ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

#Pantopolio Η επανάσταση του Latte

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Ο Θωμάς είναι «κάπως» πλέον. Δεν ξέρει πού θα πάνε τα πράγματα. Θα έχουμε ανατροπές ή θα συνεχισθεί το status quo; Βέβαια δεν αναφέρεται ούτε σε αλλαγές στον ΔΗΣΥ, ούτε σε αλλαγές στο Υπουργικό. Ούτε βέβαια σε αλλαγές στα ενεργειακά πλάνα της Δημοκρατίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος, μετά την κατάπαυση πυρός μεταξύ τσαλακωμένου και ατσαλάκωτου, έχει στην κορυφή των συζητήσεών του τι θα γίνει με την ταβέρνα του Θωμά. Θα παραμείνει στο ιστορικό της κτίριο; Θα μετακομίσει; Θα μετακομίσει και πού; Πόσο κοντά θα είναι σε ποια κυβερνητικά κτίρια; Αν είναι κοντά στον ΔΗΣΥ, όπως φημολογείται, αυτό σημαίνει και πως έχουν αλλάξει οι ισορροπίες της εξουσίας; Αν είναι κοντά στο ΥΠΕΞ σημαίνει πως ο διάσημος ταβερνιάρης απομακρύνεται από το τσαλακωμένο ΥΠΟΙΚ και κατευθύνεται προς τους ατσαλάκωτους;

Ατσαλάκωτη πάντως παραμένει τελικά η Χριστίνα Γιαννάκη, αφού μετά τη φυγή του επαναστάτη του twitter Παμπορίδη, μάλλον θα έχει πιο εύκολο έργο απέναντι από τον ίλαρο επαναστάτη του καφέ Κωνσταντίνο Ιωάννου. Ο νέος υπουργός Υγείας είναι ο άνθρωπος που είχε φέρει πρώτος διεθνή αλυσίδα καφέ και ακολούθησε η γνωστή επανάσταση το latte με καραμέλα. Για να έχετε όλη την εικόνα, σας ενημερώνω πως συνέταιρος του νέου Υπουργού ήταν ο νυν Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο o Δήμαρχος μετά την εκλογή του μετέφερε τις μετοχές του στην αδερφή του Μαρία Γιωρκάτζη. Όλα αυτά σύμφωνα με τον Θωμά.

Ερωτηματικό επίσης παραμένει ποιος θα λάβει τις μετοχές του Υπουργού στην εταιρεία συνεδρίων IMH, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, διοργανώνει και ιατρικά συνέδρια. Λέτε να τις λάβει ο Δήμαρχος ή ο πρώην υπουργός Υγείας; Πάντως ο Θωμάς έχει να λέει πως και οι τρεις είναι κύριοι με «K» κεφαλαίο.

Ο Θωμάς πάντως αλλάζει το μενού και προσθέτει νηστίσιμα μιας και ολοένα και περισσότερο η επιχειρηματική τάξη στρέφεται προς τον Θεό και την νηστεία.

Η ατάκα «μόνο ο Θεός θα μας σώσει» πλανιέται πλέον πάνω από τη φάβα και το καθιστό χταπόδι. Αντίστοιχα πάντως στο νέο Υπουργικό η νηστεία και η προσευχή αναμένεται να καθιερωθεί ως ο κανόνας, αφού μετά τον νέο ΥΠΕΞ ο οποίος προσεύχεται και νηστεύει τακτικά, ο νέος υπουργός Παιδείας φαίνεται να μην σηκώνει πολλά - πολλά σ’ αυτό το θέμα. Γι΄ αυτό και άγιες επενδύσεις προχωρούν, είπε στο Θωμά ένας νεωτεριστής θαμώνας.

Σε ένα άλλο σκηνικό πάντως αεροπορικές εταιρείες, λιμάνια, δρόμοι και λοιπές μεταφορές φαίνεται να έχουν μια έγνοια πώς η κατά τα άλλα συμπαθής Βασιλική θα φορέσει τα αεικίνητα παπούτσια του Μάριου Δημητριάδη. Πρώτη πρόκληση είναι βέβαια ο δρόμος Πάφος – Στρουμπί, όπου ο Γενικός Ελεγκτής έκανε εκ νέου έφοδο για να πιάσει τον φάκελο. Θυμίζω πως ο Πρόεδρος εξήγγειλε έργα πολλών δισ. (μουσείο, δρόμους, λιμάνια, αναπλάσεις, επεκτάσεις κ.α) τα οποία αν περνούν από τον Ελεγκτή για έγκριση προβλέπω να τα εξαγγέλλουμε και το 2023 αλλά και το 2028 τουλάχιστον. Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος να τον χρίσει για υποψήφιο Πρόεδρο. Άλλος για το 2023;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50
X