπέρ πίστεως μάρτυρες;

Ελάτε και αν ασθενήσετε, έχει ο Θεός, μα αν ασθενήσουν οι πιστοί τους θα νοσηλευθούν στην Κύπρο, στα δικά μας νοσοκομεία, ενώ ο επίσκοπος θα τη βρει αλλιώς την άκρη του. Ξεχνούν, επιτρέψτε μου τον παραλληλισμό, το του ποιητή «Παρά το γαίμαν τους πολλούς εν’ κάλλιον του πισκόπου.». Ας μείνουν μόνοι τους στο Ιερό και ας τελέσουν τις ακολουθίες εν παραβύστω, και ας δεηθούν υπέρ υγείας. Αυτό θα πρέπει να είναι το έργο τους, ψυχωφελές, χριστικό. Δεηθείτε να διαφυλαχθεί πάσαν πόλιν και χώραν από λοιμού. Βοηθήστε το ποίμνιό σας διά της προσευχής σας, τα λόγια σας και οι λόγοι σας πλέον είναι κύμβαλα αλαλάζοντα.

Σε άλλη χώρα θα είχε παρέμβει η αρμόδια εισαγγελική αρχή και θα απαιτούσε εξηγήσεις, και θα παρακολουθούσε την τήρηση των κυβερνητικών αποφάσεων, και την εφαρμογή του νόμου. Προς στιγμή, νόμισα ότι είχαμε ξεπεράσει το του χρονογράφου Μαχαιρά «έπεψεν ο θεός θανατικόν μέγαν διά τας αμαρτίες μας, και επέθανεν το ήμισον του νησσίου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση

X