ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιουρόπα Λιγκ: Βγαίνει η οκτάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μετά το Champions League, ώρα για να μάθουμε τους οχτώ που θα βρίσκονται στην κλήρωση της Παρασκευής (18/03). Οι ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League διεξάγονται σήμερα (17/3), με τις ομάδες να θέλουν να «τσεκάρουν» τα εισιτήριά τους για την επόμενη φάση.

Κάποιοι είναι φαβορί, κάποιοι έχουν σημαντικό προβάδισμα και κάποιοι έχουν αφήσει τα πάντα ανοιχτά. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ (0-2)

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8», επικρατώντας της Μπάγερ 2-0 στο «Ελ Μαδριγάλ», χάρη σε δύο γκολ του Μπακαμπού.

Οι «ασπιρίνες» έχουν δύσκολο έργο, ωστόσο θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, η οποία φέτος είναι «αλώβητη», καθώς εκεί μετρούν 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Σημειώνεται πως οι τραυματισμοί για τους γηπεδούχους είναι αρκετοί. Κατ' αρχάς, εκτός είναι ο τιμωρημένος Γεβντά, όπως κι οι Αρανκίθ, Μπόενις, Χίλμπερτ, Καμπλ, Μπέντερ, Τοπράκ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Φράι και Κράμερ.

Από την άλλη, τα «κίτρινα υποβρύχια» δεν έχουν στη διάθεσή τους τούς Ντος Σάντος, Κόστα, Σαμού και Μουσάτσιο, με τον Αρεόλα να είναι αμφίβολος.

Λάτσιο-Σπάρτα Πράγας (1-1)

Το 1-1 στην Τσεχία δίνει το πλεονέκτημα στη Λάτσιο, ωστόσο μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της κόντρα στην Σπάρτα Πράγας.

Οι δύο ομάδες είναι αήττητες στη φετινή διοργάνωση του Europa League, κάτι που προμηνύει πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η Σπάρτα δεν έχει καταφέρει ποτέ να επικρατήσει επί ιταλικού εδάφους, καθώς σε 11 παιχνίδια μετράει 3 ισοπαλίες κι 8 ήττες.

Τα προβλήματα για τους Ρωμαίους είναι αρκετά, καθώς οι Μπάστα, Ντε Φράι, Τζόρτζεβιτς, Κίσνα, Ραντού και Μίλινκοβιτς-Σάβιτς είναι εκτός ενώ ο Κονκό είναι αμφίβολος. Ο Στεχ είναι εκτός για την Σπάρτα, αμφίβολος ο Ματεγιόφσκι.

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-1)

Στον ισπανικό «εμφύλιο» η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 1-0 της Βαλένθια και θα πάει στο «Μεστάγια» έχοντας ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8».

Οι «νυχτερίδες» έχουν αντιμετωπίσει 16 φορές ισπανικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρώντας 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες ενώ εντός έδρας έχουν μόλις μία ήττα, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα υπόλοιπα).

Οι Βάσκοι από την άλλη μετρούν τέσσερις συναντήσεις με ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη, έχοντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Άντερλεχτ-Σαχτάρ (1-3)

Δύσκολο έργο έχει η Άντερλεχτ στο Βέλγιο, η οποία καλείται να ανατρέψει την ήττα με σκορ 3-1 στην Ουκρανία, από τη Σαχτάρ.

Το γκολ του Ατσεαμπόνγκ στο Λβιβ αφήνει ένα... παράθυρο στους Βέλγους που ψάχνουν -αρχικά- καθαρή νίκη 2-0. Μάλιστα, η παράδοση με Ουκρανούς αντιπάλους είναι με το μέρος της Άντερλεχτ, η οποία εντός έδρας μετράει μόνο νίκες (3) και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά!

Παράλληλα, φέτος οι Βέλγοι είναι αήττητοι στην έδρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Μπράγκα-Φενέρμπαχτσε (0-1)

Μικρό προβάδισμα για τη Φενέρμπαχτσε που ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Μπράγκα έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-0 της Τουρκίας.

Οι Πορτογάλοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την «αλώβητη» φέτος έδρα τους (3 νίκες, 1 ισοπαλία), με το σύνολο του Βίτορ Περέιρα να είναι αήττητο εκτός έδρας (2 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Όσον αφορά τις απουσίες των δύο ομάδων, η Μπράγκα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κάρλος, καθώς και τους τραυματίες Κρισλάν και Φόντε. Από την άλλη, εκτός για τη Φενέρ είναι ο τραυματίας Μάρκοβιτς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (0-2)

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι, επικρατώντας 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Europa League.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ θριάμβευσε στον πρώτο αγώνα κι αν δεν ήταν ο Ντε Χέα, τα πράγματα ίσως είχαν τελειώσει από την περασμένη Πέμπτη (10/3)...

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι διάβολοι», σε 8 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχουν 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες ενώ εντός έδρας έχουν μόνο νίκες (3). Από την άλλη, οι «κόκκινοι» εκτός έδρας, σε ευρωπαϊκά ματς κι απέναντι σε αγγλικές ομάδες, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ποτέ νίκη...

Τα προβλήματα για τον Λουίς φαν Χάαλ παραμένουν, καθώς Βαλέντσια, Ρούνεϊ, Σο ενώ αμφίβολος είναι οι Τζόουνς και Μπόρθγουικ-Τζάκσον. Ινγκς, Λούκας Λέιβα τέθηκαν εκτός για τον Κλοπ ενώ ο Σκρτελ είναι αμφίβολος.

Σεβίλλη-Βασιλεία (0-0)

Τα πάντα ανοιχτά είναι αναφορικά με την πρόκριση ανάμεσα σε Σεβίλλη και Βασιλεία, μετά το 0-0 στην Ελβετία.

Οι Ανδαλουσιάνοι -κάτοχοι του τροπαίου- θέλουν να αφήσουν εκτός τη Βασιλεία και να βρεθούν στο «σπίτι» της στον τελικό της 18ης του Μαΐου για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Απέναντι σε ισπανικές ομάδες, η Βασιλεία μετράει 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες ενώ επί ισπανικού εδάφους δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει ποτέ (2 ισοπαλίες, 6 ήττες).

Όσον αφορά τις απουσίες των δύο ομάδων, ο Ουνάι Έμερι δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ενζονζί, καθώς και τους τραυματίες Κονοπλιάνκα και Βιτόλο. Από την άλλη, οι Ελβετοί θα ταξιδέψουν στην Ανδαλουσία δίχως τον τιμωρημένο Σάμουελ, καθώς και τους τραυματίες Ακαντζί, Μποέτιους, Ντέγκεν και Σπόραρ ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπιάρνασον και Λανγκ.

Τότεναμ-Ντόρτμουντ (0-3)

Ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο έχει η Τότεναμ απέναντι στην Ντόρτμουντ, μετά την ήττα της με σκορ 3-0 στη Βεστφαλία.

Το σύνολο του Τόμας Τούχελ κυριάρχησε στον πρώτο αγώνα και πηγαίνει στο Λονδίνο με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Τα «σπιρούνια» θα ψάξουν την έκπληξη, ποντάροντας (και) στην παράδοση που έχουν στην έδρα τους κόντρα σε γερμανικές ομάδες, καθώς μετρούν 6 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία ήττα ενώ είναι αήττητα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στα τελευταία 9 παιχνίδια τους (7 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Αναφορικά με τις απουσίες, ο Ποκετίνο δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ενζιέ και Βερτόνχεν ενώ η Ντόρτμουντ δεν υπολογίζει στους Γκουντογκάν, Μπέντερ και Ντουρμ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση