ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Μπονιφάτσιο, δεν χαλούν τη δουλειά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Βγήκε ένας πρώην παίκτης στην Κύπρο και μας είπε ότι ένα παιχνίδι που όντως θεωρήθηκε ύποπτο, ήταν στημένο. Καθαρά πράγματα. Είδατε όμως εσείς καμία αντίδραση; Εκτός από κάποιες νερόβραστες δηλώσεις και κάποιους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν, τίποτα απολύτως.

Ο Κουτσοκούμνης τα έριξε στην Αστυνομία, η Αστυνομία είπε αυτά που λέει πάντοτε, ότι δηλαδή θα το ψάξει και θα ερευνήσει το θέμα… η ίδια κασέτα απ’ όλες τις εμπλεκόμενες μεριές.

Μη σου πω κιόλας ότι έγιναν προσπάθειες για να κατευναστεί ή να υποτιμηθεί το θέμα. Μέσο επικοινώνησε με τον παίκτη, ο οποίος μάλλον δασκαλεμένος ανέτρεψε ότι είχε πει στις δηλώσεις του σε πορτογαλικό Μέσο.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Γιατί οι στημένοι αγώνες δεν εξαφανίζονται άμα όλοι δεν επιτεθούμε σ’ αυτούς που έκαναν το άθλημα θέατρο σκιών. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει τόλμη ούτε και θέληση που θα αποτρέψει τους σκηνοθέτες να δημιουργήσουν το ίδιο έργο.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι έχουν πλάτες παντού. Στα κέντρα αποφάσεων ίσως και στα ΜΜΕ. Είναι μεγάλη μπίζινα για να αφήσουν τον όποιο Μπονιφάτσιο να τους χαλάσει το πάρτι. Κάποιοι επωφελούνται από τα στημένα, άμεσα και έμμεσα. Ζουν και βασιλεύουν μέσα απ’ αυτό. Τώρα να μου πεις δεν έγινε το παραμικρό όταν ο Παναγή αποκάλυπτε τα κακώς έχοντα και το συνδικάτο. Με τον Μπονιφάτσιο θα διέλυε η ομάδα;

Τελικά είναι ισχυροί και κανείς δεν μπορεί να τους χαλάσει τη δουλειά. Η πολιτεία για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται αδύνατη να επιφέρει την κάθαρση. Αυτό πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο. Είμαστε που είμαστε άτολμοι ως λαός, μάλλον πρέπει να προσαρμοστούμε στην απατεωνιά και τη λαμογιά.

Αυτοί είμαστε. Ανίκανοι να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Γιατί μας βολεύει. Γιατί φοβόμαστε. Γιατί ανεχόμαστε τα λαμόγια και τους απατεώνες. Κανένας Μπονιφάτσιο, κανένας Παναγή δεν είναι ικανός να χαλάσει τη δουλειά. Ούτε φυσικά και την ηρεμία ή την παθητικότητα που μας χαρακτηρίζει ως λαό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X