ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Χόρεψε» στη βροχή ο Τραΐκοβιτς

Ο 24χρονος σπρίντερ προκρίθηκε στον ημιτελικό των 110μ.

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *

Η έντονη και ξαφνική βροχή, ο ισχυρός άνεμος που «κτύπησε» το Ολυμπιακό στάδιο, αλλά και το δυνατό κτύπημα στο δεύτερο εμπόδιο δεν πτόησαν τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική κούρσα στον προκριματικό των 110μ. εμποδίων -τα ξημερώματα Τρίτης (ώρα Κύπρου)- παίρνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 24χρονος σπρίντερ του Αντώνη Γιαννουλάκη με χρόνο 13.59 πέρασε απευθείας στην ημιτελική φάση ως τρίτος της σειράς του και με τη 15η καλύτερη επίδοση στον προκριματικό, καταγράφοντας έτσι άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τον κυπριακό στίβο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί τα ξημερώματα (02:40 ώρα Κύπρου) της Τετάρτης (17/08).

Φανταστική κούρσα

Ο χρόνος 13.59 είναι πλασματικός, αφού η εμφάνιση του Μίλαν στον προκριματικό ήταν εξαιρετική. Μετά την φανταστική εκκίνηση όπου ξεχώρισε πρώτος, κτύπησε δυνατά στο δεύτερο εμπόδιο, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ρυθμού. Όμως σε εκείνα τα κλάσματα δευτερολέπτου ο Τραΐκοβιτς όχι μόνο δεν πτοήθηκε, δεν σκέφτηκε στιγμή να τα παρατήσει (όπως μας αποκάλυψε μετά), αλλά συνέχισε ακόμη πιο δυνατός.

Στα επόμενα 3-4 εμπόδια είχε ήδη καλύψει τη διαφορά, επανήλθε στην τετράδα της σειράς του που οδηγούσε απευθείας στον ημιτελικό και τελικά τερμάτισε 3ος σε χρόνο 13.59.
«Μπορεί να τερμάτιζα και πρώτος αν δεν κτυπούσα στο εμπόδιο.

Ο Ορτέγκα χαλάρωσε στο τέλος, εγώ δεν θα χαλάρωνα αν ήμουν εκεί. Ήταν πολύ δυνατό κτύπημα, ευτυχώς όμως δεν έχασα το βηματισμό μου», μας είπε ο Τραΐκοβιτς στη μικτή ζώνη, όταν τον ρωτήσαμε τι θα συνέβαινε αν δεν έχανε χρόνο στο δεύτερο εμπόδιο. Το σίγουρο είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις, το παγκύπριο ρεκόρ 13.39 που έκανε ο ίδιος φέτος, φαίνεται ιδιαίτερα «ευάλωτο» ενόψει του ημιτελικού.

Η βροχή

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς πριν ένα μήνα είχε αναδειχτεί 5ος κορυφαίος Ευρωπαίος στα εμπόδια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ, σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του κυπριακού στίβου. Και όπως στο Ρίο, έτσι και τότε οι εμφανίσεις του στην Ολλανδία έγιναν υπό έντονη βροχή. «Βγαίνω έξω και βλέπω τη βροχή. Τότε λέω ‘α, εδώ είμαστε!’ Μάλλον θα βρέξει και αύριο, επειδή προφανώς φέρνω τη βροχή!», μας είπε αστειευόμενος όταν του είπαμε για τις ομοιότητες του πρώτου του αγώνα στο Ρίο με την Ολλανδία.

Ο Τραΐκοβιτς ήταν εύθυμος στη μικτή ζώνη, έτσι είναι άλλωστε και ο χαρακτήρας του. Ο ίδιος ήταν ενθουσιασμένος, αφού κατάφερε και ξεπέρασε το άγχος της πρόκρισης: «Είχα λίγο άγχος, αφού ήθελα πάρα πολύ να περάσω στον ημιτελικό. Αύριο θα είμαι ακόμη καλύτερος. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κτυπήσω την πόρτα του τελικού! Νιώθω καλά, με παίρνει σερί η εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό και βοήθησε και πολύ η επιπλέον προετοιμασία που κάναμε στο Σάο Πάουλο».
Τελειώνοντας τη συνέντευξη με τον Μίλαν, πριν προχωρήσει προς τα αποδυτήρια, μας έδειξε το σημείο λίγο πάνω από το γόνατο όπου κτύπησε στο δεύτερο εμπόδιο. Είχε ήδη μελανιάσει. «Ήταν πολύ δυνατό το κτύπημα!», είπε και έφυγε, κλείνοντας ραντεβού μαζί μας για ένα 24ωρο μετά.

 

* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση

X