ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:15
 

#Pantopolio Μετακομίζει και χωρίζει

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ = 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Αναστάτωση επικρατεί στο Παντοπωλείο με την ενδεχόμενη μετακόμιση του δημοφιλούς μαγαζιού της πόλης σε νέο χώρο. Το πλήρωμα του χρόνου φτάνει σιγά – σιγά και ο Θωμάς είναι προβληματισμένος. Οι φήμες πως ενδεχομένως να αποχωρήσει από τη διεύθυνση της σάλας έσκασαν στις οθόνες των κινητών των CEOs ως βόμβα. Αν ήταν μετοχή το Παντοπωλείο θα πάθαινε χειρότερα από ό,τι έπαθε το facebook την Δευτέρα όταν έχασε 15 δισ. αξία σε λίγες ώρες. Αυτά βέβαια είναι τα καλά των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ότι θες κάνεις και λογαριασμό δεν δίνεις, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην J&P Οverseas, την θρυλική εταιρεία που ίδρυσαν οι αείμνηστοι Ιωάννου και Παρασκευαΐδης.

Το πώς έφτασε αυτή η εταιρεία να μην έχει να πληρώσει μισθούς στο προσωπικό της είναι μεν άξιο απορίας, όμως είναι και παράδειγμα προς αποφυγή. Ο Θωμάς έμαθε από κυβερνητικό πηγαδάκι πως ο μόνος που προσπαθεί να σώσει την κατάσταση πράττοντας και όχι αναμένοντας την επιφοίτηση του Αγίου Νικολάου (Αναστασιάδη) είναι ο Χρήστος Ιωάννου γιος του Δάκη. Πάντως, μια φίλη της στήλης, γύρω στα εξήντα, ξανθιά μεστωμένη, περιέγραψε γλαφυρά σε απογευματινό τέιον κάπου στα Λατσιά, την κατάσταση ως εξής: «Αγάπη μου δεν κυβερνιέται αυτό το καράβι με whatsapp από το Chalet του Γουλανδρή στο Gstaad!» Κάγκελο η κέρινη από τα μπότοξ ομήγυρις.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Χάρης, το “Χαρούδιν” κατά τον Αβέρωφ, ακούγεται πως τα πήρε χοντρά στο κρανίο με την διαχείριση της ανακοίνωσης για την ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού. Φαίνεται πως έγιναν όλα χωρίς να έχει ενημέρωση ο ίδιος και αυτό του χάλασε τους σχεδιασμούς. Παραμένει πάντως η ουσία πως η Citibank, την οποία δεν τη λες και άπειρη σ΄ αυτά, νοιώθει άνετα με την όλη κατάσταση και δηλώνει σίγουρη πως αγοραστές υπάρχουν. Εδώ προκύπτει ποιον να πιστέψει κάποιος, τον Πλατή ή την Citi; Όταν τελειώσουν όλα αυτά η στήλη θα σας ανοίξει και το κεφάλαιο του ”Εφιάλτη”. Του Κύπριου (όχι ο Πλατής) που πήγε στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και τους ”προειδοποίησε” για τον Συνεργατισμό. Τα μπριζολάκια ψήνονται, που θα έλεγε και ο Θωμάς.

On another note, ο Sir Patrick της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να αποφασίσει οσονούπω αν θα συνεχίσει τις διακοπές του (sic) στο νησί ή αν θα επιστρέψει στο μουντό Λονδίνο ή ακόμη χειρότερα στο βροχερό χωριό του στην Ιρλανδία. Το συμβόλαιο του Sir Patrick τελειώνει σε λίγους μήνες και ο Herr Ackerman δεν είναι σίγουρο πως θα του προτείνει ανανέωση. Από την άλλη δεν είναι σίγουρο πως η Τράπεζα μπορεί χωρίς τον Ιρλανδό. Γιατί ποιος άλλος μπορεί να λέει στους γραφιάδες της ECB ”Fuck you”.

Σίγουρα όχι η Χρυστάλλα την οποία έχουν να δουν στην Φραγκφούρτη εδώ και μήνες. Όσο δηλαδή την βλέπουν και οι εγχώριοι Τραπεζίτες εκτός του Sir Patrick.
Στον τελευταίο απαντά τα τηλέφωνα γιατί ξέρει πως μόνο αυτός έχει την δύναμη να πει του Ντράγκι να την καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Αναστασιάδης όταν πήγε να ψηλαφήσει το θέμα έφαγε ”πόρτα”.

Γι΄ αυτό ίσως και η προσοχή του είναι πλέον σε άλλον. Μέχρις εδώ όμως, μου είπε ο Θωμάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Επίκουρου

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Αναπάντεχη η απόφαση του δικαστηρίου για τους μισθούς

«Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω... Πως γίνεται οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο επί θητείας του νεκροθάφτη του ...»
ΑΝΤΡΕΑΣ Χ  |  11:17

Χαμηλές προσδοκίες από Γκουτέρες

«O μη `κανονικός` ΓΓ του ΟΗΕ ξέχασε να αναφέρει στην έκθεση του την Τουρκία. Απλά του διέφυγε.... »
ΑΚΑ  |  10:05

Περδίος: Δεν με ικανοποιεί η παράταση στο Brexit

«Τα παιδία δεν …παίζει πλέον, αφού τα βρίσκουν σκούρα, και δεν ξέρουν τι να κάνουν!!!»
Ai Em  |  09:38

Σεβασμό στο Εφετείο ζητάει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου

«Ακούστε τον άνθρωπο που με δικές του οδηγίες κατάστρεψε την οικονομία του τόπου και συνεχίζει προς αφανισμό ...»
ΑΚΑ  |  21:05

Το Παντοπωλείο: Τελευταία Ενημέρωση

X