ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από ένα σοκ στο άλλο!

Της Αντιγόνης Περικλέους Παπαδοπούλου

Παρακολουθούμε κυριολεκτικά το θέατρο του παράλογου, στη διεθνή αλλά και την εγχώρια πολιτική σκηνή.Από το ένα σοκ πάμε στο άλλο, λες και οι πλανήτες συνομολόγησαν να μας χαλάσουν την όποια ψυχική ισορροπία μας απόμεινε, σπάζοντας τα νεύρα. Ο πλανήτης γη μοιάζει να βρίσκεται σε πορεία αξιακής αποσύνθεσης. Δεν εξηγείται αλλοιώς !

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι πρόσφατες αποκαλύψεις από τις διαρροές των «εγγράφων Παναμά». Σοκ και από τις διαρροές των εκρηκτικών πρακτικών απόρρητης συνομιλίας Τόμσεν, Ντέλιας, Πέτροβα για Ελλάδα. Σοκ από το όξος και τη χολή που εκτόξευσε ο ισλαμιστής Ερντογάν κατά των αντιπάλων του, στο Ινστιτούτο Brookings, την ίδια ώρα που διαδηλωτές από το τουρκικό Κουρδιστάν , το συριακό Κουρδιστάν, τους Κεμαλιστές και τους αμερικανούς ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας τον αποκαλούσαν «Δολοφόνο».. Σοκ από τις απίστευτες αξιώσεις Ακκιντζί για ΑΟΖ και αποζημειώσεις. Σοκ από τη μπόχα και τη δυσωδία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στο συνεχιζόμενο σήριαλ αποκαλύψεων των κυκλωμάτων ανίερων συναλλαγών και μιζών επωνύμων. Μακρύς ο κατάλογος…

Τα έγγραφα Παναμά (Panama papers) πραγματικά σκανδαλίζουν . Η διαρροή 2,6 terabytes απόρρητων στοιχείων που εμπεριέχονται σε 11,5 εκατομμύρια σελίδες εγγράφων offshore εταιρειών του Παναμά, συνιστούν όντως τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία στην ιστορία της δημοσιογραφίας. Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε συνεργασία με 106 Μέσα Ενημέρωσης σε 75 χώρες του κόσμου κινητοποίησαν 370 δημοσιογράφους από Γαλλία, Ινδία, Γερμανία, Ελβετία, Η.Π.Α., Βραζιλία και Ιαπωνία έδωσαν στο φως της δημοσιότητας εξωχώριες δραστηριότητες 214,000 και πλέον εταιρειών στον φορολογικό παράδεισο του Παναμά, κατά τα έτη 1977 - 2015. Τα στοιχεία αφορούν την πορεία του μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής, εμπλέκοντας 140 και πλέον πολιτικούς από περισσότερες από 50 χώρες.

Ανάμεσα στους επώνυμους που έχουν λογαριασμούς στον Παναμά, συγκαταλέγονται συγγενείς του Ρώσου Προέδρου, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, αξιωματούχοι από χώρες του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, ο άσσος της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι,ο πρώην Πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, κορυφαίοι κυβερνητικοί, μεγαλοστελέχη του αθλητισμού, επιχειρηματίες, διεθνείς επενδυτές, βαρώνοι ναρκωτικών και η Χεζμπολάχ .

Πρώτοι οι Ισλανδοί αντέδρασαν στις διαρροές. Διαδήλωσαν στους δρόμους, αξιώνοντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές. Αναμένονται αντιδράσεις και σε άλλες χώρες αλλά και στην Κύπρο, αφού και η χώρα μας φιλοξενεί Παναμικές off shore εταιρείες στη Λεμεσό.

Σκευωρία κατά της Ελλάδας φωτογραφίζουν και οι διαρροές των εκρηκτικών πρακτικών απόρρητης συνομιλίας Τόμσεν, Ντέλιας, Πέτροβα, που παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες διαψεύσεις του ΔΝΤ , δεν πρέπει να περάσει ανεξιχνίαστη.
Δικαιολογημένες και οι αντιδράσεις Κούρδων, Κεμαλιστών και ακτιβιστών κατά του «Δολοφόνου» Ερντογάν αφού από καιρό έχει ξεφύγει .Συμπεριφέρεται αλαζονικά. Απονομιμοποιεί κάθε φυγόκεντρη ιδεολογική έκφραση στην Τουρκία. Επιβάλλει τις ιδεολογικές νόρμες του πολιτικού Ισλάμ. Αλλάζει τις ισορροπίες ισχύος μέσα στην τουρκική κοινωνία. Επιχειρεί καταστολή διά πυρός και σιδήρου κάθε κουρδικής αντίστασης.

Σοκ προκαλούν και οι απίστευτες αξιώσεις Ακκιντζί για ΑΟΖ και αποζημειώσεις αφού ξεσκέπασε και το τελευταίο φύλο συκής, υιοθετώντας πλήρως και μεταφέροντας δυστυχώς στο τραπέζι των διαπραγματεύεων τις απαιτήσεις των εθνικιστών της άλλης πλευράς.

Κι ως να μην έφταναν όλα αυτά, η συνεχής μπόχα από τη δυσωδία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στο συνεχιζόμενο σήριαλ αποκαλύψεων των κυκλωμάτων ανίερων συναλλαγών και μιζών επωνύμων απομυζά και το τελευταίο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα...
Δικαιολογημένα οι πολίτες νοιώθουν απογοήτευση και απαξίωση. Ο πήχυς της πολιτικής ηθικής έχει πέσει πολύ χαμηλά σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο. Κι όμως κάποιοι πολιτικοί επιμένουν ετσιθελικά να περνάνε από κάτω. Συγκαλύπτουν ανίερες συναλλαγές και κυκλώματα, σήψη , διαπλοκή , φοροδιαφυγή και θησαύρισμα πακτωλών χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους. Σκοτώνουν την ελπίδα.

Απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα πολιτών για κάθαρση, πραγματική εξυγίανση θεσμών, αποτελεσματική διερεύνηση κάθε στοιχειοθετημένης καταγγελίας ώστε να λάμψει η αλήθεια και να δοθεί τέλος σε όλα όσα τραγικά συμβαίνουν στις μέρες μας.

Ο ενεργός πολίτης πρέπει να μην εφησυχάζει και να αντιδρά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X