ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρονάλντο: «Θα πήγαινα Μπάρτσα»

Η αποκάλυψη του Πορτογάλου στην αυτοβιογραφία του

Στις λίγες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία η αυτοβιογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο και στο πλαίσιο της προώθησης της έχουν γίνει γνωστά ορισμένα από τα "καυτά" περιεχόμενα της. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το παρασκήνιο της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πορτογάλος αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο πίεσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον παραχωρήσει στους Μαδριλένους, αλλά και το γεγονός ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε άλλα σχέδια για εκείνον.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει τον Ιανουάριο του 2007, λίγο μετά τις εκλογές στη Ρεάλ Μαδρίτης οι δύο πλευρές είχαν την πρώτη τους επαφή με τον Ζόρζε Μέντες να κάνει γνωστό ότι ο πελάτης του θέλει να αγωνιστεί στην Ισπανία με τη φανέλα της "Βασίλισσας". "Ξέρω για το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Κάρλος Κεϊρόζ μου έχουν απαγορεύσει να το κάνω" είχε δηλώσει τότε ο Πορτογάλος.

Μάλιστα, δηλώσεις τότε είχε κάνει και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τονίζοντας: "Πουλάμε όποιον παίκτη θέλουμε να πουλήσουμε και σίγουρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ένας από αυτούς". Τον Μάρτιο του ίδιου έτους ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε επαναλάβει την αγάπη του για την Ισπανία και έτσι η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον κάλεσε για ανανέωση του συμβολαίου του για να τον "δέσει" στο Ολντ Τράφορντ. Ο Πορτογάλος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2012, αλλά σε αυτό υπήρχε ρήτρα 75 εκατομμυρίων ευρώ για όποια ομάδα επιθυμεί να τον κάνει δικό της.

Παρά την ανανέωση του συμβολαίου του ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σταμάτησε να κάνει δηλώσεις για το ότι δεν του αρέσει να αγωνίζεται στην Αγγλία και πως θα ήθελε να παίξει στην Ισπανία. Κάπου εκεί μπήκε στο χορό και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία με επίσημη ανακοίνωση τόνισε πως είναι έτοιμη να δώσει 120 εκατομμύρια για να κάνει δικό της τον παίκτη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε επιστολή στον Ραμόν Καλδερόν να σταματήσει τις δηλώσεις για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως οι Μαδριλένοι ήταν αποφασισμένοι να το τραβήξουν μέχρι τα άκρα. Έχοντας πάντα στο πλευρό τους τόσο τον παίκτη που ήθελε να πάει στη Μαδρίτη, όσο και τον μάνατζερ του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να αποκτήσουν τον "CR7".

Το καλοκαίρι του 2008 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάλαβε ότι θα έχανε τον παίκτη αφού δεν μπορούσε να τον κρατήσει. Τότε έκανε μία νέα κίνηση που θα μπορούσε να είχε αλλάξει το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ο τότε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέγγισε την Μπαρτσελόνα για να πάρει εκείνη τον παίκτη πληρώνοντας τη ρήτρα των 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το σχέδιο του όμως δεν προχώρησε αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ξεκάθαρος για το σύλλογο που ήθελε να αγωνιστεί και αυτός δεν ήταν άλλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε ο Πορτογάλος επιθετικός, ο μάνατζερ του και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκαναν μία συμφωνία. Εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιζε καλά και δεν δημιουργούσε προβλήματα το καλοκαίρι του 2009 θα ήταν ελεύθερος να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης εφόσον εκείνη πλήρωνε τη ρήτρα.

Τι έκανε ο Πορτογάλος στην τελευταία του χρονιά στο Μάντσεστερ; Σε 53 συμμετοχές πέτυχε 26 γκολ και την οδήγησε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του League Cup, του Community Shield και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Μετά από αυτή τη χρονιά μπορούσε να φύγει και να πάει στην Μαδρίτη...

www.sport24.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X