ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μεγάλη δικαίωση του Απόστολου Παρέλλη!

Μετά την πίκρα του 2012, ο Κύπριος δισκοβόλος επέμεινε και θυσιάζοντας πολλά

Μεγάλη περηφάνεια σκόρπισε στην οικογένεια του, τους φίλους του, τους υποστηρικτές του, το σύλλογο του, την ομοσπονδία του και όλο τον αθλητικό κόσμο της Κύπρου ο Απόστολος Παρέλλης, μέσα από την παρουσία του στους 31ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Ο 31χρονος αθλητής πήρε το Σάββατο 13 Αυγούστου την 8η θέση στον τελικό της δισκοβολίας, πετυχαίνοντας τη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας του, ακόμη πιο σημαντική και από την 6η θέση το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Παράλληλα, σημείωσε και τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού έγινε ο αθλητής με το ψηλότερο πλασάρισμα εκπροσωπώντας την Κύπρο και μόλις ο δεύτερος που προκρίθηκε σε τελικό στίβου, μετά τον Κυριάκο Ιωάννου το 2012.

Εκατοντάδες ήταν τα συγχαρητήρια που δεχόταν από την Παρασκευή κιόλας ο Απόστολος, με την πρόκριση του στον τελικό των Ολυμπιακών και συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Μέχρι και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τουίταρε σχετικά: «Συγχαρητήρια Απόστολε Παρέλλη. Είσαι Ολυμπιονίκης στο στίβο και στις καρδιές μας. #Rio2016», έγραψε ο ΠτΔ. «Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίζουν. Είναι πολύ σημαντική η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος», μας είπε από την πλευρά του ο Παρέλλης.

Δικαίωση για το ‘12

Ο Απόστολος Παρέλλης πέρασε δύσκολες στιγμές πριν μερικά χρόνια. Πήγε στους Ολυμπιακούς του 2012 έχοντας κάνει νέο παγκύπριο ρεκόρ (65.36μ.), όμως στο Λονδίνο είχε τη μεγάλη ατυχία να πάρει τη 13η θέση στον προκριματικό, μένοντας εκτός τελικού για μόλις επτά εκατοστά. Η στιγμή εκείνη ήταν και η πιο δύσκολη στην αθλητική καριέρα του δισκοβόλου μας. Ένα χρόνο μετά αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ψηλό του επίπεδο και ένιωθε πως «κολλούσε».

Όλα άλλαξαν, όμως, το 2014. Το αργυρό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του έδωσε «φτερά». Ακολούθησε το 2015 η πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η 6η θέση στον κόσμο, ενώ την ίδια χρονιά άρχισε να λαμβάνει προσκλήσεις για τα Diamond League. Έχοντας σταθερά μεγάλες βολές, ο Απόστολος πλέον ένιωθε αλλά και αποτελούσε μέλος της ελίτ της παγκόσμιας δισκοβολίας.

Η επιβεβαίωση ότι ανήκει στην ελίτ ήρθε το 2016. Το νέο παγκύπριο ρεκόρ (65.69μ.), οι συμμετοχές σε διεθνή μίτινγκ, η πρόκριση στον Ολυμπιακό τελικό και ακολούθως η 8η θέση στον κόσμο, αποτελούν το επιστέγασμα στην πορεία του Παρέλλη και τη μεγάλη του δικαίωση.

 

Έκανε θυσίες

Αρκετά μέλη της οικογένειας του Απόστολου Παρέλλη ήταν στον πλευρό του στο Ρίο, θαυμάζοντας τον από κοντά. «Η πιο μεγάλη μας συγκίνηση ήταν στον προκριματικό. Μετά τη μεγάλη πίκρα και απογοήτευση στο Λονδίνο, ο στόχος ήταν να περάσει στον τελικό του Ρίο. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά πήρε μετά και την 8η θέση!», μας είπε κοντινός συγγενής του Απόστολου.

Ο 31χρονος δισκοβόλος έγινε πατέρας το καλοκαίρι του 2015, αλλά στους δεκατέσσερις μήνες που ακολούθησαν, έλειψε αρκετό καιρό από το σπίτι του. Πήγε Νότια Αφρική, Ελλάδα και Πορτογαλία για πολύμηνες προετοιμασίες και η μόνη του επαφή τον καιρό εκείνο με την μικρή του κόρη, ήταν μέσω βίντεο κλήσεων.

«Έκανε πολλές θυσίες φέτος, έμεινε πολύ χρόνο μακριά από την οικογένεια του, αλλά έμεινε συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος και δικαιώθηκε. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι!», μας είπε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ξεπέρασε τις δυσκολίες

Ο Απόστολος Παρέλλης είχε να διαχειριστεί σημαντικά χάντικαπ στο δρόμο προς την επιτυχία. Τη στιγμή που οι συναθλητές του στον τελικό έχουν ύψος γύρω στα 2 μέτρα (ο χρυσός Ολυμπιονίκης Κριστόφ Χάρτινγκ έχει ύψος 2.07μ.), ο Απόστολος είναι μόλις 1.86μ. «Δεν έχω τα σωματικά προσόντα που έχουν οι άλλοι δισκοβόλοι. Το ύψος παίζει μεγάλο ρόλο, αφού εκείνος που είναι πιο ψηλός έχει καλύτερη γωνία στις βολές του και μεγαλύτερη ακτίνα. Όμως το πάλεψα και τα κατάφερα», μας είπε ο Παρέλλης μετά τον τελικό του δίσκου.

Ανησυχία για την επόμενη μέρα

Παρά τις συνεχόμενες σπουδαίες επιτυχίες του Απόστολου, ο ίδιος δεν είναι εξασφαλισμένος για το μέλλον, αλλά αντιθέτως ανησυχεί για την επόμενη μέρα. Κάτοχος πτυχίου και μπάτσελορ μηχανολόγος μηχανικός, ο ίδιος συγκεντρώθηκε τα τελευταία χρόνια στην αθλητική του καριέρα, αφήνοντας όλα τα άλλα στην άκρη. «Το μέλλον με προβληματίζει. Έχω οικογένεια. Πρέπει οι αρμόδιοι να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την επαγγελματική αποκατάσταση. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω στο ψηλό επίπεδο και να εκπροσωπώ την Κύπρο, φτάνει όμως να μου παρέχονται αυτά που χρειάζομαι».

Όσο για τα επόμενα του βήματα στη δισκοβολία, ο Παρέλλης μας είπε: «Ο στόχος μου τα επόμενα δύο χρόνια είναι να ξεπεράσω τα 66 μέτρα και να αγωνιστώ στον τελικό στο Παγκόσμιο του χρόνου. Ακολούθως έχουμε Πανευρωπαϊκό, Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Θέλω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις και να διατηρηθώ στο ψηλότερο επίπεδο, μακριά από τραυματισμούς».

 

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση

X