ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είμαστε όλοι Παμπουίνοι

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Έτσι όπως το παν αυτοί σε λίγο καιρό θα πουλούν παραισθησιογόνα χάπια στην μπουτίκ του Αντώνη, εκεί στο Νίκος Σολομωνίδης. Θα πηγαίνεις εκεί, θα παίρνεις το κίτρινο χαπάκι και θα φαντασιώνεσαι τον Τράττο να δίνει το πέναλτι στην ανατροπή του Πούλπο με την Πέγεια στον τελικό. Θα παίρνεις το πορτοκαλί χαπάκι και θα βλέπεις Live τον «μασκοφόρο» να ρίχνει τσάκρα κάτω από τον Επιτάφιο και τον Κακά να φορά head phones ακούγοντας το Ave Maria.

Θα τρελαθούμε.  Μέχρι να πνίξεις την πίκρα με το Παραλίμνι, μας έδωσαν το χαπάκι με τον Πάμπο και μεταμορφωθήκαμε σε «Παμπουίνους». Κάτσε να σου πω κιόλας τι εστί Παμπουίνος… χρόνια τώρα γράφουμε το λεξικό της «κίτρινης φυλής»:

«Παμπουίνος»: «Μέλος της κίτρινης φυλής που θεωρεί τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου υπεράνθρωπο. Σε πιο οξυμένη κατάσταση αγνοεί την αγάπη του για την ομάδα και αφοσιώνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου».

Προσοχή μην παρεξηγηθούμε !! «Παμπουίνος» είναι αυτός που αναφέρεται πιο πάνω. Όχι οι χιλιάδες κόσμος που αναγνωρίζουν την αξία του ως προπονητή  και εκτιμούν την προσφορά του. Να σου πω κιόλας υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ατόμων που λέγονται «Παμπάκια».

«Παμπάκι»: Μέλος ή μη της κίτρινης φυλής που συνά-  γλείφεται γύρω από τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου για να στήσει καριέρα ή να βελτιώσει το κοινωνικό του στάτους». Χες τους αυτούς είναι λίγοι και καθόλου δεν πρέπει να σε ενδιαφέρουν.   

Τούτη τη στιγμή είμαστε όλοι «Παμπουίνοι». Και χθες το βράδυ και σήμερα και αύριο, μέχρι την Τετάρτη όποτε η ομάδα θα μπει στο γήπεδο να αντιμετωπίσει τον συμπολίτη. Την Τετάρτη κανονικά όλοι «λιοντάρια», «λέοντες». Άσε κιόλας που θα γίνει πανικός. Ο κόσμος θα σπεύσει να πάει στην ανατολική να υποδεχθεί και να τιμήσει τον πιο πετυχημένο προπονητή στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Τον άνθρωπο που άλλαξε το ρουν της ιστορίας και φιλοδοξεί να το επαναλάβει.

Δικαίως όλοι χαίρονται, δικαίως όλοι ανυπομονούν να τον δουν ξανά να κάθεται στον πάγκο, δικαίως όλοι ελπίζουν ότι θα επαναλάβει τον άθλο του.  Το ίδιο και ο Σοφοκλέους, ο οποίος σήμερα περήφανα, περήφανα θα τον παρουσιάσει στη κοινή γνώμη. Έκανε την καλύτερη κίνηση για την ομάδα. Άσε κιόλας που θα ησυχάσει το κεφάλι του. Για τους «Παμπουίνους», ο πρόεδρος έγινε και πάλι Big Sofo. Όπως κάποιοι που φώναζαν από προχθές γιατί να κάνει το πέναλτι ένας αμυντικός, ενώ μέχρι προχθές κτυπιόντουσαν γιατί να μη κτυπήσει το πέναλτι στον τελικό ο Ντόσα και όχι ο Βουό… λες και ο Ντόσα είναι ο Τσόροβιτς. 

Η δουλειά ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Οι πρωταγωνιστές, της επαναπροσέγγισης ήταν οι ίδιοι ακριβώς όπως και την άνοιξη του 2011. Σόφο, Γιάπας, Καραβίδας, Πάμπος. Η «παλιοπαρέα» έσμιξε, μετά από κάποια χρόνια ψευδο-εγωισμού και ψευδο-περηφάνιας.

Και κάπου εδώ το όλο θέμα γίνεται πιο σοβαρό. Καλούνται όλοι αυτοί, πιο έμπειροι πια, να υπηρετήσουν μακριά από προσωπικές αδυναμίες, μια ομάδα που ο κόσμος της διψά για διάκριση. Μιας ομάδας που το 12 έχασε την ευκαιρία να χτίσει μια μίνι ή μεγάλη αυτοκρατορία.

Ο Πάμπος είναι ο «εκλεχτός» της κίτρινης φυλής και πρέπει αυτό να το εκτιμήσει και ν’ αφήσει πίσω πάθη και αδυναμίες. Ο πρόεδρος να διοικήσει την ομάδα με επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Ο Γιάπας να σταθεί εκεί μακριά από τα λάθη του παρελθόντος… για τον Καραβίδα δεν μας ενδιαφέρει γιατί καμία σχέση δεν έχει με την ΑΕΛ. Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος, εάν δουλεύει για την βελτίωση της ομάδας καλώς διαφορετικά ας τον φυλάνε αυτοί που πρέπει να τον φυλάνε.

Τώρα μαθαίνω ότι ο Κερκέζ θα είναι ο βοηθός του Πάμπου ο οποίος θα φέρει και το τιμ μαζί του. Η 7η του Φεβρουαρίου είναι ιστορική μέρα για την ομάδα αφού επιστρέφει ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανείς από την «κίτρινη φυλή».

Όλα αυτά είναι χαρμόσυνα νέα, μέχρι την Τετάρτη που παίζει η ομάδα κόντρα στον Απόλλωνα. Εκεί όλοι ΑΕΛ. Και αφού κατάφερε να φέρει το πρωτάθλημα του 12 γιατί όχι και το κύπελλο του 16;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση