ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσφυγοπούλα, ποδοσφαιρομάνα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Σίγουρα είναι τιμητικό για την πόλη το γεγονός ότι πέντε ομάδες της θα βρίσκονται στην Α κατηγορία από του χρόνου. Τιμητικό… χεσ' τα δηλαδή γιατί έτσι όπως έχει καταντήσει το άθλημα, πιο πολλή σημασία έχουν οι τιμές του μπούκκη, παρά η ενδεκάδα που θα κατεβάσει η όποια ομάδα.

Δεν υπονοώ τίποτα. Αντιθέτως, σέβομαι τον ιδρώτα και την προσπάθεια των ομάδων που εκπλήρωσαν τον στόχο τους. Όλοι όμως γνωρίζουμε πώς κατάντησε το άθλημα.

Όπως και να 'χει, η χαρά, όμως, για τη Λεμεσό δυστυχώς δεν μπορεί να είναι παρά μόνο εφήμερη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χαιρόμαστε. Να χαιρόμαστε… γιατί δηλαδή;

Έχεις εσύ ποτέ δει πόλη ποδοσφαιρομάνα που μένει στο παγκάκι, αντί να έχει το δικό της σπιτικό;  Σαν πρεζόνι έξω από τη Νομική των Αθηνών. Αυτή δεν είναι μάνα. Είναι απ’ αυτές που κλειδώνουν το παιδί στο αυτοκίνητο και πάει να βρει τον γκόμενο, να μιλήσει για σεξ.

Φυσικά δεν φταίει αυτή. Έχει μπλέξει μ’ όλους αυτούς που την πατρονάρουν. Και εκεί να δεις ψευτιά, υποκρισία και ανικανότητα. Χίλιες φορές η φουκαριάρα η μάνα, παρά το σινάφι τους. Εμπαίζουν για δεκαετίες έναν ολόκληρο Δήμο και τα περίχωρά του, κάνοντας πάρτι με ψήφους. 

Να σου πω κάτι. Ακόμη και αν ο Κίρζης φέρει πίσω το Σαγκόι και τον Πινίγια… η ακόμη και αν ο Σοφοκλέους μαζέψει την αφρόκρεμα του Αγκολέζικου ποδοσφαίρου, ρε και ο Άρης να επαναφέρει το Μπλαχίν… από τη στιγμή που δεν έχουν ένα σύγχρονο γήπεδο να σπιτωθούν άξιοι της μοίρας τους είναι.

Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς. Τι να κάνω τα Γιουρόπα, άμα πρέπει να πάω στην πρωτεύουσα να παίξω μπάλα στις δέκα η ώρα το βράδυ. Δηλαδή εκεί που πάει να νιώσεις κάπως περήφανα και τιμητικά, ξαφνικά μετατρέπεις το ΓΣΠ σε hot spot, ποδοσφαιρικών προσφύγων.

Μάταια δηλαδή όλα. Και τα λεφτά και οι παικταράδες και οι σπουδαίοι αντίπαλοι και προσπάθεια του Λιάσου ή του Μαρτίνου. Σκέψου δηλαδή σουρεαλισμό. Κέρδισαν την άνοδό τους και συνάμα σε μία στιγμή μέσα μετατράπηκαν σε πρόσφυγες.

Ένα είναι το σίγουρο. Άμα ο Νότης με το μουστάκι του Έρολ Φλίν, ήταν οπαδός δεν θα ήταν με λεμεσιανή ομάδα. Θα ήταν μάλλον με τον Εθνικό που εκπροσωπεί και την ηθική. Ή μπορεί με άλλη ομάδα που εκπροσωπεί τον πατριωτισμό, εθνικισμό… δεν ξέρω και εγώ τι.

Θα ρώτησε, μάλλον, σήμερα το πρωί και ο grande πρόεδρος τι συμβαίνει με το γήπεδο της Λεμεσού. Μην μάθει κιόλας ότι ανέβηκαν δύο άλλες ομάδες από την πόλη του. Θα αφήσει τον Ακιντζί μόνο και θα τρέχει στο Ζακάκι και στα Πολεμίδια, προκειμένου να μιλήσει για το γήπεδο της Λάρνακας. Τα μπερδεύει λίγο εδώ, συγχωρέστε τον.

Θα περιμένουμε λίγο ακόμη. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το γήπεδο. Και ο λόγος είναι γιατί η εκκλησία βλέπει το Τσίρειο και λιγουρεύεται  «άγιες» επενδύσεις. Μέχρι εκεί...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση