ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτός και αν είναι πόλεμος

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Σε σχέση με το coverstory του K-Sports, που αφορά στη διαμάχη της ΑΕΛ με τον ΓΣΟ, να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα μακράν απέχουν από το αθλητικό κομμάτι. Οι προεκτάσεις του πολέμου που ήδη άρχισε να φουντώνει είναι δεδομένο ότι θα αγγίξουν μέχρι και το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο του νησιού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από τη μια μεριά είναι η ΑΕΛ, η οποία ενδεχομένως να πλαισιωθεί και από τις άλλες δύο ομάδες, Απόλλωνα και Άρη. Από την αντίπαλη μεριά, είναι ο ΓΣΟ, ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων, το οποίο εδώ και χρόνια διαχειρίζεται το Τσίρειο και φυσικά τον Γυμναστικό Σύλλογο.

Το «μήλον της Έριδος» μεταξύ των δύο μερών είναι φυσικά το κομμάτι γης στο οποίο υφίστανται στην παρούσα φάση τα βοηθητικά γήπεδα των ομάδων. Ένας χώρος τεράστιος σε έκταση, τον οποίον άνετα ένας εκτιμητής γης θα χαρακτήριζε «φιλέτο». Το ΓΣΟ ισχυρίζεται ότι τα σωματεία θα πρέπει να παραδώσουν την έκταση όταν θα μετακομίσουν στο νέο γήπεδο, τα δε σωματεία θεωρούν ότι το κομμάτι γης τούς ανήκει με βάση την πράξη δωρεάς που έγινε μεταξύ του ευεργέτη Πέτρου Τσίρου και της Πολιτείας.

Επειδή ακριβώς ανάμεσα στις δύο μεριές, υπάρχει το εν λόγω φιλέτο, η διαμάχη που πρόκειται να δοθεί αναμένεται να είναι πέρα για πέρα έντονη. Πόσω μάλλον δε, εάν υπολογίσει κανείς ότι συνιδιοκτήτες με τον ΓΣΟ στο Τσίρειο είναι η Αρχιεπισκοπή και η Μητρόπολη Λεμεσού. Δύο πανίσχυροι οργανισμοί, ιδιαίτερα δε η πρώτη, η ικανότητα της οποίας στον τομέα ανάπτυξης γης είναι ευρέως γνωστή.

 Από την άλλη, είναι ο Αντρέας Σοφοκλέους, ο οποίος ποτέ δεν δίστασε να τα τσουγκρίσει ακόμη και με τους πιο ισχυρούς. Ποιος άλλωστε ξεχνά τη νίκη του απέναντι στην τότε πανίσχυρη LTV, η οποία έκοβε και έραβε στον χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Τούτη τη φορά, ο αντίπαλός του είναι μακράν πιο ισχυρός. Ο ίδιος πάντως δεν θα διστάσει να τα βάλει με… θεούς και δαίμονες. Οι δε «ιδιοκτήτες» του Τσιρείου δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβούνται τον οποιονδήποτε εντός του νησιού.

 Από μόνοι τους οι πρωταγωνιστές της διαμάχης συνιστούν ένα πέρα για πέρα ενδιαφέρον σίριαλ. Ποια θα είναι τα επεισόδια και η πλοκή τους, ο χρόνος θα το δείξει…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση