ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:05
 

Φίμωση... παντού

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ωραία. Δεν φτάνει που δεν μιλάει κανείς, να μη βλέπουμε κιόλας… μήπως να σταματήσουμε εντελώς ν’ ασχολούμαστε μπας και ικανοποιηθούν οι «σοφοί» του αθλήματος; Διάβασα μόλις πριν από λίγες ημέρες στο 24sports.com.cy τις ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του προϊστάμενου της Cytavision, ο οποίος λίγο πολύ παραδέχθηκε ότι μαζί με την Ομοσπονδία συμφώνησαν να μην προβάλλουν στα στιγμιότυπα τις αμφισβητούμενες φάσεις «για το καλό» λέει του αθλήματος. Παρεμπιπτόντως φαίνεται ότι το «καλό» του αθλήματος περιορίζεται στη σχέση της μιας τηλεοπτικής πλατφόρμας με την ΚΟΠ και όχι της άλλης, αφού η Primetel περιλαμβάνει στα στιγμιότυπα όλες τις φάσεις, κυρίως αυτές που έπαιξαν ή δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο στο παιχνίδι.

Από την άλλη, όμως, η απόκρυψη φάσεων που είναι έτσι και αλλιώς αντικείμενο συζήτησης στον ποδοσφαιρικό κόσμο, δεν δημιουργεί τίποτα το θετικό, αντιθέτως.

Το να αποκρύβεις γεγονότα και φάσεις στο τηλεοπτικό-ποδοσφαιρικό κοινό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά μόνο δίνει τα εφόδια στον κάθε εμπλεκόμενο να κάνει ό,τι γουστάρει, γνωρίζοντας ότι έτσι και αλλιώς ότι δεν πρόκειται κανείς να τον κριτικάρει, έχοντας ως στοιχείο το τηλεοπτικό πλάνο. Άρα ό,τι έγινε εκεί, έγινε μεταξύ μας και τελείωσε. Κάτι σαν τα στέκια της μαφίας.

Με λίγα λόγια, εάν, εάν λέω (μην πέσετε κιόλας από τον ουρανό) υπάρχει κάποιο κύκλωμα γενικότερα στο διαιτητικό χώρο, μάλλον επωφελείται από την τακτική της απόκρυψης και όχι το αντίθετο.

Και καλά όλα αυτά. Μετά από τη φασιστική από κάθε άποψη απόφαση της ΚΟΠ, να μη διαμαρτύρεται κανείς δημόσια, ούτε παράγοντες, ούτε προπονητές ή παίκτες ούτε ακόμη και τα σωματεία προστίθεται μια ακόμη μέθοδος που μάλλον ενισχύει το σκοτάδι παρά ρίχνει φως στον χώρο.

Με λίγα λόγια, τα πάντα από την προσωπική άποψη μέχρι και το τηλεοπτικό πλάνο στερούνται από τον οπαδό ο οποίος αποτελεί θέλοντας και μη μέρος του παιχνιδιού. Τέτοιου είδους τακτικές, της απόκρυψης, της δίωξης των απόψεων μόνο δημοκρατικές δεν είναι και σε τίποτα δεν βοηθούν στη διαπαιδαγώγηση που πρέπει να έχει ένας λαός μιας ευρωπαϊκής χώρας εν έτει 2019.

Εκτός εάν θεωρούν ότι ο Μεσαίωνας είναι μια θετική για τον άνθρωπο χρονική περίοδος και προσπαθούν να την επαναφέρουν. Φίμωση παντού λοιπόν.. για το «καλό» του ποδοσφαίρου και του καθενός από μας ξεχωριστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X