ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Σήμερα κρίνεται η πολιτική ηγεσία μαζί με την κυβέρνηση

= ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι ειλημμένες αποφάσεις του Εθνικού Συμβούλιου

Το είπε και το έκανε ο νεοσουλτάνος. Λες και ήταν σε δικό του… κήπο, επιστράτευσε τον Ντενκτασικό κλώνο και ανακοίνωσαν πειραματικό άνοιγμα του Βαρωσιού. Και κάλεσε τους Βαρωσιώτες πρόσφυγες να επιστρέψουν στις περιουσίες τους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση βεβαίως και υπό την κατοχή του ψευδοκράτους.

Η πολιτική μας ηγεσία είχε αποφασίσει πρόσφατα, σε συνεργασία μάλιστα με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Δήμο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, τα επόμενα βήματα και κυρίως τις ανακοινώσεις που θα γίνουν ευθύς αμέσως μετά τις αναμενόμενες νέες προκλήσεις. Δηλαδή σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο, οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και σήμερα αναμένεται μόνο η επιβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας για να δοθούν στη δημοσιότητα ως προτροπή προς τους Βαρωσιώτες για τα κελεύσματα του νεοσουλτάνου και του Ντενκτασικού κλώνου.

Οι αποφάσεις που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα θα κρίνουν και την ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να σταθεί ενωμένη και αποτελεσματικά αντιμέτωπη με νέα, δυναμική πρόκληση κατά της ύπαρξής μας σε αυτό τον τόπο.
Στο Εθνικό Συμβούλιο θα μεταφερθούν και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Αναστασιάδης και κυρίως ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και προς άλλες κατευθύνσεις, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του ΟΗΕ αλλά και αλλού.
Αναμένονται με ενδιαφέρον και οι ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των ΗΠΑ...

Σημασία έχει η έφεση για μάθηση

Τα επεισόδια της Κυριακής στο Προεδρικό και στο ΣΙΓΜΑ υπερκάλυψαν ένα μεγάλο γεγονός που αφορούσε τον όγκο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε σε βανδαλισμούς με σαφή κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών. Το μεγάλο ερώτημα που προκάλεσε η κοσμοσυρροή στους δρόμους της Λευκωσίας της Κυριακής και της λαοθάλασσας έξω από το Προεδρικό ήταν: Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Πώς μαζεύτηκαν;

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έπιασαν στον ύπνο όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και την Αστυνομία, η οποία δεν υπολόγισε σωστά τα αριθμητικά δεδομένα και αποδείχθηκε ανίκανη να παρέμβει αποτελεσματικά.


Στο πολιτικό επίπεδο, κάποιοι κομματάρχες έβαλαν λυτούς και δεμένους να βρουν την τακτική που ακολούθησαν οι διοργανωτές για καθαρά διδακτικούς σκοπούς. Στέλεχος συγκεκριμένου κόμματος ακούστηκε να αναφέρει πως «αν δεν υπήρχαν ανεγκέφαλοι, αναρχικοί και τραμπούκοι μεταξύ των διαδηλωτών η δυναμική τους θα αποτελούσε ελκυστικό υλικό για προσέγγιση από κάθε κόμμα»...

Ό,τι δεν λύεται κόβεται

Σπαθί ο Αρχιεπίσκοπος. Εξήγγειλε ότι θα κόψει τον μισθό κάθε ιερέα που δεν εμβολιάζεται, παραπλανεί τον κόσμο και αντιστρατεύεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. Χθες, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα και τους δεσπότες που ξεσηκώνουν τον κόσμο κατά του εμβολιασμού, όπως είπε.
Να εννοεί άραγε κάποιον συγκεκριμένο;

Θα δούμε αντιδράσεις από τον Μόρφου ίσως και άλλους δεσπότες και τους οπαδούς τους;

Οκτώ δύσκολες μέρες για το πριγκιπάτο

Εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία γίνεται στο πριγκιπάτο για τους δύο υποψήφιους για την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ. Οι υποψήφιοι είναι και οι δύο δικηγόροι, ο Μάριος Παναγιώτου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, και ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, αντιδήμαρχος Λεμεσού.

Από τη ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μαθαίνω ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος έχει σαφέστατη προτίμηση υπέρ ενός από τους δύο και την έχει δείξει, γεγονός που μάλλον προκαλεί νέα εσωκομματικά προβλήματα.

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος. «Μέσα σε οκτώ ημέρες πολλά μπορούν να συμβούν. Το έχουμε ξαναζήσει» μου ανέφερε φανερά προβληματισμένη η Φωτούλα, ευχόμενη τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του νέου αντιπροέδρου οι αναταράξεις να είναι ελεγχόμενες και οι παρενέργειες να περάσουν σύντομα. Όπως μου είπε, η πλήρωση της θέσης αντιπροέδρου γίνεται μετά από την αποχώρηση του Αλέκου Τρυφωνίδη από το ΔΗΚΟ, ο οποίος τώρα βρίσκεται στη Βουλή ως βουλευτής της ΔΗΠΑ. «Αυτό και μόνο ελπίζω να μας κάνει να συνετιστούμε και να δούμε το μέλλον του κόμματος σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του», κατέληξε.

KOYIZ: Στην Κύπρο φτάνει σήμερα ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε μια χειρονομία στήριξης της Κύπρου στην επέτειο της τουρκικής εισβολής μετά από 47 χρόνια. Ο Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον Χριστοδουλίδη αλλά και τον δήμαρχο Αμμοχώστου. Μήπως αυτές τις ώρες θα χρειαζόταν μια πιο δυναμική κίνηση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης; Χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζεται η αξία της επίσκεψης του Νίκου Δένδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση