ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Euro2016: Ο ημιτελικός των φαβορί και ο ημιτελικός των εκπλήξεων

Γερμανία- Γαλλία και Πορτογαλλία- Ουαλία είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών

ΚΥΠΕ

Η ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης του Euro του 2016 της Γαλλίας ανέδειξε δύο ζευγάρια, το ένα αναμενόμενο και το άλλο προϊόν έκπληξης, και που θα συγκρουστούν για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 22:00 στη Λυόν, η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Ουαλία αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό την Πορτογαλία και την Πέμπτη 7 Ιουλίου επίσης στις 22:00 στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας, θα διεξαχθεί ο αγώνας των δύο φαβορί, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία και η οικοδέσποινα Γαλλία ήταν από την αρχή τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και μέχρι στιγμής έχουν δικαιολογήσει τη φήμη τους. Οι Γερμανοί μέχρι τη φάση των "16" είχαν εύκολο σχετικά έργο, περνώντας ως πρώτοι στον Όμιλο με δύο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ και στη φάση των 16 κέρδισαν εύκολα τους Σλοβάκους.

Στο πρώτο ουσιαστικά μεγάλο εμπόδιο, οι Γερμανοί επικράτησαν στα πέναλτι των Ιταλών καθώς, παρόλο που είχαν την υπεροχή, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των σκληροτράχηλων Ιταλών στα 120`. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Γερμανοί δέχθηκαν το πρώτο τους γκολ στη διοργάνωση από το σημείο του πέναλτι στο 78` του προημιτελικού.

Από την άλλη, οι Γάλλοι με το εμφαντικό τους πέρασμα από τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Ισλανδία με 5-2, δείχνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν άλλη μια διοργάνωση που διοργανώνουν οι ίδιοι. Το έχουν κάνει τόσο στο Μουντιάλ του 1998 όσο και στο Euro του 1984. Μέχρι τον χθεσινό αγώνα, οι τρικολόρ δεν έδειξαν να είναι η ομάδα φόβητρο καθώς δεν είχαν πετύχει καμία εύκολη νίκη. Δυσκολεύτηκαν πολύ στην πρεμιέρα απέναντι στους Ρουμάνους, κέρδισαν με 2 γκολ στις καθυστερήσεις τους Αλβανούς, έφεραν ισοπαλία με τους Ελβετούς και χρειάστηκαν να πετύχουν ανατροπή στη φάση των 16 με τους Ιρλανδούς. Χθες, ωστόσο, έδειξαν ότι ο τίτλος φαβορί δεν ήταν τυχαίος.

Στον άλλο ημιτελικό, η μια ομάδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια εκ των δύο μεγάλων εκπλήξεων της διοργάνωσης (η άλλη είναι η Ισλανδία που έφτασε μέχρι τους "8"). Η Ουαλία, στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Euro φλερτάρει με μια θέση στον τελικό, έχοντας κερδίσει στη φάση των ομίλων την Σλοβακία και τη Ρωσία, στη φάση των "16" τη Βόρειο Ιρλανδία και στα προημιτελικά το Βέλγιο των πολλών αστέρων. Η πορεία των Ουαλών δείχνει πως η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και δεν στηρίζεται μόνο στο μεγάλο της αστέρι τον Γκάρεθ Μπέιλ και απόδειξη αυτού αποτελεί η εμφάνιση της με το Βέλγιο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και το ανέτρεψε με γκολ των Γουίλλιαμς στο33`, Ρόμπσον Κανού στο 55` και Βόουκς στο 86`.

Αντίπαλος της Ουαλίας στον ημιτελικό της Τετάρτης η Πορτογαλία του Σάντος, και όχι τόσο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Και αυτό γιατί στην ομάδα αυτή η σφραγίδα του Πορτογάλου προπονητή είναι πολύ πιο εμφανής και μέχρι στιγμής ουσιαστική από αυτή του μεγάλου αστέρα της Ρεάλ. Οι Ιβηρες, δεν έπεισαν σχεδόν κανένα μέχρι σήμερα στο τουρνουά ότι αποτελούν μια ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά έπεισαν τους πάντες ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά λόγω της τακτικής τους.

Μέχρι στιγμής, η Πορτογαλία δεν έχει σημειώσει νίκη στο 90λεπτο, καθώς στους Ομίλους πέρασε ως 3η με τρεις ισοπαλίες, και στα νοκ άουτ απέκλεισε την Κροατία στο 118` της παράτασης και την Πολωνία στα πέναλτι. Αν προκριθεί στον τελικό ή ακόμη και αν κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς χωρίς να πετύχει νίκη στο 90λεπτο θα πετύχει κάτι μοναδικό στην ιστορία των Euro που όμοιο του πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αθλητισμός: Τελευταία Ενημέρωση