ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι

Δεν ανέδειξε νικητή το πρώτο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ισόπαλες με σκορ 1-1 εξήλθαν οι Τότεναμ και Λίβερπουλ στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του Αγγλικού πρωταθλήματος. Σκόρερ για τις δύο ομάδες ήταν ο Μίλνερ με πέναλτι και ο Ρόους με σουτ μέσα από την περιοχή. Στους πέντε βαθμούς πάει η Τότεναμ που μετρά μία νίκη και δύο ισοπαλίες, στους τέσσερις μένει η Λίβερπουλ με μία νίκη μία ήττα και μία ισοπαλία.

Το παιχνίδι στην αρχή του έδειξε κάποιους πολύ καλούς οιωνούς με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θέλουν να παίξουν γρήγορα και να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλό τους. Μάλιστα η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει αφού μόλις στο 4’ λεπτό ο Κουτίνιο αν και μόνος του δεν κατάφερε να νικήσει τον Βόρμ και να γράψει το 1-0 για την ομάδα του. Το παιχνίδι κύλησε στους ίδιους ρυθμούς με τις δύο ομάδες να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις αλλά να απουσιάζει η κλασσική ευκαιρία. Παρόλα αυτά και ενώ στο παιχνίδι γινόντουσαν πραγματικές μάχες μια αναγκαστική αλλαγή άλλαξε λίγο τα δεδομένα του παιχνιδιού. Ο Γουόλκερ αποχώρησε από το παιχνίδι λόγω ασθένειας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξασθενίσει το δεξί άκρο της Τότεναμ. Ο Φιρμίνιο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός αυτό και μπαίνοντας στην περιοχή στο 42’ κέρδισε πέναλτι μετά από μικρή επαφή που είχε με τον Λαμέλα. Ο Μίλνερ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε στέλνοντας στα αποδυτήρια τις ομάδες με το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Λίβερπουλ να δείχνει διάθεση να πιέσει και να πετύχει ακόμα ένα γκολ ούτως ώστε να καθαρίσει το παιχνίδι. Η πίεση της Λίβερπουλ παραλίγο να αποφέρει καρπούς αφού σε εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ ο Ματίπ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Η Λίβερπουλ μάλιστα στο 55’ σκόραρε και δεύτερο γκολ με τον Μανέ το οποίο όμως ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αφού ο Λαλάνα πριν δώσει την πάσα στον Μανέ ήταν εκτεθειμένος στην πάσα που του έγινε από τον Κουτίνιο. Η Τότεναμ προσπάθησε σταδιακά να πιέσει και να ανεβάσει ρυθμούς προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τότεναμ να δημιουργήσει ευκαιρίες με σημαντικότερη την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Άλντεβάιρελντ που αποκρούστηκε εντυπωσιακά όμως από τον Μινιολέ. Η πίεση της Τότεναμ εν τέλει απέφερε καρπούς αφού στο 71’ λεπτό ο Ρόους βρέθηκε μόνος αριστερά μέσα στην περιοχή και αν και δεν έπιασε καλό σουτ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας έτσι για την ομάδα του. Τα τελευταία λεπτά όπως αναμένεται ήταν αμφίρροπα αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα τους δώσει την νίκη χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Έτσι ο αγώνας κύλησε χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία και οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

Οι εντεκάδες:

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Βόρμ, Γουόλκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόους, Ντάιερ, Γουανυάμα, Έρικσεν, Αλί, Λαμέλα και Κέιν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλόπ): Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Μανέ, Κουτίνιο και Φιρμίνιο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση