ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Θέλει να γίνει μέλος της FIFA η Κορσική!

Έτοιμη να καταθέσει σχετικό αίτημα

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, όχι μόνο σε ποδοσφαιρικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, φέρνουν στο φως τα γαλλικά ΜΜΕ, καθώς η Κορσική είναι έτοιμη να καταθέσει αίτημα στη FIFA προκειμένου να γίνει μέλος της.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του νησιού είναι ενταγμένη στην αντίστοιχη Γαλλική, αφού διοικητικά εκεί ανήκει, αλλά επιθυμεί όπως ανεξαρτητοποιηθεί όπως έγινε πρόσφατα με το Γιβραλτάρ και το Κόσοβο.

Πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκεται το γκρουπ «Femu a Corsica» που είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στο νησί της Κορσικής και ευνοεί την ανεξαρτητοποίησή του.

Το σκεπτικό είναι το γεγονός πως το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές στην Κορσική, ενώ χώρες όπως η Σκωτία, το Γιβραλτάρ ή η Αϊτή έχουν δική τους ψήφο στη FIFA και παίζουν επίσημους αγώνες οι εθνικές τους ομάδες ανεξάρτητα από το που ανήκουν διοικητικά.

Το αίτημα θα κατατεθεί στη Γαλλική ομοσπονδία, με τον πρόεδρο Νοέλ ντε Γκρετ να δηλώσει στη «Le Parizien» πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό.

«Αν η Κορσική αποκτήσει διαφορετικό καθεστώς, ίσως το σκεφτούμε», είπε σχετικά.

Όμως, οι προθέσεις της Γαλλικής ομοσπονδίας να εμποδίσει τους Κορσικανούς δεν είναι δεσμευτικές αφού και στην περίπτωση του Κοσόβου η Σερβία ήταν κάθετα εναντίον αλλά η FIFA/UEFA ψήφισαν υπέρ της ένταξης του στις τάξεις τους. Επίσης Γουδελούπη και Μαρτινίκα είναι γαλλικό έδαφος αλλά ποδοσφαιρικά έχουν ανεξάρτητη ομοσπονδία και εθνικές ομάδες.

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

X