ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 1-0: Κόστα, ο λυτρωτής

Μόνοι πρώτοι στην κορυφή ξανά οι «μπλε»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Απτόητος και... ασυγκράτητος συνεχίζει ο Ντιέγκο Κόστα που λύτρωσε την Τσέλσι στο παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ! Εκεί που όλα έμοιαζαν να... μαυρίζουν πάνω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και τους «baggies» ν' αντιστέκονται σθεναρά, ο Ισπανός φορ με τρομερό γκολ χάρισε στους «μπλε» σημαντικότατη νίκη με το τελικό 1-0 στη 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!

Η Γουέστ Μπρομ ήταν αποφασισμένη να μπλοκάρει την Τσέλσι και το μάλιστα, το έκανε με τρόπο που δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει για... πούλμαν και τα συναφή. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις είχε επιθετική διάθεση όταν της το επέτρεπαν οι συνθήκες, είχε δύο πολύ καλές τελικές με τους Μπραντ και Ροντόν, με τον δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή και να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία για τους μπλε με το διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ και οι «μπλε» έψαχναν μάταια διαδρόμους στα μετόπισθεν των «baggies». Όσο κι αν κυκλοφόρησαν τη μπάλα, όσο κι αν έπαιξαν παράλληλο ποδόσφαιρο δεν κατάφεραν ν' αποδιοργανώσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Μοναδική καλή στιγμή για τους Λονδρέζους ένα... κακό σουτ του Καντέ που κόντραρε στον Πέδρο και έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η «πολιορκία» της Τσέλσι συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όμως κάτι έπρεπε ν' αλλάξει ο Κόντε. Κάπως έπρεπε να δώσει... επιθετική πνοή στην ομάδα του αν ήθελε να πάρει όλους τους βαθμούς από αυτό το ματς, από τη στιγμή που η Γουέστ Μπρομ διατηρούσε άνετα το «μηδέν» πίσω και δεν είχε κληθεί ν' αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να ροκανίζουν και το χρόνο σε κάθε ευκαιρία, πράγμα που κυρίως το έκανε ο Φόστερ κάθε φορά που έπρεπε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με ελεύθερο. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε στο ματς ο Γουίλιαν στη θέση του Πέδρο, αργότερα μπήκε και ο Φάμπρεγας και από βαθιά μπαλιά του Ισπανού, ο Κόστα έτρεξε, κέρδισε τη μάχη με τον ΜακΌλεϊ, τον εξουδετέρωσε και από πλάγια θέση με τρομερό αριστερό πλασέ χάρισε τεράστια νίκη (δεδομένων των δυσκολιών) στην Τσέλσι με το τελικό 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες (74' Φάμπρεγας), Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο (63' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα, Αζάρ (79' Ιβάνοβιτς)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Νιόμ, Φλέτσερ, Γιάκομπ, Μπραντ (84' Ρόμπσον Κανού), Μόρισον (78' Τσαντλί), Φίλιπς (78' ΜακΚλιν), Ροντόν

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση