ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:20
 

Βλακεία, υπερβολή... λαφαζανιά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Παλαιότερα θυμάμαι κάθε φορά που έπαιζε η εθνική ομάδα, η κουβέντα που ξεκινούσε πριν και μετά το ματς έφτανε μέχρι τους προγόνους μας στη Χοιροκοιτία, την Αμαθούντα, την Ταμασό και τους διάδοχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προσπαθούσαμε δηλαδή μέσα από την εθνική μας να εισχωρήσουμε στην ιστορία του τόπου μας. Βλακεία μεν, κυπριακή δε… Τον τελευταίο καιρό άλλαξαν κάπως τα πράγματα. Πόσο καιρό άλλωστε ν’ ασχολείται κανείς με μια βλακεία; Είναι δυνατό μέσα από μια ομάδα, ας είναι και η εθνική να καταλήξεις στην αυθεντικότητα της καταγωγής ή της ιστορίας σου;

Πέρασε που λες αυτό (μέχρι να επανέλθει, γιατί η βλακεία δεν είναι μόνο ανίκητη είναι και διαχρονική) και πλέον ασχολούμαστε περισσότερο ποδοσφαιρικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εθνική ομάδα. Και ως είθισται, το έχουμε που το χουμε μες στην υπερβολή και τη λαφαζανιά. Άμα είναι άσχημο το αποτέλεσμα ξεκινά η απαξίωση των πάντων, η εκμηδένιση του κάθε τι και μετά το παραδοσιακό πια «κρούομε τον κώδωνα κινδύνου». Άμα προκύψει κανένα θετικό αποτέλεσμα, όχι και πολύ συχνά η αλήθεια, ξεκινάμε κάτι φανφάρες του τύπου «παλληκάρια», «μάγκες», ρίχνουμε και καμιά «ελληνική ψυχή» για να δώσουμε τα ρέστα μας. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Η οποία μέση κατάσταση είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα παρά οι ακραίες προσεγγίσεις.

Η εθνική μας ομάδα είναι μια μικρή εθνική, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς δεν βοηθιέται από τους αρμόδιους, αφού για ν’ ανακάμψει χρειάζεται ένα παραγωγικό/επαγγελματικό πλάνο που συνήθως κρατάει χρόνια έως ότου υλοποιηθεί. Όπως δηλαδή συνέβη σε πολλές χώρες μικρές ή μεγαλύτερες από μας. Και αντί να καθίσουμε να μιλήσουμε ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο, πώς θα πάει μπροστά η εθνική και ποιο πλάνο θα πρέπει να εκπονηθεί, επαναπαυόμαστε σε συνήθεις τακτικές εκ μέρους μας. Τακτικές οι οποίες περιλαμβάνουν τη λαφαζανιά, την υπερβολή και τη βλακεία… η οποία όπως είπαμε είναι διαχρονική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X