ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

#Pantopolio Ο κρεμ καναπές

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Ο Θωμάς απολαμβάνει πλέον κάθε μεσημέρι τη λιακάδα, η οποία φέτος έχεις την αίσθηση πως δεν αφορά μόνο τον καιρό και τους αγρούς, αλλά σηματοδοτεί ίσως και την άνοιξη στην κυπριακή οικονομία μετά από χρόνια χειμωνιάς, κακού καιρού και φουρτούνων. Το Πάσχα βέβαια, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την Ανάσταση, έχει ίσως και άλλη σημασία στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Υπουργός των Οικονομικών από τις εκλογές βιώνει και αυτός την ανάβαση του Γολγοθά του για να σταυρωθεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την συμπολίτευση. Πλησιάζοντας το Πάσχα ο Υπουργός έκανε την κίνηση που κανείς δεν περίμενε βγάζοντας από το συρτάρι «κομπόδεμα» 2,5 δισ., το οποίο κανείς δεν γνώριζε πως υπάρχει. Τώρα πώς έγινε αυτό, ρώτησε τον Καλοζώη της διεύθυνσης δημόσιου χρέους. Αν δεν βγει στο τηλέφωνο θα μας πει ο Ευγένιος Ευγενίου της PWC.

Πάντως την Τρίτη έψαχναν όλοι τον Χάρη από το Παντοπωλείο και όταν ο Θωμάς απαντούσε στις σχετικές ερωτήσεις πως ο ΥΠΟΙΚ είναι στη Μόσχα, ένα χαμόγελο έσκαγε στα χείλη των επιχειρηματιών – θαμώνων του μαγαζιού. Ένα τραπέζι στο βάθος αριστερά κάτω από τον μαυροπίνακα σχολίασε με νόημα: «Ούτε ο Αβέρωφ δεν κάνει έτσι ταχυδακτυλουργικά» για να του γνέψει η απέναντι παρεούλα να μιλά χαμηλόφωνα, μην ακουστεί η ατάκα. Στην είσοδο του μαγαζιού ένας πολιτικός εν εφεδρεία, γνωστός για το χιούμορ του, είπε: «Ας φέρει και τον Σαρρή μαζί του από τη Μόσχα, η κρίση τέλειωσε επίσημα σήμερα».

Μια κυρία πάντως στο μαγαζί, η οποία πολύ θα ήθελε την καρέκλα της Κεντρικής Τράπεζας, έριξε βόμβα: «Ο καημένος ο Χάρης, με αυτή την κίνηση έγινε και Κεντρικός Τραπεζίτης. Τώρα η Διοικήτρια μπορεί να παίρνει τον πρωινό της υπνάκο στον καναπέ χωρίς ηρεμιστικά». Σύμφωνα με τον Θωμά τον πολύξερο ο μεγάλος κρεμ καναπές στο γραφείο της Διοικήτριας διοικεί με επιτυχία το τραπεζικό σύστημα. Στην με απορία ερώτηση πώς γίνεται αυτό, ο Θωμάς, ο πιο γνωστός ταβερνιάρης, πήρε το περισπούδαστό του ύφος και εξήγησε. Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έχει εδώ και καιρό παραιτηθεί, όχι του μισθού της, αλλά των εξουσιών της ως επικεφαλής του τραπεζικού συστήματος. Προσέρχεται με χαμόγελο στα γραφεία της Κεντρικής περί τις 10 το πρωί (SIC) και αφού χαιρετήσει το προσωπικό κλειδώνεται στο γραφείο της και εργάζεται επί του καναπέ άοκνα στις αγκαλιές του Μορφέα. Μέχρι να μεσημεριάσει, να ξυπνήσει φρέσκια και ζουμερή, για να πάει στην οικία της για να φάει με τον εν διαστάσει σύζυγο της. Μάλιστα ο αστικός μύθος των διαδρόμων της Κεντρικής διαδίδει πως ο καναπές στρώνεται κανονικά με σεντόνια και μαλακά μαξιλάρια coco - mat. Γιατί τα μεταξωτά κεφάλια θέλουν και πουπουλένια μαξιλάρια. Βέβαια τραπεζίτης μικρής τράπεζας που συζητούσε προσφάτως την επιρροή του κρεμ καναπέ στο τραπεζικο σύστημα, σχολίαζε με σοβαρό ύφος πως ευτυχώς που διοικεί ο κρεμ καναπές παρά η Χρυστάλλα. FUCK, που θα έλεγε και ο John Patrick Hourrican.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43
X