ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ουσία… της Ομόνοιας

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είπε πολλά. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Αντώνης Τζιωνής παρουσιάστηκε ενώπιον του Τύπου αποφασιστικός, δυναμικός, αποκαλυπτικός, καταγγελτικός και κυρίως μελετημένος.

Ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να προέβη σε λαϊκισμούς προκειμένου να συσπειρώσει τον τεράστιο κόσμο της Ομόνοιας. Λογικό. Όντας επικεφαλής της πιο λαοφιλούς ομάδας του νησιού θα ήταν αδύνατο να μην προέβαινε σε τέτοιου είδους τακτικές.

Δεν πρόκειται όμως να μπούμε σ’ αυτό το τρυπάκι. Η κάθε ομάδα διαμορφώνει τη δική της στρατηγική προκειμένου να υπερασπίσει ή να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στα σημεία της ομιλίας του κύριου Τζιωνή που ευνοούν το γενικό συμφέρον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Εντάξει, η διαπλοκή που επικρατεί ανάμεσα στην ηγεσία της ΚΟΠ είναι γνωστή σε όλους ακόμη και σε αυτούς που δεν πολύ ασχολούνται με το θέμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι και ο Κουτσοκούμνης και ο Κούμας είναι δύο άτομα που επωφελούνται της θέσης τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Και κοινωνικά και κυρίως οικονομικά.

Από κει και πέρα η Ομόνοια διά του προέδρου της, πρότεινε μεταξύ άλλων συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου ν’ απαλλαγεί το κυπριακό ποδόσφαιρο από τη διαπλοκή και κατ’ επέκταση από τον ερασιτεχνισμό. Το πρώτο έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας νέας Λίγκας.

Διαχρονική απαίτηση των ομάδων που νιώθουν εκτός των κέντρων αποφάσεων. Δεν ξέρω κιόλας αν είναι εφικτό από τη στιγμή που η κάθε ομάδα σκέφτεται την πάρτη της και όχι το συλλογικό κοινό.

Από κει και πέρα όμως, ο κύριος Τζιωνής μίλησε συγκεκριμένα για την ανάγκη αλλαγής του συστήματος διαιτησίας. «Δεν γίνεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, ως παρατηρητής να αξιολογεί τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου του» είπε ο πρόεδρος της Ομόνοιας κτυπώντας κέντρο ως προς τις αλλαγές που θα πρέπει να ζητήσουν όλες οι ομάδες που κόπτονται για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Επιπλέον, η Ομόνοια ζήτησε δικαίως να αξιολογούνται και οι ίδιοι οι παρατηρητές. Φυσιολογικά πράγματα που δεν ισχύουν στην Κύπρο του 2016.

Η ουσία είναι ακριβώς σ’ αυτό το σημείο. Πρέπει επιτέλους να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές που στόχο θα έχουν την αναδιαμόρφωση του συστήματος διαιτησίας και παρατηρητών. Εκεί ακριβώς που πονάει το κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αφού αυτοί που ελέγχουν το άθλημα έχουν ακριβώς κυριεύσει το συγκεκριμένο τομέα.

Η Ομόνοια έδειξε τον δρόμο. Τώρα αν κάποιοι ακολουθήσουν, καλώς. Άμα με ρωτάς όμως, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Είναι η μεγάλη η πίτα και κάποιοι είναι αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν ούτε ένα μικρό κομματάκι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση