ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Πουέρτο Ρίκο η Μόνικα Πούιγκ στο τένις!

Η Πούιγκ έχει φτάσει μόλις μία φορά σε τέταρτο γύρο Grand Slam και κατέχει την 34η θέση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιακή ιστορία του Πουέρτο Ρίκο κατέκτησε η Μόνικα Πούιγκ. Η 22χρονη πρωταθλήτρια, στον τελικό του απλού γυναικών για το Ολυμπιακό τουρνουά τένις «Ρίο 2016», επικράτησε με 6-4, 4-6 και 6-1 της Γερμανίδας Αντζελίκ Κέρμπερ και χάρισε στη χώρα της το ένατο μετάλλιο στην Ολυμπιακή ιστορία της, αλλά μόλις το πρώτο χρυσό. 

Η Πούιγκ, η οποία έχει φτάσει μόλις μία φορά σε τέταρτο γύρο Grand Slam και συγκεκριμένα το 2013 στο Γουίμπλεντον, κατέχει την 34η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τη νεαρή Πορτορικανή στο σημαντικότερο αγώνα της ζωής της. Δεν φοβήθηκε την Κέρμπερ, έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πήρε την πρωτοβουλία να επιτεθεί στους περισσότερους πόντους. Ηταν μόλις η τρίτη παρουσία της σε κάποιον τελικό, δεύτερη φέτος, μετά από τον χαμένο τελικό που είχε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας τον Ιανουάριο. Είχε συνδυάσει τον πρώτο της τελικό με τίτλο, στο «Internationaux de Strasbourg», στο Στρασβούργο της Γαλλίας, το Μάιο του 2014.

«Ζω τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και τις απολαμβάνω. Το ήθελα τόσο πολύ αυτό το χρυσό και πάλεψα με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μου για να το κατακτήσω», τόνισε στους δημοσιογράφος η Πούιγκ, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση της και τα δάκρυα της:«Επαιξα επιθετικά από την αρχή και δικαιώθηκα. 

Είμαι χαρούμενη γιατί είναι το πρώτο χρυσό για το Πουέρτο Ρίκο. Ολοι μου τηλεφωνούσαν και μου έλεγαν πόσο ήθελαν το χρυσό. Η προσμονή τους δεν με άγχωσε, αντίθετα με έκανε πιο αποφασιστική», τόνισε ο Πούιγκ, η οποία ζει και προπονείται στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την πλευρά της η Κέρμπερ παραδέχθηκε την ανωτερότητα της αντιπάλου της: «Μπράβο της. Το άξιζε το χρυσό. Είναι μεγάλη παίκτρια και έπαιξε με πάθος. Δοκίμασα τα πάντα, αλλά η Μόνικα δεν θα έχανε αυτό το παιχνίδι με τίποτα. Το μεγάλο της πλεονέκτημα ήταν το γεγονός πως αγωνίστηκε χωρίς άγχος. Ηταν αουτσάιντερ και έπαιζε χωρίς άγχος.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση