ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Γιουνάιτεντ-Έβερτον 1-0: Ιστορικό και νικητήριο

Ο Μαρσιάλ πέτυχε το 1000ό γκολ της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ

Ένα γκολ του Αντονί Μαρσιάλ, το οποίο ήταν το 1000ο της ομάδας σε εντός έδρας παιχνίδια Πρέμιερ Λιγκ, από ασίστ του νεοεισελθόντα Τίμοθι Φονσού-Μενσά χάρισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη απέναντι στην Έβερτον (1-0) και την διατήρησε πολύ κοντά στην 4η Μάντσεστερ Σίτι και τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιορτινό το κλίμα σε ένα «ψυχρό» ποδοσφαιρικά απόγευμα, αφού τιμήθηκε ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και η νότια εξέδρα πήρε το όνομά του.

Στην βαθμολογία οι «κόκκινοι διάβολοι» επέστρεψαν την διαφορά από την συμπολίτισσα στον έναν βαθμό (54-53) αφήνοντας και την Γουέστ Χαμ με δύο πίσω. Δωδέκατη με 38 παρέμεινε η Έβερτον. Πριν από την σέντρα ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, με το γήπεδο να τον αποθεώνει κι αυτός συγκινημένος να ανταποδίδει με χειροκρότημα, και τον Γουέιν Ρούνεϊ να βρίσκεται επίσης στην εξέδρα για να παρακολουθήσει την προσπάθεια της ομάδας του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκτά σιγά-σιγά ρυθμό και να ελέγχει από νωρίς τον ρυθμό με συνέπεια να έρθει και η πρώτη της μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι, αλλά ο Αντονί Μαρσιάλ στάθηκε άτυχος όταν η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Λέιτον Μπέινς και πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας, για να έρθει κάτι σαν απάντηση εννέα λεπτά αργότερα (26') με τον Νταβίδ Ντε Χέα να διορθώνει λάθος της άμυνας βγαίνοντας γρήγορα από την γραμμή του και προλαβαίνοντας τον Ρομέλου Λουκάκου.

Με τον Τζον Στόουνς σε ρόλο πρώτου οργανωτή, με το νεαρό αμυντικό να έχει περισσότερες εύστοχες πάσες από κάθε άλλο συμπαίκτη του σε μια φάση του αγώνα, η Έβερτον μίκρυνε τις αποστάσεις της και δεν απειλήθηκε ξανά, ενώ την πρώτη στιγμή που πήγε να γίνει κάτι τέτοιο ο Σίμους Κόουλμαν πρόλαβε τον Μάρκος Ρόχο σε μια φάση που ήταν καθαρή, παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λουίς φαν Χάαλ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Αργεντινό με τον Τίμοθι Φονσού-Μενσά και δικαιώθηκε σχεδόν αμέσως για την επιλογή του, με τον μικρό να είναι αυτός που δημιούργησε το 1-0. Αφού η άμυνα γλίτωσε τα χειρότερα, με τον Ρομέλου Λουκάκου να μην μπορεί να σκοράρει όπως κόντρα στην Λίβερπουλ ο Χάρι Κέιν επιλέγοντας από πάσα του Μπέινς να γυρίσει με πλάτη στην εστία στην δεξιά γωνία του Ντε Χέα και όχι στην αριστερή που θα είχε προβάδισμα (το σουτ σταμάτησε ο Μπλιντ), σε μια εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε από πάσα του Χουάν Μάτα και τακουνάκι του Μάρκους Ράσφορντ, η αλλαγή του Ολλανδού βρήκε τον Μαρσιάλ στο δεύτερο δοκάρι, μετά από πολύ κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας, κι εκείνος νίκησε τον επίσης κακό στην αντίδρασή του, Χοέλ Ρόμπλες.

Τρία λεπτά αργότερα (56') η τύχη ήταν αυτή που γλίτωσε τους γηπεδούχους από την ισοφάριση, με κεφαλιά του Φιλ Γιαγκέλκα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη μεγάλη ευκαιρία πολλή ώρα αργότερα και πάλι από τον Άγγλο αμυντικό (83') ο Ντε Χέα έβαλε σωστά τα χέρια του πάνω στην γραμμή για να αποτρέψει το γκολ. Οι ευκαιρίες αυτές έδωσαν το θάρρος στους φιλοξενούμενους -απέναντι στους πολύ «καθισμένους» γηπεδούχους- να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το ματς, και θα το είχαν καταφέρει εάν ο Λουκάκου βρισκόταν ένα βήμα πιο μπροστά για να προλάβει γύρισμα του Κόουλμαν, με τον Φονσού-Μενσά να διώχνει στην συνέχεια τον κίνδυνο.

Στα τέσσερα λεπτά του έξτρα χρόνου δεν άλλαξε κάτι και έτσι ήρθε η νίκη για την Γιουνάιτεντ με τις αντιδράσεις του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο να μην είναι θερμές...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ (82' Βαλένσια), Ρόχο (46' Φονσού-Μενσά), Κάρικ (58' Ερέρα), Σνιντερλίν, Λίνγκαρντ, Μάτα, Μαρσιάλ, Ράσφορντ

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Κλέβερλι, Ντεουλοφέου (63' Μιραλάς), Μπάρκλεϊ (87' Νιάς), Λένον, Λουκάκου

Πηγή: www.england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση