ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σάντερλαντ- Λέστερ 0-2: Αυτός ο τίτλος δεν χάνεται με τίποτα

Πώς να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα; Από ποιόν; Η Λέστερ παρέσυρε στο διάβα της και την Σάντερλαντ, την οποία νίκησε στο «Στάδιο του Φωτός» με σκορ 2-0 και αποσπάστηκε- έστω και προσωρινά- δέκα βαθμούς από τη 2η θέση!

Η αρμάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι έκανε για ακόμη μια φορά το θαύμα της! Παρά τη μετριότητα της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, την κακή εικόνα των Μάχρεζ και Βάρντι, οι «αλεπούδες» πήραν το λυτρωτικό τρίποντο χάρη στο γκολ  του Άγγλου επιθετικού (στην μοναδική μεγάλη  ευκαιρία του στο ματς) στο 66' και στις καθυστερήσεις!

21ο γκολ για τον Βάρντι στο φετινό πρωτάθλημα, πέμπτη σερί νίκη για την ομάδα του και +10 από τη 2η Τότεναμ! Μήπως έχουμε ήδη βρει τη νέα πρωταθλήτρια;

Για τη Σάντερλαντ η μάχη της σωτηρίας συνεχίζεται, μια και το αποτέλεσμα αυτό τη διατήρησε στην επικίνδυνη ζώνη.  Φωνές για πέναλτι σε χέρι του Χουτ που ποτέ δεν δόθηκε από τις «μαυρόγατες».

Το ματς:

Καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε απανωτές ευκαιρίες, όμως ο ρυθμός κυρίως έως το 30' ισοστάθμιζε - στα μάτια του κοινού- την έλλειψη του γκολ. Αμφότερες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με εμφανή διάθεση να αποβάλλουν το «άγχος» από νωρίς. Αναμενόμενο από τη Σάντερλαντ που πασχίζει για τη σωτηρία, αλλά το ίδιο είδαμε και από τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ, που ενώ οι περισσότεροι τους περίμεναν… συντηρητικούς, εκείνοι αποφάσισαν να επιτεθούν.

Οι «αλεπούδες» είχαν μια καλή στιγμή με τον Μόργκαν στα πρώτα λεπτά, οι «μαυρόγατες» απάντησαν με ένα πιεστικό τρίλεπτο με τους Ντεφό, Φαν Άανχολτ, αλλά ως εκεί. Στη σημαντικότερη ίσως φάση του πρώτου 45λεπτου, ο πάγκος των γηπεδούχων άρχισε να ωρύεται, όταν ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει πέναλτι σε καθαρό χέρι του Χουτ στο 36'.

Περισσότερο δραστήρια από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Σάντερλαντ, βρήκε από νωρίς κενούς χώρους και απείλησε δύο φορές με τον μέχρι πρότινος… απομονωμένο, Μπορίνι. Σημαντικές ευκαιρίες από τον Ιταλό, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει πως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Η Λέστερ έπρεπε γρήγορα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της, μια και η φούρια των γηπεδούχων ήταν τέτοια που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα κόστιζε. Ο Ρανιέρι έδωσε, λοιπόν, εντολή για επίθεση, ευελπιστώντας πως με αυτό τον τρόπο θα ισορροπούσε το ματς και θα έσπασε το ρυθμό. Που να περίμενε ότι η σκέψη του θα απέδιδε καρπούς άμεσα και δίχως πολύ κόπο!

Είπαμε, αυτή η ομάδα έχει το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» και ότι σκεφτεί… απλά της βγαίνει! Στο 66' και ενώ ο Μάχρεζ ήταν άφαντος, ο Βάρντι εκτός ρυθμού, η ομάδα θαύμα του Ιταλού προπονητή πήρε το προβάδισμα χάρη στο εξαιρετικό τελείωμα του Άγγλου σέντερ φορ έπειτα από μακρινή γιόμα του Ντρινκγουότερ! 

Αυτό ήταν! Το άγχος διαγράφηκε μεμιάς, εν αντιθέσει με το… αντίστοιχο των γηπεδούχων. Η Λέστερ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, με καθαρό μυαλό κατάφερε στα εναπομείναντα λεπτά να «καθαρίσει» τις επικίνδυνες μπάλες που κατευθύνονταν στην περιοχή της, αλλά και να βρει στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα ξανά με τον Βάρντι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Γέντλιν, Καμπούλ, Κονέ, Φαν Άνολτ, Κίρχοφ, Κάτερμολ, Εμβιλά (68' Ρόντουελ), Καζρί (68' Εντόι), Μπορίνι (76' Λενς), Ντεφό

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ (81' Γκρέι), Καντέ, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον (84' Αμαρτέι), Οκαζάκι (62' Ουγιόα), Βάρντι

Πηγή: england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση