ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:40
 

Ταξίδι στην Ευρώπη... γεγονότα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται καν να εκφέρεις άποψη ή να τοποθετηθείς για ένα οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι η πραγματική δημοσιογραφία αυτή που μεσουράνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’70 σε Αμερική και Ευρώπη δεν περιλάμβανε την άποψη του κάθε επαγγελματία, αντιθέτως το λειτούργημα ήταν τόσο ισχυρό ανάμεσα στον κόσμο γιατί απλώς μετέφερε ή διείσδυε στα γεγονότα παραθέτοντάς τα στην κοινή γνώμη.

Δεν έχει όμως και πολλή σημασία ως προς το θέμα του κειμένου. Αποφασίσαμε όμως που λες απλώς ν’ αναφέρουμε κάποια γεγονότα που ισχύουν σε άλλες κοινωνίες, τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Ας ξεκινήσουμε από την Ελλάδα που δεν είναι μακριά μας ούτε σε απόσταση, ούτε και πολιτισμικά. Στο ίσως πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης, πλέον τα γήπεδα γεμίζουν, ενώ οι ομάδες μεγάλες και μικρές βασίζονται στο γηγενές στοιχείο. Η οικονομική κρίση απλώς τους ώθησε να δώσουν βάση στην παραγωγή ταλέντων και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφεραν.

Ας πάμε λίγο πιο δυτικά στο Βέλγιο. Προκειμένου να ξηλώσουν ένα παράνομο δίκτυο στημένων αγώνων και φοροδιαφυγής μόνο τα μαχητικά αεροπλάνα της χώρας δεν απογειώθηκαν. Οι διωκτικές αρχές, με πλήρη επαγγελματισμό και νομιμότητα κατάφεραν να φτάσουν στην άκρη του νήματος συλλαμβάνοντας ηχηρά ονόματα του χώρου. Όχι μόνο αυτό, η έρευνα απλώθηκε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στη γειτονική τώρα, Ολλανδία οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι πρότειναν όπως το 10% των εσόδων που αποκομίζουν από τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λίγκ να διοχετευτεί στις μικρότερες ομάδες με αντάλλαγμα αυτές να τοποθετήσουν φυσικό χλοοτάπητα στα γήπεδά τους αντικαθιστώντας τον πλαστικό.

Το ταξίδι θα μπορούσε να συνεχιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν έχουμε όμως τον χώρο να επεκταθούμε ακόμη περισσότερο. Θέλοντας και μη, επιστρέφουμε στο νησί μας, την Κύπρο. Τι να παραθέσει κανείς, ποια γεγονότα και ποιες αποφάσεις των αρμοδίων. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X