ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντε και καλά κέρδη

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Της τρελής γίνεται με τα φιλικά. Έχω την εντύπωση ότι φέτος η δραστηριότητα του στοιχήματος θα φουντώσει, όσο γίνεται περισσότερο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πολλοί «ειδικοί» εντός των ομάδων έχουν αναμιχθεί στο ποδόσφαιρο, απλώς και μόνο για να ασχολούνται με το αγαπημένο τους χόμπι… το στοίχημα.

Έτσι όπως πάει το πράγμα με την Αστυνομία και το υπουργείο να κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου», οι ομάδες θα συμπεριλαμβάνουν στον προϋπολογισμό τους και τα έσοδά τους από το στοίχημα. Μην σου πω κιόλας ότι ανεπίσημα μερικοί παράγοντες το εκμυστηρεύονται σε κουβέντα ανάμεσα σε φίλους. Σου λένε δηλαδή, λίγο τα τηλεοπτικά, λίγο οι διαφημίσεις και κανένα παιχνίδι που θα στήσουμε και θα βγει ο προϋπολογισμός. Στην ψύχρα κανονικά οι άνθρωποι…

Αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα που αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τρομάρα μας. Όχι μόνο δεν νοιάζονται οι διωκτικές Αρχές, αλλά τους καλύπτουν μ’ ένα τρόπο που σε κάνει να αναρωτιέσαι κατά πόσο και αυτοί συμμετέχουν στην παράνομη δραστηριότητα.

Φέτος όπως και πέρσι ξεκίνησαν οι «σκηνοθέτες» από τα φιλικά. Σου θυμίζω ότι πέρσι κατά τη διάρκεια φιλικού παιχνιδιού κάποιοι από τον πάγκο με το laptop στα πόδια έπαιζαν ζωντανά στο στοίχημα την εξέλιξη του αγώνα.

Είναι αυτό που λέμε «δώσε θάρρος στον χωριάτη». Με το δίκαιό τους μάλιστα. Όταν γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους κυνηγήσει, όταν ζουν από μέσα το καθεστώς της ατιμωρησίας που επικρατεί στο νησί, τότε εύκολα επιδίδονται στην παράνομη κερδοσκοπία.

Σου το γράφω από τώρα για να το γνωρίζεις. Τα φιλικά είναι απλώς το ορεκτικό. Το τι έχει να συμβεί στο πρωτάθλημα, θα «γελάει και το παρδαλό κατσίκι»… όπως είπε και παλαιότερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Κουτσοκούμνης.

Και οι αρμόδιοι απλώς κάνουν την πάπια. Ούτε και κουνάνε τον ποπό τους από την καρέκλα. Ωσάν και δεν συμβαίνει τίποτε. Και ο κόσμος απλώς παρακολουθεί. Κάποιοι άλλοι, λίγο πιο μπασμένοι, απλώς προσπαθούν να πάρουν καμιά πληροφορία και να πράξουν ανάλογα. Άντε και καλά κέρδη σε όλους…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X